احتمالا با عبارت “vampire power” یا همان برق دزدی وسایل آشنا هستید. این همان میزان برقی است که دستگاه در حالت آماده به کار وقتی از آن استفاده نمیکنیم، مصرف میکند. اما یک شارژر چقدر برق میدزدد، و ارزش این را دارد که برای از پریز کشیدن آن خود را به دردسر بیاندازیم؟
چگونگی اندازهگیری مصرف
ما از مصرفسنج Kill A Watt برای اندازهگیری مصرف برق تعدادی از شارژهای معروف استفاده کردیم. شما هم با داشتن چنین دستگاهی میتوانید میزان مصرف دستگاهها و لوازم خانگی خود را اندازهگیری کنید. مصرفسنج را به پریز متصل کنید و دستگاهتان را به مصرفسنج وصل کنید. مصرفسنج بین این دو قرار میگیرد و میزان برق مصرفی دستگاه را به شما میگوید. این کار در محاسبه میزان کلی برق مصرفی خیلی مفید است و به شما در تشخیص دستگاههای پر مصرفی که باید تعمیر یا جایگزین شوند کمک میکند.
خب پس بگذارید با یک مصرفسنج و چند شارژر مختلف به سراغ آزمایشمان برویم.
یک شارژر چقدر برق میدزدد؟
از همان اول کار با اتصال چند شارژر مختلف، از شارژر مکبوک و آیفون و آیپد گرفته تا شارژهای تلفنها و تبلتهای آندرویدی تا شارژر لپتاپهای ویندوزی، مشخص شد که یک اشکال در ایده کلی آزمایش ما وجود دارد. ما همه در مورد برق دزدی و الزام جدا کردن دستگاهها از پریز در زمانهایی که از آنها استفاده نمیکنیم شنیدهایم اما شگفت اینجا است که حتی یکی از شارژها هم برق دزدی قابل تشخیص و محاسبه نداشت.
به بیان دیگر مصرفسنج در همه موارد یک 0.0 گنده نشانمان داد.
اما قطعا آنها کمی برق میکشند!
خیلی دقیق نیست که بگوییم هر شارژر 0 وات برق مصرف میکند. هر شارژر در حال مصرف کسری از وات است و بالاخره باید قابل تشخیص باشد. با این تفاسیر، یک ایده جدید به ذهنمان خطور کرد. اینکه چند شارژر را به یک چندراهی برق متصل کنیم. حالا میبینیم چند شارژر لازم است تا بحدی برق بکشند که برای مصرفسنج قابل تشخیص باشد.
خود چندراهی، با وجود لامپ LED قرمزش 0.0 وات مصرف را ثبت کرد. ما شروع به وصل کردن شارژرهای مختلف کردیم و حتی بعد از اتصال چند شارژر نوشته روی شارژر بازهم 0.0 بود.
بالاخره بعد از اتصال شش شارژر جداگانه، به یک عدد ثابت قابل اندازهگیری رسیدیم. برق مصرفی این چندراهی شامل یک شارژر آیفون 6، یک شارژر آیپد ایر، یک شارژر مکبوک ایر 2013، یک شارژر سرفیس پرو 2، یک شارژر کرومبوک سامسونگ و یک شارژر نکسوس 7، در مجموع 0.3 وات را نشان داد.
خب حالا هزینه آن چقدر میشود؟
سرانجام به یک واحد اندازه گیری دست پیدا کردیم تا محاسباتمان را انجام دهیم: 0.3 وات.
فرض را بر این میگذاریم که تمام این شارژرها 24 ساعت روز، 7 روز هفته به مدت یک سال به پریز متصل باشند. یک سال 8760 روز دارد. این یعنی 2.628 کیلووات ساعت (kWh).
بنابر قبوض شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ، قیمت پایه هر کیلووات ساعت 409 ریال است. توجه داشته باشید که هزینه برق مصارف خانگی به صورت پلهای محاسبه میشود و در این محاسبات قیمت پایه در نظر گرفته شده است. این یعنی 2.628 کیلووات برق حدود 1074.8 ریال در سال برایتان هزینه خواهد داشت.
البته هزینه واقعی با این ارقام متفاوت است چرا که از طرفی شما بعضی مواقع از این شارژرها برای شارژ دستگاههایتان استفاده میکنید یعنی آنها همیشه در حال برق دزدی نیستند و از طرف دیگر باید محاسبه پلهای هزینه برق را نیز در نظر گرفت.
اما با فرض دقیق بودن همین هزینه، و صرفنظر از مصرف خود چندراهی، باید این رقم را تقصیم بر شش کنیم که رقمی معادل 179.1 ریال حاصل میشود.
این محاسبات خیلی دقیق نیستند اما جواب سوالمان را میدهند
البته قرار نیست این آزمایشات خیلی دقیق و کاملا علمی باشند. بعضی شارژرها بیش از بقیه مصرف دارند اما در کل و بصورت تخمینی شما باید در سال حدود 179 ریال پرداخت کنید و این هزینه یعنی الزامی برای جدا کردن شارژرها از پریز وجود ندارد.
توجه داشته باشید که تمام شارژرها در این آزمایش نسبتا جدید بودند و قدیمیترین آنها از سال 2012 بوده است. شارژرهای خیلی قدیمیتر میزان قابل توجهی برق دزدی دارند و البته یک موضوع خیلی اساسی که باید در نظر گرفته شود این است که اگرچه چنین هزینهای برای هر فرد اصلا به حساب نمیآید اما توجه داشته باشید که همین مصارف کم در سطح کلان رقم قابل توجهی از مصرف برق را به خود اختصاص میدهند پس بهتر است وسایل برقی آماده به کار را از پریز جدا کنیم.
=========================
شاید به این مطالب هم علاقمند باشید:
CES 2016: شارژر بیسیمی که از فاصله ده متری اسمارتفونها را شارژ میکند
گالری عکس CES 2016: شارژری که نیازی به پریز برق ندارد
CES 2016: این جا کلیدی میتواند اپل واچ را شارژ کند
5 ترفند ساده برای افزایش طول عمر باتری ساعتهای هوشمند اندرویدی
این روتر میتواند تلفن شما را هر جای اتاق شارژ کند
روشهایی برای افزایش شارژ باطری لپتاپ در ویندوز 10
چگونه در ویندوز 10 شارژ باتری دستگاهها را افزایش دهیم؟
بهترین و قویترین شارژر لپتاپ دنیا معرفی شد!
نمایشگرهای جدید سامسونگ اسمارتفون شما را بیسیم شارژ میکنند!
شارژر، دماسنج، ساعت زنگدار، بلندگو و چندین وسیله دیگر
ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را میتوانید از کتابخانههای عمومی سراسر کشور و نیز از دکههای روزنامهفروشی تهیه نمائید.
ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه
ثبت اشتراک نسخه آنلاین
کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکهها
- برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network اینجا کلیک کنید.
کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون
- اگر قصد یادگیری برنامهنویسی را دارید ولی هیچ پیشزمینهای ندارید اینجا کلیک کنید.
نظر شما چیست؟