تویوتا آی‌رود بامزه‌ترین ماشین سه چرخ الکتریکی دنیا
ماشین‌های کوچک معمولا نسبت به سایر همنوعان خود از قدرت کمتری برخوردار هستند. اما در شهرهای شلوغ و پرجمعیت می‌توانند بوق‌زنان حرکت کنند. آن‌ها خیلی راحت‌تر می‌توانند از ترافیک خلاصی پیدا کنند در حالی‌که ماشین‌های بزرگ‌تر در ترافیک گیر می‌کنند. اما شاید مهم‌ترین برتری استفاده از آن‌ها ساده‌تر پارک کردن در شرایطی است که جای پارک به سختی پیدا می‌شود.

ماشین الکتریکی تویوتا آی‌رود (i-Road) از همین ایده استفاده کرده و مانند عکس CSI تا حدی روی آن کار می‌کند که برای دیگران باور آن سخت می‌شود و نمی‌توانند قبول کنند چیزی که جلوی چشم آن‌ها قرار دارد واقعی است. مشخصات این ماشین سه چرخ درست مشابه برادارن کوچک‌ترش است. اما درست زمانی‌که برای اولین بار فرمان را بچرخانید؛ خواهید فهمید که لذت رانندگی با آن خیلی بیشتر از دیگر ماشین‌های معمول شهری است.

ایده اصلی این ماشین یکی کردن سایز کوچک و جمع‌و‌جور موتورسیکلت و ایمنی ماشین‌ است. آی‌رود مانند نمونه اولیه موتورهای فیلم TRON است. ولی وقتی پشت فرمان قرار می‌گیرید متوجه طراحی‌ خاص مربوط به آینده می‌شوید.  به جای این‌که چرخ‌های جلوی آی‌رود هدایت ماشین را به‌عهده داشته باشند؛ چرخ عقب در سرعت‌های پایین کار هدایت را به دست می‌گیرد. زمان حرکت در جاده؛ کابین این ماشین سر پیج‌ها درست به مانند یک موتور سیکلت به سمت زمین متمایل می‌شود. تویوتا به این حالت اصطلاحا اکتیولین (Active Lean) می‌گوید و به گفته کسی که پشت این ماشین نشسته؛ با این‌که می‌دانست رفتار آن سر پیچ مانند موتور است ولی بار اولی که به پیچ رسید از کج‌شدن و نزدیک شدن بیش از حد به سمت زمین هم متعجب شده بود و هم خوشحال.

اما چیزی که شنیدن آن عحیب است ایده اولیه مدیر این پروژه «آکیهیرو یاناکا» است. او اصرار داشت که ماشین سر پیچ باید کج شود ولی برای این حالت اصلا به وسیله دو چرخ فکر نمی‌کرد؛ چیزی که او در سر داشت حرکت هم‌زمان ماشین و سرنشین با هم بود؛ او تمام مدت می‌خواست چیزی را طراحی کند که مانند اسکی کردن باشد. در واقع آن‌ها فیلمی تهیه کردند تا بتوانند نوع حرکت ماشین را با حرکت یک اسکی‌باز مقایسه کنند.

اما راننده این ماشین می‌گوید: وقتی در حال تست این ماشین در یک پارکینگ مخروطی شکل بودم؛ اسکی کردن آخرین چیزی بود که به ذهنم خطور کرد. به نظر من این ماشین بیشتر به موتور وسپا شباهت داشت تا چیز دیگری (نویسنده این مطلب به این دلیل موتور وسپا را مثال می‌زند چون خود برای رفت‌و‌آمد در شهر سانفرانسیسکو از وسپا استفاده می‌کند). ولی به جای این‌که در سر پیچ سرنشین به سمت زمین متمایل شود این خود ماشین است که متمایل می‌شود. هر چند که بعد از چند دور حرکت در مسیر پر پیچ‌ و خم در این ماشین چالاک به حرکت و کج شدن آن عادت کردم.

موتورهای الکتریکی متصل به چرخ‌های جلو خیلی پر سروصدا هستند. حداکثر سرعت آی‌رود 60 کیلومتر در ساعت است. این ماشین فقط مخصوص داخل شهر است. اما به دلیل این‌که فروش ماشینی که فقط داخل شهر قابل استفاده باشد در جایی مانند آمریکا عجیب به نظر می‌رسد خیلی زود است که این ماشین را در نماشیگاه‌های اتومبیل ببینیم. تویوتا به غیر از آمریکا در حال تست آی‌رود در کشورهای ژاپن و فرانسه است اما این‌که نتیجه این آزمایش در آمریکا چه خواهد شد در تصمیم‌گیری‌های این کمپانی خیلی تأثیر دارد. در واقع دلیل اصلی تست این ماشین در آمریکا دعوت تویوتا از چند گروه مختلف بود تا بتواند طرح‌های کسب درآمد برای این ماشین را به آن‌‌ها ارائه دهند.

واقعیت این است که آی‌رود هم درست شبیه به پروژه نیسان در ساخت ماشینی به این شکل بود. یکی از راه‌حل‌هایی که برای این ماشین مطرح شده امکان اجاره آن برای سفرهای کوتاه درون شهری است. اگر این پروژه به موفقیت برسد باید منتظر دیدن راننده‌هایی باشیم که از حرکت با آی‌رود در سر پیچ‌ها نهایت لذت را می‌برند.

 

ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را می‌توانید از کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور و نیز از دکه‌های روزنامه‌فروشی تهیه نمائید.

ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه     
ثبت اشتراک نسخه آنلاین

 

کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکه‌ها

  • برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network  اینجا  کلیک کنید.

کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون

  • اگر قصد یادگیری برنامه‌نویسی را دارید ولی هیچ پیش‌زمینه‌ای ندارید اینجا کلیک کنید.

ایسوس

نظر شما چیست؟