نکته مهم دیگری که سعی کردیم در این شماره به آن اشارهای داشته باشیم، تغییر و تحولی است که پیرامون مدارک شرکت سیسکو رخ داده است. با توجه به اینکه سیسکو به تازگی نقشه راه جدیدی برای دریافت مدارک خود ترسیم کرده، بهتر است پیش از ثبتنام در آموزشگاههای مختلف ابتدا با تغییر و تحول مدارک سیسکو آشنا شوید. امید است اولین شماره ماهنامه شبکه در سال 99 بتواند به عنوان نقشه راهی به شما در کسب مدارک مهم و پیدا کردن شغلی متناسب با تخصصی که دارید کمک کند.
فهرست مطالب ویژهنامه نوروز 99 ماهنامه شبکه
دیدگاه و یادداشت
- سرمقاله؛ یادگیری ماشین، یادنگیری انسان در یک جهان کرونایی
- ببار ای ابر بهار!
- صفحات ۹۹
پرونده ویژه نوروز 99
- مشاغل امروز و فردایIT
- چگونه یک مهندس شبکه خبره شویم
- و زیرساختهای ارتباطی یک سازمان را مدیریت کنیم؟
- چگونه یک مدیـر شبکه کارآمد و حرفـهای شویــم؟
- چگونه یک معمار شبکه حرفهای شویم؟
- یک مهندس شبکه بیسیم چه کاری انجام میدهد؟
- معمار ابر کیست و چگونه یک معمار ابر شویم
- ده پرسش و پاسخ مهمی که در جلسه مصاحبه مدیریت مرکز داده مطرح میشود
- چگونه یک مهندس امنیت شبکه شویم؟
- معمار، مشاور، کارشناس تست نفوذ و مدیر ارشد امنیت اطلاعات چه وظایفی دارند
- چگونه یک مشاور امنیت اطلاعات شویم؟
- آیا شغل برنامهنویسی حرفهای مناسب شما است؟
- چگونه یک توسعهدهنده برنامههای کاربردی دستگاههای همراه شویم؟
- معمار فناوری اطلاعات( IT Architect )کیست؟
- 5 روند مهم سال 2020 که هر مدیر ارشد فناوریاطلاعات باید در مورد آن مطلع باشد
- کدامیک از دورههای کامپتیا برای ورود به بازار کار بهتر هستند؟
- آشنایی با بهترین مدارک تخصصی مرتبط با شبکههای بیسیم
- 10 تغییر جدید در گواهینامههای سیسکو
- آشنایی با برترين گواهینامههای مرکز داده
- برترين گواهینامههای InfoSec که هر کارشناس امنیتی به آنها نیاز دارد
- 12 گواهینامه برتر مدیریت پروژه در سال2020
- سیستم پرداخت حقوق و مزایا چیست و چرا سازمانها به آن نیاز دارند؟
مشاغل امروز و فردای IT
امروزه بسیاری از مراکز دولتی و خصوصی همچون مدارس، بانکها، سازمانهای بیمهگر و.... به سامانههای کامپیوتری و تجهیزات شبکه متصل شدهاند و به متخصصانی برای نگهداری و پشتیبانی از این سامانهها نیاز دارند. همین موضوع باعث شده تا بازار کار متخصصان فناوری اطلاعات در کشورهای مختلف منجمله ایران گسترده باشد. دانشآموختهگان رشتههای فناوریاطلاعات یا دارندگان مدارک بینالمللی فناوری اطلاعات میتوانند در حوزههایی همچون برنامهنویسی وب، برنامهنویسی دستگاههای اندرویدی، برنامهنویسی تحت شبکه، طراحی و پیادهسازی شبکههای محلی و بیسیم، مشاغل مرتبط با حوزه امنیت و.... در شرکتهای خصوصی و دولتی، شرکتهای ارائهدهنده خدمات اینترنتی، شرکتهای نرمافزاری و.... مشغول به کار شوند.
فارغ از تخصص و تجربهای که دارید باید به نکته بسیار مهمی دقت کنید. روشهای پیدا کردن شغل دیگر همچون گذشته نیست و تغییرات زیادی پیدا کرده و استخدام و جذب متخصصان توسط کارفرمایان دستخوش تغییراتی شده است. این تحولات مستمر باعث شده تا افراد مستعد و فارغالتحصیلان مدت زمان زیادی بیکار باشند و در برخی موارد موفق نشوند شغل مناسب با تخصص خود را پیدا کنند. به همین دلیل لازم است افراد با راهکارهای مختلفی که اجازه میدهند شغلی متناسب با مهارت خود پیدا کنند آشنایی کامل داشته باشند. یکی از این روشهای کارآمد سایتهای کاریابی هستند. هر ساله تعداد زیادی کسبوکار نوپا به چرخه اقتصاد وارد میشوند که هر یک بر مبنای حیطه کاری خود به متخصصان فناوریاطلاعات نیاز دارند، اما تعداد معدودی از کسبوکارهای نوپا یا سازمانهای بزرگ اقدام به چاپ آگهیهای استخدامی میکنند و بیشتر آنها ترجیح میدهند آگهیهای خود را در فضای مجازی و به ویژه سایتهای کاریابی منتشر کنند. سایتهایی همچون لینکدین یکی از بسترهای اصلی برای کافرمایان و کارجویان است. از سویی دیگر رزومهها تغییر پیدا کردهاند و دیگر همچون گذشته دستنویس نیستند و با قالبهای زیبا و تمهای جذاب توسط برنامهها و سایتهای رزومهساز ایجاد میشوند. چه وجه مشترکی میان آگهیهای استخدامی آنلاین و رزومههای آنلاین وجود دارد؟
پاسخ تخصص و مهارت است. به عنوان یک کارجو تنها زمانی موفق خواهید شد برای شغلی درخواست ارسال کنید که تخصصی داشته باشید. فارغالتحصیلان دورههای تکمیلی زیادی در کشور وجود دارند که به دلیل عدم وجود تخصص مجبور شدهاند در مشاغلی به غیر از رشته دانشگاهی خود اقدام به تحصیل کنند. در اغلب موارد سرفصلهای دانشگاهی و دروسی که در مقاطع دانشگاهی تدریس میشوند، هماهنگی چندانی با بازار کار ندارند و عمدتا مباحثی متفاوت از بازار کار را آموزش میدهند. در چنین شرایطی افراد برای پر کردن این خلاء آموزشی به سراغ دورههای تخصصی فناوریاطلاعات میروند تا ضمن یادگیری مهارتهای کاربردی، گواهینامههای بینالمللی کسب کنند. حضور در دورههای تخصصی به افراد این تضمین را میدهد که دانشی همسو با نیاز بازار کار به دست خواهند آورد، زیرا در مدت زمان آموزش به شکل عملی با سناریوهای مختلف آشنا میشوند. بهطور مثال، افرادی که تصمیم میگیرند در دورههای شبکه شرکت کنند ضمن آشنایی با مفاهیم زیربنایی در قالب پروژههای کاربردی با نحوه تقسیم شبکهها به زیرشبکهها، نحوه مدیریت سوییچها، نحوه پیادهسازی شبکههای محلی مجازی، نحوه پیادهسازی شبکههای بیسیم، کابلکشی ساخت یافته و... آشنا میشوند. جالب آنکه دورههای بینالمللی به گونهای نگارش شدهاند که افراد با شرکت در این دورهها میتوانند تا مقطعی که معادل دکترای آن رشته است سطح مهارتهای خود را افزایش دهند. بهگونهای که در یک رشته تخصصی همچون شبکه یا امنیت به معماری تبدیل شوند که تیمهای مختلف زیر نظر آنها کار کنند. گرایشهای مختلفی در دنیای فناوریاطلاعات وجود دارند که هر یک برای پاسخگویی به یک نیاز مهم به وجود آمدهاند. بهطور مثال، فردی که دانشآموخته سطح عالی مجازیسازی شبکه یا مرکز دادهها است، به خوبی میتواند یک مرکز داده نرمافزارمحور را پیادهسازی کند. یک چنین متخصصی مشکل خاصی در ارتباط با پیدا کردن شغل موردنظر خود نخواهد داشت. در اغلب موارد آموزشگاههای ارائهدهنده مدارک بینالمللی در طول دوره آموزشی به افراد یاد میدهند که بهطور مثال یک مهندس شبکه عهدهدار انجام چه وظایفی است و زمانی که در یک سازمان مشغول به کار شد باید چه کارهایی انجام دهد، اما همیشه اینگونه نیست و در ارتباط با مشاغل مختلف به ویژه حوزه امنیت، افراد اطلاع چندانی ندارد که باید چه کاری انجام دهند و چه بسا کاری فراتر از شغل اصلی خود انجام میدهند. بهطور مثال، یک مشاور امنیتی به درستی نمیداند کارش را باید چگونه آغاز کند یا چه دستمزدی برای انجام کار خود باید دریافت کند. این سردرگمی باعث میشود تا متخصصان ناخواسته بازیچه دست افراد و سازمانهایی شوند که از غفلت افراد سوء استفاده کرده و کارهای مختلف را به افراد محول میکنند. بر همین اساس تصمیم گرفتیم اولین شماره مجله شبکه در سال 99 را به مبحث کاریابی و مشاغل اختصاص دهیم. در سالهای گذشته پروندههای ویژهای را به مبحث اشتغال و کاریابی اختصاص دادیم و موضوع اشتغال و کاریابی را از زوایای مختلفی بررسی کردیم. این مرتبه تصمیم گرفتیم به جای آنکه روی موضوعاتی همچون پیشبینی آینده مشاغل برویم، کمی تخصصیتر به بحث اشتغال نگاه کنیم و مهارتهای مورد نیاز افراد در حوزههای امنیت و شبکه را بررسی کنیم.
ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را میتوانید از کتابخانههای عمومی سراسر کشور و نیز از دکههای روزنامهفروشی تهیه نمائید.
ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه
ثبت اشتراک نسخه آنلاین
کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکهها
- برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network اینجا کلیک کنید.
کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون
- اگر قصد یادگیری برنامهنویسی را دارید ولی هیچ پیشزمینهای ندارید اینجا کلیک کنید.