چه ویژگی‌های جدیدی در نسخه بعدی اندروید خواهیم دید
پیش از انتشار اندروید پی با 13 ویژگی فوق‌العاده آن آشنا شوید
قرار است اواسط تابستان نسخه بعدی سیستم‌عامل اندروید یعنی اندروید پی یا اندروید 9.0 رسما منتشر شود. گوگل اولین پیش‌نمایش توسعه دهنده این نسخه را عرضه کرد. نسخه‌ای که حاوی قابلیت‌ها و ویژگی‌های جدید بسیاری است. به‌همین دلیل، قصد داریم پیش از انتشار رسمی این نسخه ویژگی‌های جدید آن‌را به‌شما معرفی کنیم.

با این‌که هنوز اندروید اوریو به‌خیلی از گوشی‌ها نرسیده، گوگل اولین پیش‌نمایش "Android P Developer" را منتشر کرد. در حال حاضر، سیستم‌عامل اندروید اوریو فقط روی 1.1 درصد از دستگاه‌های اندرویدی نصب است ولی گوگل تصمیم گرفته تا توجه اصلی خود را معطوف به نسخه بعدی کند. انتظار می‌رود که "اندروید پی" تا آگوست 2018 عرضه شود یعنی تقریبا همان زمانی‌که "اوریو" حدود یک سال پیش منتشر شد.

خیلی از کاربران منتظر "اندروید نسخه 9.0" هستند. در این‌جا نگاهی داریم به برخی از بهترین ویژگی‌ها و قابلیت‌های این نسخه که در نخستین پیش‌نمایش توسعه دهنده آن ارائه شده است.

نگاهی کلی به ویژگی‌های اندروید 9.0

1- ناوبری داخلی محیط با Wi-Fi RTT

اندروید پی از پروتکل وای‌فای IEEE 802.11mc که به‌نام Wi-Fi Round-Trip Time (سرنام RTT) هم شناخته می‌شود پشتیبانی می‌کند. این ویژگی یکی از بهترین مواردی است که کاربران اندروید مدت‌های زیادی انتظار آن را می‌کشند.

این قابلیت جدید امکان ردیابی داخل محیط بسته به سبک GPS را فراهم می‌کند. این کار با تعیین محل کاربر در داخل ساختمان و ارائه مسیریابی کامل انجام می‌شود.

یعنی شما در اندروید پی می‌توانید در مسافت‌های کوتاه مانند مراکز خرید و مجتمع‌های بزرگ مسیرتان را پیدا کنید.

2- پشتیبانی از تصویر HEIF و فرمت ویدیویی HDR VP9

فرمت فایل تصویری با کیفیت خیلی بالا (HEIF) یک فرمت عکس است که توسط گروه MPEG توسعه داده شده است. روش پیشرفته فشرده‌سازی باعث می‌شود تا کیفیت عکس در این فرمت بسیار بالاتر از تصاویر JPEG باشد در حالی‌که اندازه فایل‌ها کوچک‌تر است.

پشتیبانی داخلی آن برای High Dynamic Range یا HDR VP9 در آخرین نسخه اندروید 9.0 به‌شما این امکان را می‌دهد تا ویدیوهای HDR بسازید. این ویدیوها روی دستگاه‌ها و اپ‌هایی که از آن پشتیبانی می‌کنند قابل دیدن است.

3- امنیت افزایش یافته

با توجه به بالا گرفتن نگرانی‌های مربوط به حریم شخصی مانند مسائلی که در چند روز گذشته در خصوص فیسبوک و فعالیت‌های ردگیری آن فاش شد، شاید دانستن این‌که اندروید در آخرین نسخه خود مسئله حریم شخصی را به‌طور کامل دگرگون کرده باعث آرامش خاطر کاربران شود.

همان‌طور که می‌دانید در نسخه‌های فعلی اندروید، اپلیکیشن‌ها می‌توانند برای دسترسی به دوربین و میکروفون دستگاه از ما کسب اجازه کنند و در صورت تأیید اپلیکیشن مذکور می‌تواند هر جایی از آن‌ها استفاده کند. اما، اندروید پی از دسترسی اپ‌های در حال اجرا در پس‌زمینه به دوربین و میکروفون جلوگیری می‌کند.

در عوض، وقتی یک اپلیکیشن سعی می‌کند بدون دانستن شما به دوربین دسترسی پیدا کند، برنامه بسته شده و خطاهای سیستمی دریافت می‌کند. همین‌طور اگر اپلیکیشنی قصد استفاده از میکروفون برای ضبط صدا را داشته باشد تنها قادر به ضبط صدای خالی خواهد بود تا زمانی‌که شما اپ را باز کنید.

4- صدای هشدار برای آگاهی کاربر از ضبط تماس‌ها

ویژگی ضبط مکالمه تقریبا قدیمی است، اما چیزی که جدید است امکان آگاه کردن هر دو طرف در زمانی است که مکالمه آن‌ها در حال ضبط شدن است. وقتی ضبط مکالمه شروع شود، سیستم به‌طور خودکار هر 15 ثانیه یک بار یک علامت هشدار منتشر می‌کند تا طرف دیگر مکالمه از این مسئله باخبر شود.

5- مود Lockdown

آخرین مورد اضافه شده به منوی power دکمه "Enter Lockdown" است. این هم یکی از بهترین ویژگی‌های اندروید پی است که باعث تقویت امنیت گوشی شما می‌شود.

وقتی فعال شود، گزینه آنلاک کردن از طریق اثر انگشت را غیرفعال می‌کند. این حالت برای زمانی‌که فرد مهاجم شما را به‌نوعی فریب دهد که گوشی‌تان را آنلاک کنید کاربرد دارد.

بعد از راه‌اندازی این مود، باید PIN، گذرواژه یا الگوی خود را وارد کنید تا قفل گوشی مجددا باز شود.

6- HTTPS پیش‌فرض برای اپ‌ها

وب‌گردی در اینترنت روی دو پروتکل انجام می‌شود: HTTP و HTTPS. مهم‌ترین عامل تفاوت بین این دو پروتکل امکان رمزنگاری در مورد دوم است.

اما تمام اپ‌ها از پروتکل امن برای ارتباط استفاده نمی‌کنند و این می‌تواند شما را در معرض خطرهای احتمالی قرار دهد. تمام اپ‌هایی که برای اندروید پی ساخته می‌شوند به‌صورت پیش‌فرض از پروتکل HTTPS برای ارتباط استفاده می‌کنند. این کار باعث امن شدن اطلاعات شما در زمان ارسال یا دریافت داده از سرورهای اپ می‌شود.

7- Autofill در تمام مرورگرها

به‌کارگیری Autofill توسط اندروید اوریو یک محدودیت بزرگ دارد: عدم توانایی در کار با مرورگرها. اما در آخرین نسخه، این محدودیت برداشته شده و مدیران گذرواژه می‌توانند کادرهای لاگین در داخل مرورگرها را پر کنند.

8- Ambient Display برای درصد شارژ باتری

قابلیت Ambient Display در اصل برای نمایش زمان فعلی و نوتیفیکیشن‌ها بر روی گوشی ساخته شده بود تا دیگر نیازی به رفتن به هوم اسکرین نباشد. کاربران اندروید مدت‌ها بود که درخواست نمایش شارژ باتری از این طریق را داشتند و قرار است در اندروید پی، میزان شارژ باتری به‌صورت درصد با استفاده از Ambient Display نمایش داده شود.

9- بهینه‌سازی ART

تغییرات جدید در سیستم‌عامل باعث بهبود Android Runtime (سرنام ART) می‌شود و در نتیجه کارآمدی و کارایی به‌طور قابل توجهی تقویت می‌شود. این یعنی راه‌اندازی سریع‌تر اپ‌ها و مصرف کمتر حافظه گوشی در اندروید پی.

10 - بهینه‌سازی اپ‌های پیام‌رسان

اپ‌های پیام‌رسان برای لذت‌بخش‌تر کردن تجربه کار با آن‌ها شاهد بهینه‌سازی‌های زیادی بوده‌اند. یکی از امکانات قابل ذکر و مهم فراهم کردن شرایط مناسب برای توسعه‌دهندگان است تا بتوانند تصاویری بسازند که در قسمت Notification shade برای تمام پیام‌های دریافت شده قابل دیدن باشد.

علاوه بر این، وجود Smart Reply به‌شما اجازه می‌دهد تا خیلی سریع از داخل Notification Shade به پیام‌ها پاسخ دهید و از پاسخ‌های پیشنهادی که با تحلیل پیام‌های دریافتی ساخته می‌شوند استفاده کنید.

11- کانال‌های هوشمندانه‌تر نوتیفیکیشن

کانال‌های نوتیفیکیشن بر روی اندروید پی کاملا دگرگون شده‌اند و کاربران می‌توانند جلوی نمایش برخی از نوتیفیکیشن‌های خاص بر روی گوشی را بگیرند.

نوتیفیکیشن‌هایی که معمولا رد می‌کنید در علامت "-" که به‌رنگ قرمز است نمایش داده می‌شود. وقتی روی آن تقه بزنید پیامی به‌شما نشان داده می‌شود با این مضمون که می‌خواهید نوتیفیکیشن‌ها را متوقف کنید یا هم‌چنان برای‌تان نمایش داده شوند.

12- راهی ساده‌تر برای گرفتن اسکرین‌شات و ویرایش آن‌ها

یکی از ویژگی‌های کاربردی اندروید پی اضافه شدن دکمه اسکرین‌شات به منوی power است. با این ویژگی، از شر دکمه‌های power + volume خلاص می‌شوید.

13- دکمه Auto-Rotate

با اضافه شدن دکمه جدید Contextually aware به اندروید پی، چرخش خودکار در این سیستم‌عامل بسیار ساده‌تر از گذشته می‌شود و حالا این قابلیت به یکی از امکانات فوق‌العاده مفید اندروید تبدیل شده است.

وقتی گوشی خود را به حالتی بچرخانید که در حال حاضر برای دستگاه قفل نیست دکمه auto-rotation در نوار نویگیشن نمایش داده می‌شود.

فرض کنید دستگاه‌تان روی مود پرتره قفل شده و شما سعی دارید آن‌را به مود چشم‌انداز ببرید. در نتیجه یک دکمه ظاهر می‌شود. با تقه زدن روی آن، گوشی روی مود چشم‌انداز قفل می‌شود. تا زمانی‌که از این اپ استفاده می‌کنید یا خودتان گوشی را با چرخش و کلیک بر روی دکمه به حالت پرتره ببرید، دستگاه روی این مود باقی می‌ماند.

ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را می‌توانید از کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور و نیز از دکه‌های روزنامه‌فروشی تهیه نمائید.

ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه     
ثبت اشتراک نسخه آنلاین

 

کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکه‌ها

  • برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network  اینجا  کلیک کنید.

کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون

  • اگر قصد یادگیری برنامه‌نویسی را دارید ولی هیچ پیش‌زمینه‌ای ندارید اینجا کلیک کنید.

ایسوس

نظر شما چیست؟