این دوربین که قرار است تابستان 2016 در دسترس قرار گیرد شباهتی به سایر دوربینها ندارد. بهجای یک لنز؛ از ۱۶ ماژول دوربین 13 مگاپیکسلی استفاده میکند. این ماژولها بهوسیله فاصله کانونی به چند بخش تبدیل شدهاند: ۵ لنز ۳۵ میلیمتری؛ ۵ لنز ۷۰ میلیمتری و ۶ لنز 120 میلیمتری.
با هر بار فشاری که به دکمه شاتر وارد شود؛ ۱۰ عکس بهطور همزمان گرفته میشود. دوربین L16 به کمک معجزه الگوریتم نرمافزاری؛ ۱۰ عکس گرفته شده با هم ترکیب میکند و یک تصویر ۵۲ مگاپیکسلی درست میکند. این کار از طریق تجزیه هر عکس به چهار ربع انجام میشود: یک لنز برای هر گوشه و یک لنز هم برای بخش میانی.
دوربین L16 که در غرفه این شرکت قرار گرفته نمونه اولیه است؛ چون هم یک فن برای خنک کردن آن کار گذاشته شده و هم بعضی از مدارات آن در معرض دید قرار داشت؛ پس مطمئننا محصول نهایی با این مدل تفاوتهایی خواهد داشت. اما با همین مدل هم میتوان یک دید کلی از اجرای UI روی آندروید و طرز کار نرمافزار مربوطه بهدست آورد.
فرآیند ترکیب کردن ۱۰ عکس گرفته شده و تولید عکس نهایی کمی بیشتر از چیزی که انتظار میرفت زمان برد. وقتی از دکتر راجیو لارویا؛ یکی از مؤسسان شرکت لایت و رئیس بخش فناوری در مورد مدت زمانی که طول میکشد تا به عکس نهایی ۵۲ مگاپیکسلی دست یافت؛ وی گفت این فرآیند کمتر از یک دقیقه زمان میبرد.
اما این زمان انتظار برای گرفتن عکس خروجی زمان زیادی است. تیم فنی شرکت لایت در حال کار بر روی کم کردن این زمان هستند و امیدوارند به جایی برسند که به محض گرفتن عکس؛ خروجی آن را بگیرند. ولی در حال حاضر با فناوریهای موجود کمتر کردن این زمان غیرممکن است و باید حدود ۱ دقیقه انتظار کشید. شاید بتوان در آیندهای نزدیک این زمان را به ۳۰ ثانیه یا حتی ۱۰ ثانیه کاهش داد.
این روزها یکی از دلایل گرفتن عکس انتشار آن در شبکههای اجتماعی است و بیشتر افراد دوست دارند که به محض گرفتن عکس بتوانند آن را روی شبکه مورد نظر آپلود کنند. دکتر لارویا در این مورد گفت: «کسانیکه با این هدف عکاسی میکنند لازم نیست که حدود یک دقیقه برای تولید عکس نهایی صبر کنند چون L16 میتواند برای اشتراکگذاری آنلاین عکسهایی با روزلوشن پایینتر تولید کند که در همان لحظه آماده میشود.»
یکی از کارهای جالبی که این شرکت در غرفه خود انجام داده مقایسه عکسهای گرفته شده توسط این دروبین با عکسهایی است که توسط آیفون و کانن 5D Mark III گرفته شده است. اما یک نکته منفی هم دیده شد؛ اینطور بهنظر میرسید که عکسهای L16 نویز زیادی دارد. در پشت دوربین یک صفحه لمسی ۵ اینچی وجود دارد و در قسمت راست این صفحه یک تاچپد برای کنترل زوم در نظر گرفته شده است. اما هنوز نمیتوان در مورد آنها توضیح بیشتری داد.
از دکتر لارویا در مورد عمر باتری دوربین L16 سئوال شد که وی از دادن پاسخ صریح خودداری کرد. ظاهرا با هر بار شارژ میتوان تا ۴۰۰ عکس گرفت اما شاید تا زمان نهایی شدن محصول و ورود به بازار این رقم تغییر کند.
در مورد این دوربین شک و شبهههای زیادی وجود دارد. هرچند که بعد از دیدن کار این دوربین از نزدیک و مقایسه عکسهای آن با دو دوربین دیگر تا حدودی شرایط بهتر شد اما هنوز شکهایی در مورد کارکرد آن وجود دارد. سالهای زیادی است که گوشیهای هوشمند و دوربینهای فاقد آینه قصد دارند که دوربین DSLR را از میدان به در کنند. اما میبینیم که این دوربینها همچنان با قدرت به زندگی خود ادامه میدهند. عکسهایی که L16 میگیرد شاید خیلی خالی و با کیفیت باشد اما بیشک عکاسان حرفهای ترجیح میدهند از دوربینهای DSLR استفاده کنند چون این دوربینها از همهنظر عالی هستند و امتحان خود را به خوبی پس دادهاند.
از دیگر قابلیتهای این دوربین امکان ضبط با فرمت 4K است. قیمت L6؛ 1699 دلار است و بهار 2016 وارد بازار میشود.
ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را میتوانید از کتابخانههای عمومی سراسر کشور و نیز از دکههای روزنامهفروشی تهیه نمائید.
ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه
ثبت اشتراک نسخه آنلاین
کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکهها
- برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network اینجا کلیک کنید.
کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون
- اگر قصد یادگیری برنامهنویسی را دارید ولی هیچ پیشزمینهای ندارید اینجا کلیک کنید.
نظر شما چیست؟