این مطلب در پرونده ویژه «راهنمای خرید روترهای پر سرعت سال 2015» منتشر شده است. برای دانلود کل این پرونده ویژه میتوانید به اینجا مراجعه کنید.
ویژگیها
چگونه یک روتر بیسیم میتواند سرعتی 3200 مگابیت داشته باشد؟ ما به شما میگوییم چگونه این اتفاق رخ میدهد. روتر مدعی نتگیر، به جای دو باند از سه باند رادیویی برای دریافت/ارسال اطلاعات استفاده میکند؛ یک فرکانس 2.4 گیگاهرتز، با سرعت 600 مگابیت و دو فرکانس 5 گیگاهرتز با سرعت 1300 مگابیت. پردازنده اصلی این روتر برودکام BCM4709A، دو هستهای با سرعت یک گیگاهرتز است. در کنار این پردازنده، سه پردازنده وایفای به صورت آفلاین کار میکنند و از 256 مگابایت حافظه رم و 128 مگابایت حافظه فلش استفاده میشود.
طراحی این روتر نیز خاص و منحصربهفرد است و باید اعتراف کنیم هم زیبا و هم وهمبرانگیز است. چراغهای LED خیلی جالب، روی دستگاه چیده شدهاند و هنگام روشن بودن چهره روتر را تغییر میدهند. وزن زیادی در حدود 1.1 کیلوگرم دارد و اندازهاش 295.5 در 226.8 در 54.4 میلیمتر است که برای یک روتر بزرگ است. شش آنتن خارجی این دستگاه به صورت قرینه، در دو طرف چیده شدهاند و حسابی محکم و قدرتمند هستند. این آنتنها جدانشدنی و قابل تنظیم و حت خوابیدن کامل هستند. فناوریهای شبکههای بیسیم این روتر فهرست بلندبالایی میشود که مهمترین آنها Beamforming، MIMO 3×3 ، XStream، Smart Connect و Dynamic QoS است. امکانات ارتباطی این روتر شامل یک درگاه WAN یک گیگابیتی، چهار درگاه شبکه اترنت یک گیگابیتی، یک درگاه USB 2.0 و یک درگاه USB 3.0 است. کلیدهای این روتر WPS، روشن/خاموش وایفای، روشن/خاموش دستگاه و کلید روشن/خاموش چراغهای LED است.
نصب و ارزیابی
معمولاً شرکت نتگیر، از وایزارد نصب سریع برای راهاندازی اولیه روترهای دو بانده خود استفاده میکند؛ اما این رویه، روی این محصول نیست و شما هنگامی که روتر را برای اولین بار روشن میکنید و با کابل شبکه به کامپیوتر وصل میشوید، مرورگر وب شما را به سوی یک پنل مدیریتی هدایت میکند تا تنظیمات اولیه را انجام دهید؛ خوشبختانه این پنل مدیریتی زیاد پیچیده نیست و تنظیمات در منوها و برگههای مختلف تقسیمبندی میشوند و از مبتدی و پایه به سوی پیشرفته و پیچیده گسترش پیدا میکنند. روی این پنل امکانات نرمافزاری و مدیریت شبکههای بیسیم فراوانی تعبیه شده است که در اینجا بازگو نمیکنیم و به سراغ ارزیابی و نتایج آزمون های معتبر روی این روتر میرویم.
با وجود اینکه R8000، اولین روتر در رده AC3200 است؛ ولی در عمل تستها نشان میدهند جزء پرسرعتترین روترهای دنیا نیست و در واقع، نسبت به برخی روترهای AC2400 سرعت کمتری دارد. هدف نتگیر از ساخت این روتر، بیشتر اتصال همزمان چندین دستگاه به شبکه وایفای و تبادل اطلاعات با سرعتهای مناسب است. دلیل این صحبتهای ما سرعت 171 مگابیتی روی فرکانس 5 گیگاهرتز است که در مقایسه با دیگر روترها، در رده ششم قرار میگیرد. در مجموع اگر بخواهیم سرعت واقعی سه باند رادیویی این روتر را با هم جمع بزنیم، به سرعتی نزدیک به 702.4 مگابیت میرسیم که نسبتاً خوب است؛ ولی از روتری مانند Linksys WRT1900AC قرار میگیرند. توجه کنید که روتر نتگیر در رده AC3200 و روتر لینکسیس در رده AC1900 تقسیمبندی میشود. سرعت این روتر روی فرکانس 2.4 گیگاهرتز برای 182.1 مگابیت است. سرعت خواندن/نوشتن روی درگاههای USB چندان تعریفی ندارد و فقط شاهد یک سرعت میانگین 12 مگابایتی هستیم. در این بخش روترهای دیگر همرده بهتر عمل میکنند.
حرف آخر
یکی از بهترین روترهای حال حاضر بازار است و به خصوص برای کارهای گروهی و اتصال چندین دستگاه به شبکه بیسیم و تقسیم بار ترافیکی شبکه، مناسب به نظر میرسد؛ ولی توجه کنید بهترین روتر بازار در رده AC3200 نیست. تعداد زیاد آنتنهای این روتر به شما این اجازه را میدهد که بدون داشتن دغدغهای بابت افت سرعت، ویدیو استریم کنید یا اینکه چندین دستگاه با هم، یک بازی آنلاین را انجام دهند. همان اول کار گفتیم با یک روتر گران قیمت در بازار روبرو هستید و شاید به اندازهای که قرار است هزینه کنید، کارایی نداشته باشد.
ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را میتوانید از کتابخانههای عمومی سراسر کشور و نیز از دکههای روزنامهفروشی تهیه نمائید.
ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه
ثبت اشتراک نسخه آنلاین
کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکهها
- برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network اینجا کلیک کنید.
کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون
- اگر قصد یادگیری برنامهنویسی را دارید ولی هیچ پیشزمینهای ندارید اینجا کلیک کنید.
نظر شما چیست؟