چطور در سفر با قطار ماشینم را ببرم؟
دوستی تهرانی دارم که بلیط قطار تهران مشهد را گرفته بود و به مشهد رفته بود؛ برای اینکه نمیدانست چطور ماشین خود را با قطار به مقصد برساند، مجبور شد بدون ماشین سفر کند. دوست من نتوانست به مقصد دومش برود؛ چون ماشین نداشت و راهی نبود نبود که با وسایل نقلیه عمومی به مقصد برسد. مجبور شد یک بلیط قطار مشهد تهران بگیرد و برگردد.
این را تعریف کردم که بگویم برای رساندن ماشین به مقصدتان اصلا لازم نیست نگران باشید یا قید بردن ماشین را بزنید. در این مطلب کوتاه به شما نشان میدهم که راحت میتوانید ماشین خود را همراهتان به سفر ببرید؛ آن هم با قطار!
خرید بلیط قطار
طبیعتاً اولین قدم برای بردن ماشین یا موتورتان با قطار، خریدن بلیط است. تقریبا در تمام مسیرهای ریلی، امکان حمل خودرو با قطار وجود دارد؛ پس نگران این موضوع نباشید و مقصد را به دلخواه خودتان انتخاب کنید. هزینه بلیط به مقصد و نوع وسیله نقلیه شما بستگی دارد؛ برای مثال هزینه جابهجایی ماشین بیشتر از موتور است، یا هزینه جابهجایی پژو بیشتر از پراید است.
اگر بلیطتان گم شد یا اتفاقی برای آن افتاد، به راحتی میتوانید بلیط المثنی تهیه کنید. اگر آنلاین خرید میکنید که چه بهتر، در خانه راحت و بدون دردسر بلیط میخرید یا درخواست بلیط المثنی میکنید.
تحویل دادن ماشین در مبدا
حالا فرض میکنیم بلیط را خریدهایم، نوبت تحویل خودرو است. برای اینکه ماشین یا موتورتان را به شهر دیگری بفرستید، باید از هشت صبح تا حداکثر سه ساعت مانده به حرکت قطار بلیط را بخرید؛ وگرنه مجبور میشوید روز دیگری را برای بردن خودرو انتخاب کنید.
برای اینکه بی دردسر و راحت ماشین را تحویل بدهید، واجب است نکاتی را بدانید. اول از همه، جدا از هزینه بلیط قطار باید حق بیمه خودرو را به شرکت ریلی پرداخت کنید. وقتی که خودرو را تحویل میدهید، باید مدارک شناسایی مالک، کارت مالکیت و سند خودرو را همراه خود داشته باشید.
قبل از اینکه بلیط را بخرید، حتما قوانین و مقررات را به دقت مطالعه کنید. انبار شرکت ریلی ماشینهایی که بیشتر از 158 سانتیمتر ارتفاع و بیشتر از 180 سانتیمتر عرض دارند را تحویل نمیگیرد. همچنین هیچ وسیلهای را در ماشین نگذارید، شرکت هیچ مسئولیتی برای حفظ آن قبول نمیکند.
خودروی شما در زمان تحویل باید یک سوم باک، بنزین داشته باشد؛ اما نباید معیوب یا تصادفی باشد. اگر ماشین شما گذر موقت است، در صورتی میتوانید بلیط تهیه کنید که زمان مجوز عبور آن به پایان نرسیده باشد. اگر خودرو هنوز پلاک ندارد یا به قولی شماره نشده است، باید برگه فروش را همراه خودتان داشته باشید.
اگر ماشین شما متعلق به سازمانی است، باید معرفینامه از سازمان را همراهتان داشته باشید تا بتوانید خودرو را تحویل دهید. در نهایت برای اینکه ایمنی ماشین شما و قطار حفظ شود، سر باتری ماشین در مبدا جدا میشود و در مقصد دوباره روی خودروی شما نصب میشود.
تحویل گرفتن ماشین در مقصد
برای گرفتن ماشین هم نکاتی وجود دارد که باید رعایت کنید. قطعا مهمترین نکته، همراه داشتن کارت شناسایی و کارت ماشین است. اگر این دو مورد را همراه خود نداشته باشید شرکت ماشین را به هیچوجه به شما تحویل نمیدهد.
خودرو که به مقصد رسید طی 24 ساعت باید بروید و آن را تحویل بگیرید؛ در غیر این صورت باید هزینه توقف و انبارداری را به ازای هر چند روزی که ماشین در انبار میماند، پرداخت کنید. البته برای تحویل گرفتن، فقط شخصی که در بارنامه به عنوان تحویل گیرنده معرفی شده است میتواند ماشین را بگیرد.
خسارت
به قسمت پرداخت خسارت رسیدیم؛ همانطور که شما شرایطی را قبول و اجرا میکنید، شرکت ریلی هم قوانینی را اجرا میکند. اگر شرکت در تحویل خودرو در مقصد تا 24 ساعت تاخیر داشته باشد، 50 درصد از هزینه بلیط به شما پس داده میشود. اگر هم به هر دلیلی در مقصد نتوانستید ماشین را تحویل بگیرید و این بهخاطر شرکت بود، تمام هزینه بلیط به شما پس داده میشود.
برای دریافت خسارت باید بلیط چاپ شده و کارت شناسایی خودتان را همراهتان به یکی از نمایندگیهای فروش بلیط قطار ببرید. آنها وظیفه دارند در اصرع وقت به شکایت شما بررسی کنند و خسارت را برگردانند.
در آخر
اگر شما هم مثل دوست من بلیط قطار تهران مشهد گرفتهاید و به فکر بردن ماشین افتادید؛ دیگر لازم نیست نگران باشید یا قید ادامه سفرتان را بزنید. میتوانید بدون خریدن بلیط قطار مشهد تهران، با ماشین به خانهتان برسید. در آخر با هر وسیلهای که سفر کنید، به هر جایی که سفر کنید حال خوب و سلامتی شما مهم است، سفرتان به سلامت.
نظر شما چیست؟