02/07/1401 - 20:15
راهنمای نصب و راه‌اندازی شبکه‌های کامپیوتری | کابل‌کشی برای کسب‌وکارهای کوچک
در این مقاله درباره‌ی نصب شبکه، انواع شبکه و خدماتی که در حین راه اندازی شبکه و پس از ایجاد آن نیاز خواهید داشت صحبت کرده‌ایم. همچنین در مورد هزینه خدمات پسیو شبکه که یکی از مهم‌ترین مسائل در مورد شبکه است، مطلبی را بیان کرده‌ایم. مطالعه‌ی مطالب کوتاه زیر به منزله‌ی یک نقشه راه خلاصه شده برای کسانی است که قصد نصب و راه اندازی شبکه برای سازمان خود را دارند. اگر شما هم به تازگی تصمیم به نصب شبکه گرفته‌اید همینجا بمانید تا مطالب مفیدی را در اینباره به شما بگوییم.

نصب شبکه

نصب شبکه اقدامی است که از طریق آن می‌توان بین دو یا چندین سیستم کامپیوتری ارتباط برقرار کرد. ایجاد ارتباط بین سیستم‌های مختلف با اهداف مختلفی از جمله بهبود روابط کارکنان سازمان، تعامل بهتر، افزایش انگیزه، کاهش هزینه‌ و در نتیجه افزایش بهره‌وری سازمان‌ها انجام می‌گیرد. برای راه اندازی و نصب شبکه علاوه بر داشتن دانش و تخصص باید تجهیزات مورد نیاز را هم در اختیار داشته باشید.

پیش‌نیازهای نصب و راه‌اندازی شبکه

همانطوری که در مقدمه ذکر کردیم و قطعاً شما هم می‌دانید شبکه کامپیوتری به معنی ایجاد ارتباط بین دو یا چندین سیستم کامیپوتری است. پیش از برداشتن اولین قدم برای نصب شبکه باید نوع شبکه‌ای که نیاز دارید را مشخص نمایید. برای تعیین نوع شبکه باید موارد مختلفی را بررسی کنید. برای مثال روشن سازید که آیا می‌خواهید یک شبکه‌ کامپیوتری خانگی نصب کنید یا اینکه قصد راه اندازی شبکه برای یک شرکت یا سازمان را دارید. بنابراین مشخص خواهید کرد که قرار است چه تعداد کامپیوتر در شبکه شما حضور داشته باشد. همچنین باید تصمیم بگیرید که قصد راه اندازی شبکه سیمی را دارید یا شبکه بی سیم.

مقایسه دو نوع شبکه بی‌ سیم و با سیم

پیش از نصب و راه اندازی شبکه بهتر است بدانید دو شبکه بی سیم و با سیم هرکدام مزایا و معایب خاص خود را دارند. در ادامه به طور خلاصه این دو شبکه را مقایسه می‌کنیم.

با نصب شبکه بی سیم می‌‌توانید از سرعت و پهنای باند بالا، انتقال انواع ترافیک (صوت، دیتا و ویدئو)، امنیت بیشتر، نگهداری راحت‌تر و سرعت یکسان در زمان‌های مختلف بهره‌مند شوید. این شبکه‌ها کمترین میزان قطعی را دارند و به ندرت دچار تداخل امواج و فرکانس‌ها می‌شوند. اما در عین حال راه اندازی شبکه بی‌سیم زمان بر است و کثیف‌کاری بیشتری دارد. همچنین جابه‌جایی آن هم امکان پذیر نیست.

در مقابل نصب و راه اندازی شبکه‌ بی سیم آسان است. همچنین می‌توان به سرعت آن را جابه جا کرد. از طرفی این نوع شبکه نیز معایب خاص خود را دارد. از جمله اینکه سرعت و پهنای باند آن کمتر است. امواج و فرکانس‌ها ممکن است در عملکرد آن خلل ایجاد کنند. برای تمامی ترافیک‌ها مناسب نیست. برای مثال نمی‌توان برای زیرساخت دوربین مدار بسته از شبکه بی سیم استفاده کرد. و در نهایت اینکه شبکه‌ی بی‌سیم قطعی زیاد دارد. برای سلامتی مضر است و هزینه‌ راه اندازی آن نیز بسیار گران است.

خدمات راه‌اندازی شبکه

برای نصب و راه اندازی شبکه خدمات گسترده‌ای از جمله طراحی شبکه، نصب و کابل کشی شبکه و پشتیبانی شبکه انجام می‌گیرد. پس از طراحی نقشه شبکه و مشخص کردن نوع شبکه باید تجهیزات سخت و افزاری و نرم افزاری مورد نیاز را تهیه کنید.

تجهیزات مورد نیاز برای راه‌اندازی شبکه

تجهیزات مورد نیاز برای نصب و راه اندازی شبکه ضمن داشتن تنوع بالا براساس نوع شبکه‌ متفاوت است. از جمله مهم‌ترین تجهیزات برای نصب شبکه می‌توان به مودم، روتر، سوئیچ، کابل، فایر وال، رک‌ها، اکسس پوینت و غیره اشاره کرد. همچنین شما به یک فضای منظم برای اتاق سرور نیاز دارید تا تجهیزات شبکه را در آن نگهداری کنید.

خدمات کابل کشی شبکه (network cabling)

کابل کشی شبکه مهم‌ترین بخش نصب و راه اندازی شبکه است. خدمات کابل کشی شبکه شامل کلیه‌ی اتصالات میان تجهیزات شبکه از جمله کامپیوتر‌ها و نودهای شبکه تا سوئیچ‌های واقع در رک‌ها می‌شود.

قیمت کابل‌کشی شبکه

عوامل متعددی بر قیمت و هزینه کابل کشی شبکه یا به اصطلاح خدمات پسیو شبکه تأثیرگذار هستند. از جمله می‌توان به متراژ و ابعاد محل، نوع شبکه، نوع کابل و تجهیزات، تعداد تجهیزات و نوع کابل کشی و داکت اشاره کرد. از طریق تماس با موسسات کابل کشی شبکه می‌توانید برآورد دقیق قیمت کابل کشی شبکه را به دست بیاورید.

کارشناسان شبکه با بررسی تمامی موارد ذکر شده در بالا هزینه کابل کشی شبکه را به شما اعلام خواهند کرد. همچنین در صورت درخواست مازاد بر موارد ذکر شده از سوی کارفرما، قیمت نهایی کابل کشی نیز تحت تأثیر قرار می‌گیرد.

خدمات پشتیبانی شبکه و سرور

قطعا می‌دانید پشتیبانی شبکه و سرور موضوعی است که پس از نصب شبکه و بهره‌برداری از آن مورد توجه قرار می‌گیرد. هر شبکه کامپیوتری ممکن است با اختلال و مشکل مواجه شود. کارفرما در چنین شرایطی و برای رفع مشکل به تیم پشتیبانی شبکه مراجعه می‌کند. تیم پشتیبانی با تخصصی که دارد به کمک نقشه شبکه می‌تواند عیب‌های آن را بیاید و سپس در سریع‌ترین زمان به رفع مشکلات شبکه می‌پردازد.

تیم‌های متخصص و حرفه‌ای راه اندازی و نصب شبکه با ارائه‌ی گزارشات و مستندات از تمامی جزئیات پشتیبانی شبکه را در آینده تسهیل می‌کنند. مستندسازی شبکه شامل اطلاعاتی دقیق و روشن از تمامی گره‌های شبکه، سخت افزارها و تجهیزات به کار رفته در شبکه است که می‌بایست به صورت گزارش کتبی به کارفرما تحویل داده شود.

برای داشتن یک شبکه پایدار حضور یک فرد متخصص در مجموعه‌یتان ضروری است. اما اگر شرایط استخدام کارمند شبکه را ندارید می‌توانید با شرکت‌های پشتیبانی شبکه در ارتباط باشید. در صورتی که صفر تا صد نصب و راه اندازی تا خدمات پشتیبانی شبکه را به چنین افرادی بسپارید یک شبکه پایدار خواهید داشت که حتی در صورت بروز مشکل نیز به سرعت عیب‌یابی و رفع عیب خواهد شد.

تعرفه پشتیبانی شبکه

به دلیل اینکه تعرفه پشتیبانی شبکه به عوامل متعددی بستگی دارد نمی‌توان به‌طور دقیق قیمت پشتیبانی شبکه را اعلام کرد. تعداد تجهیزات موجود در شبکه، نوع سخت افزار و نرم‌افزارهای مورد استفاده، تعداد دفعات مراجعه کارشناس، نوع سرویس‌ها و مسافتی که کارشناس برای حضور در مکان باید طی کند از جمله موارد تأثیرگذار بر قیمت نهایی پشتیبانی شبکه و سرور هستند. بنابراین موسسه موردنظر تمامی این عوامل را بررسی کرده و سپس قیمت نهایی تعیین کرده و به کارفرما اعلام می‌کند.

آنچه که در این مقاله خواندید:

 در این مقاله در مورد مسائلی همچون هدف از نصب و راه اندازی شبکه مطالبی را ذکر کرده و دو نوع شبکه با سیم و بی سیم را با یکدیگر مقایسه کردیم. همچنین ضمن ذکر تجهیزات مورد نیاز برای راه اندازی شبکه در مورد خدمات راه اندازی دامین از جمله نصب، پشتیبانی و کابل کشی شبکه و مراحل آن نیز صحبت کردیم. در نهایت اینکه راه اندازی و نصب شبکه کاری تخصصی است که بهتر است آن را به دست افراد با تجربه و کارآزموده بسپارید.

ایسوس

نظر شما چیست؟