مروری بر جزئیات دو تراشه جدید شرکت کوالکام
09/04/1396 - 16:20
کوالکام از اسنپدراگون 450 و اسنپدراگون ویر 1200 رونمایی کرد
کمپانی کوالکام به طور رسمی از دو سیستم روی چیپ (SoC) جدید رونمایی کرد. اولین تراشه اسنپدراگون ویر 1200 (Snapdragon Wear 1200) محسوب می‌شود که تراشه‌ای مخصوص گجت‌های پوشیدنی است. دومین تراشه هم اسنپدراگون 450 نام دارد که جایگزین تراشه اسنپدراگون 435 محسوب می‌شود. با سایت شبکه همراه باشید.

1606683296_1_0.gif

کوالکام شناخته‌شده‌ترین کمپانی تولید کننده تراشه‌های موبایلی محسوب می‌شود که هر سال شرکت‌های زیادی از محصولات آن استفاده می‌کنند. تراشه اسنپدراگون 835 هم اکنون پرچمدار سری تراشه‌های این کمپانی محسوب می‌شود که در اسمارتفون رده بالای زیادی شاهد استفاده از آن هستیم. اما کوالکام علاوه بر تراشه‌های رده بالا، سیستم روی چیپ‌های میان رده، پایین رده، مختص گجت‌های پوشیدنی و غیره را هم تولید می‌نماید. در همین راستا این کمپانی به تازگی از دو تراشه جدید پرده‌برداری کرده است.

مطلب پیشنهادی

کوالکام تراشه اسنپدراگون 450 را توسعه می‌دهد!
پردازنده‌ای رده پایین اما مدرن‌ و پیشرفته‌تر

اولین تراشه‌ای که کوالکام معرفی کرده است، تراشه اسنپدراگون ویر 1200 نام دارد. همانطور که از نام آن می‌توان دریافت، تراشه مذکور مختص گجت‌های پوشیدنی خواهد بود و مصرف انرژی بسیار پایینی دارد تا بتواند با انرژی کم باتری گجت‌های پوشیدنی، نیازهای کاربران را برطرف سازد. شرکت کوالکام اشاره داشته که این تراشه برای گجت‌هایی مناسب است که اصطلاحا "Always Connected" هستند. منظور از این اصطلاح در واقع اشاره به گجت‌هایی است که باید دائما به شبکه‌های مختلفی همچون وای‌فای، بلوتوث و غیره  متصل باشند.

مطلب پیشنهادی

منتظر سریع‌ترین LTE ممکن در آیفون 8 نباشید
دعوای حقوقی اپل و کوالکام به ضرر علاقه‌مندان آیفون تمام می‌شود

تراشه اسنپدراگون ویر 1200 کوالکام طی فرآیند 28 نانومتری تولید شده و از یک هسته پردازشگر مرکزی Cortex A1 بهره می‌برد که فرکانس کاری 1.3 گیگاهرتزی را ارائه می‌کند. این تراشه همچنین از استاندارد LTE IoT هم پشتیبانی به عمل می‌آورد. اگرچه این استاندارد سرعتی رد و بدل داده در حدود استاندارد LTE 4G ارائه نمی‌کند، اما با این حال سرعت دانلود در عین مصرف ناچیز انرژی از سرعت دانلود ۳۰۰ کیلوبیت بر ثانیه پشتیبانی به عمل می‌آورد.

شرکت کوالکام ضمن رونمایی از اسنپدراگون ویر 1200 مدعی شده که اگر از این تراشه در گجت پوشیدنی همیشه متصل به وای‌فایی استفاده شود که از یک باتری 350 میلی آمپر ساعتی بهره می‌برد، یک بار شارژ باتری دستگاه می‌تواند تا 10 روز انرژی مورد نیاز آن را در حالت استندبای یا آماده به کار تأمین کند. اگرچه قرار دادن دائمی دستگاه در حالت استندبای مطمئنا هدف هیچ کاربری نخواهد بود، اما برای درک مصرف انرژی پایین اسنپدراگون ویر 1200 مثال نسبتا خوبی است. شرکت کوالکام اشاره داشته که تراشه جدیدش در مقایسه با نسل پیشین 45 درصد کوچک‌تر شده است و این موضوع برای گجت‌های پوشیدنی به مراتب حائز اهمیت خواهد بود.

شرکت کوالکام همچنین اشاره کرده که تراشه اسنپدراگون ویر 1200 از سنسورهای متنوع‌تری پشتیبانی به عمل می‌آورد که می‌توانند از الگوریتم‌های پیچیده‌تر و دقت بالاتری بهره‌مند شوند. پشتیبانی از GPS، GLONASS، صدا روی LTE یا "Voice Over LTE"، قابلیت RTOS و سیستم عامل‌های مبتنی بر لینوکس هم از دیگر ویژگی‌های سیستم روی چیپ اسنپدراگون ویر 1200 هستند.

مطلب پیشنهادی

کوالکام از دو تراشه اسنپدراگون 630 و 660 رونمایی کرد
میان رده‌های رو به بالای کوالکام معرفی شدند

کوالکام در پایان صحبت‌های خود در مورد اسنپدراگون ویر 1200 اشاره داشت که قصد دارد با همکاری شرکت‌های کوانتا (Quanta) و بورقز (Borqs) یک میکرومعماری مرجع را برای گجت‌هایی طراحی کند که به طور اختصاصی برای کودکان یا حیوانات خانگی توصیه داده می‌شوند و به موجب آن زمانی که آن‌ها از محدوده خاصی دورتر شدند، به طور خودکار برای والدین فرزند یا صاحب حیوان خانگی نوتیفیکیشن ارسال شود.

اما علاوه بر تراشه اسنپدراگون ویر 1200 که مخصوص گجت‌های پوشیدنی است، کوالکام از سیستم روی چیپ اسنپدراگون 450 هم رونمایی کرد. این تراشه در واقع جایگزین یا جانشین تراشه اسنپدراگون 435 محسوب می‌شود و از لیتوگرافی 14 نانومتری بهره‌مند است.. این اولین باری است که کوالکام در سری تراشه‌های اسنپدراگون 400 خود از لیتوگرافی یا فرآیند تولید 14 نانومتری استفاده می‌کند. برای مثال تراشه اسنپدراگون 435 از لیتوگرافی 28 نانومتری بهره می‌برد.

پردازنده مرکزی اسنپدراگون 450 هشت هسته‌ای بوده و از هسته‌های پردازشگر Cortex A53 با فرکانس کاری 1.8 گیگاهرتز تشکیل می‌شود. بنابراین فرکانس کاری هسته‌های پردازشگر این سیستم روی چیپ در مقایسه با فرکانس کاری هسته‌های مشابه استفاده شده در اسنپدراگون 735 به میزان 25 درصد افزایش داشته است. اسنپدراگون 450 از نرخ فریمی 60 فریم در هر ثانیه پشتیبانی می‌کند که پیش از این اسنپدراگون 435 قادر به پشتیبانی از آن نبود.

مطلب پیشنهادی

5G‌ بزرگ‌ترین پدیده دنیا بعد از الکتریسیته است
با اینترنت 5G یک فیلم 4K را در ۱۸ ثانیه دانلود کنید

تراشه اسنپدراگون 435 می‌توانست نهایتا از دور سنسور دوربین 8 مگاپیکسلی بوکه (Bokeh) و کلیرسایت (Clear Sight) پشتیبانی کند، اما هم اکنون اسنپدراگون 450 قادر به پشتیبانی دو سنسور 13 مگاپیکسلی مشابه است. پردازنده گرافیکی تراشه اسنپدراگون 450 هم آدرنو 506 است که در مقایسه با پردازنده گرافیکی آدرنو 505 استفاده شده در اسنپدراگون 435 تا 25 درصد قدرت بیشتری را ارائه می‌کند و از DirectX 12 و رابط گرافیکی Vulkan پشتیبانی به عمل می‌آورد.

در اسنپدراگون 450 یک مودم LTE X9 به کار گرفته شده که آن را قادر به پشتیبانی از فناوری‌های پیشرفته‌تری می‌کند. ضمنا تراشه مذکور450 از پورت اتصال USB 3.0 و رد و بدل اطلاعات با سرعت بالاتر پشتیبانی خواهد کرد. کوالکام اشاره داشته که تراشه اسنپدراگون 450 یک گزینه بسیار عالی برای استفاده در گوشی‌های میان رده و همچنین برخی از گجت‌های پوشیدنی خواهد بود. کوالکام پیش‌بینی کرده که در سه ماه آخر سال 2017 شاهد عرضه دستگاه‌های مجهز به این تراشه باشیم. نظر شما در مورد دو تراشه جدید کوالکام چیست؟

ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را می‌توانید از کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور و نیز از دکه‌های روزنامه‌فروشی تهیه نمائید.

ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه     
ثبت اشتراک نسخه آنلاین

 

کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکه‌ها

  • برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network  اینجا  کلیک کنید.

کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون

  • اگر قصد یادگیری برنامه‌نویسی را دارید ولی هیچ پیش‌زمینه‌ای ندارید اینجا کلیک کنید.

ایسوس

نظر شما چیست؟