منظور از چراغ قوه شارژی چیست؟
چراغ قوه ها سال هاست که در انواع مختلف و با کاربردهای مختلف طراحی و تولید می شوند و مشکل بسیاری از افراد را حل کرده اند. اما چراغ قوه شارژی با بهره مندی از باتری قابل شارژ مخصوص می تواند بارها شارژ شده و در شرایطی که به برق دسترسی نداریم روشنایی مورد نیاز را ایجاد کند. این چراغ قوه ها در طبیعت گردی، مشاغل مختلف، شرایط اضطراری، قطعی برق و ... کاربرد دارند.
منبع نور این چراغ قوه ها اغلب دیودهای ال ای دی هستند که از یک پوشش شفاف پلاستیکی برای محافظت از دیودها بهره می برند. باتری به کار رفته در چراغ قوه ال ای دی ممکن است در ظرفیت های متفاوتی به کار برود که قابلیت ذخیره انرژی را دارند. برخی چراغ قوه ها با استفاده از باتری یکبار مصرف هم کار می کنند تا زمانی که شارژ نداریم، از باتری ها استفاده کنیم.
چرا چراغ قوه شارژی روشن نمی شود؟
روشن نشدن چراغ قوه شارژی ممکن است تحت تاثیر عوامل مختلفی باشد، اما معمولاً نشان از یک عیب خاص در چراغ قوه دارد. متداول ترین علل روشن نشدن چراغ قوه شارژی شامل:
- شارژ نداشتن باتری: در صورتی که چراغ قوه شارژی شما روشن نمی شود، در مرحله اول شارژ باتری آن را بررسی کنید. معمولاً زمانی که شارژ باتری چراغ قوه به کمتر از 15 درصد می رسد کم نور شده یا اصلا روشن نمی شود.
- خراب شدن باتری: باتری ممکن است تحت تاثیر عوامل مختلفی آسیب دیده یا منقضی شود. معمولاً باتری چراغ قوه بعد از چند بار شارژ و دشارژ شدن کارایی خود را از دست داده و نیاز به تعویض دارد.
- ضربه خوردن: ضربه خوردن چراغ قوه می تواند به دیودهای LED یا سایر اجزای آن آسیب زده و در این صورت چراغ قوه از کار می افتد. در صورتی که بعد از ضربه خوردن چراغ قوه روشن نمی شود، حتما باید آن را تعمیر کنید. در صورت عدم تعمیر میتوانید خرید چراغ قوه ال ای دی جدید خود را از سایت های معتبر انجام دهید.
- نفوذ آب: چراغ قوه های شارژی اغلب به آب حساس هستند و اگر در معرض آب قرار بگیرند خراب می شوند. البته بعضی چراغ قوه های ضد آب وجود دارند که حتی اگر آنها نیز بیش از حد مجاز در معرض آب قرار بگیرند یا غوطه ور شوند، ایراد پیدا می کنند؛ مگر چراغ قوه های غواصی که به طور اختصاصی برای غوطه ور شدن در آب ساخته شده اند. در برخی موارد ممکن است چراغ قوه پس از خشک شدن کامل، دوباره به کار بیفتد.
- داغ شدن چراغ قوه: چراغ قوه های شارژی اغلب با داغ شدن باتری و دیودها ممکن است از کار بیفتند و حتی آسیب ببینند. بنابراین توصیه می کنیم اگر چراغ قوه داغ شده است، مدتی آن را خاموش کنید و دوباره مورد استفاده قرار دهید.
انواع چراغ قوه شارژی
چراغ قوه های شارژی در انواع مختلف و با کارایی های مختلف طراحی و تولید می شوند تا هر فرد بتواند متناسب با نیازهای خود بهترین چراغ قوه را تهیه کند. انواع متداول چراغ قوه شارژی شامل:
- چراغ قوه شارژی پرتابل: این نوع از چراغ قوه شارژی که متداول تر است، قابل حمل بوده و به سادگی جابجا می شود. این چراغ قوه ها را می توان در خودرو، ساک لباس و هر جای دیگری تعبیه کرد تا در زمان ضروری مورد استفاده قرار داد. این چراغ قوه ها سبک وزن هستند و شما می توانید حین کارهای مختلف آن را حمل کنید.
- چراغ قوه لیزری: علت نامگذاری این چراغ قوه با این نام این است که برد نور آنها مثل لیزر زیاد است و می توانند تا چند صد متر رو به روی خود را روشن کنند.
- چراغ قوه شارژی اضطراری: این چراغ ها اغلب در منزل و محل کار، زمانی که برق شهری قطع می شود کاربرد دارند. باتری این چراغ ها نیز از ظرفیت بالایی برخوردار بوده و اغلب روی دیوار نصب می شوند.
- چراغ قوه شارژی آویز: این مدل چراغ قوه به منظور آویز شدن در مکان های مختلف طراحی شده تا به صورت ثابت یک محیط داخلی را روشن کند. تامین روشنایی چادر، داخل خودرو، هنگام قطعی برق و ... از کاربردهای این چراغ قوه شارژی است.
- چراغ قوه دستی: این چراغ قوه ها اغلب از استحکام و کیفیت بالایی برخوردارند و بیشتر برای کارهایی مثل کوهنوردی، کمپینگ و طبیعت گردی مناسب هستند. نور این چراغ ها قابل تنظیم بوده و معمولاً ظرفیت باتری زیادی دارند؛ به طوری که برخی از آنها در حالت نور کم می توانند 24 ساعت نوردهی داشته باشند.
- چراغ قوه پیشانی: این نوع از چراغ قوه شارژی به هدلامپ نیز معروف است و روی پیشانی قرار می گیرد؛ افرادی که لازم است در تاریکی حرکت کنند از این چراغ ها برای روشن کردن راهشان استفاده می کنند.
مهم ترین نکات در خرید چراغ قوه شارژی
برای اینکه احتمال خراب شدن چراغ قوه شارژی کاهش پیدا کند، لازم است از همان ابتدا چراغ قوه باکیفیتی خریداری کنیم. برای خرید یک چراغ قوه شارژی خوب توصیه می کنیم به ویژگی های زیر توجه کنید:
- نوع چراغ قوه: اولین فاکتور نوع چراغ قوه است که باید دقیقاً متناسب با نیاز شما باشد. در قسمت های قبل انواع چراغ قوه شارژی را بررسی کردیم و شما می توانید با توجه به کارایی آنها مناسب ترین را انتخاب کنید.
- نوع باتری و مدت استفاده: ظرفیت باتری چراغ قوه شارژی از اهمیت بالایی برخوردار است و تعیین می کند که شما چقدر می توانید از چراغ قوه استفاده کنید. معمولاً چراغ قوه ها نوردهی بین 2 تا 24 ساعت دارند و شما می توانید بر اساس نیاز خودتان خریداری کنید. توجه داشته باشید که قیمت چراغ قوه های با ظرفیت بالا بیشتر خواهد بود.
- نوع و میزان نوردهی: منظور از نوع نوردهی میزان پخش و برد موثر نور است؛ در صورتی که می خواهید تا فاصله طولانی را روشن کنید، باید چراغ هایی با برد زیاد تهیه کنید. علاوه بر این میزان نوردهی چراغ ها تحت یک واحد مشترک تعیین می شود که باید به آن توجه کنید.
- وزن چراغ قوه: وزن چراغ قوه زمانی اهمیت پیدا می کند که قصد حمل کردن یا نصب آن در محل های مختلف را دارید؛ در صورتی که حتماً لازم است وزن چراغ قوه شارژی سبک باشد، چراغ سنگین می تواند بدون کارایی باشد.
با توجه به این نکات می توانید بهترین چراغ قوه شارژی را در کوتاه ترین زمان خریداری کنید. البته باید دقت کنید که از فروشگاه معتبر و همراه با گارانتی خرید کنید.
نظر شما چیست؟