خداحافظی زودهنگام
ده ویژگی ویندوز 8 که در ویندوز 10 ناپدید می‌شوند
ویندوز 8 برآیند جاه‌طلبی‌های مایکروسافت برای آینده بود. این شرکت در نظر داشت دنیای جدیدی برای کامپیوترهای دسکتاپ رقم زند. اما بسیاری از دستاوردهایی که مایکروسافت به دنبال آن‌ها بود، به واقعیت تبدیل نشد. ویژگی‌های مختلفی از ویندوز 8 به طور کامل حذف شده یا دست‌خوش تغییراتی شدند. ویژگی‌هایی که در نسخه نهایی ویندوز 10 آن‌ها را مشاهده نخواهیم کرد. امیدوار هستیم نسخه بعدی ویندوز کاربردی‌تر و کارپسندانه‌تر باشد. اما کدامیک از ویژگی‌ها در فهرست سیاه قرار گرفتند؟

1- صفحهشروع (Start Screen)
صفحه‌شروع یکی از ویژگی‌های شاخص و متمایز ویندوز 8 به شمار می‌رود. مایکروسافت با ارائه این ویژگی سعی کرد تا کاربران از مزیت‌های صفحه‌ لمسی استفاده کنند. همان‌گونه که در تبلت‌ها و گوشی‌های هوشمند مجهز به سیستم‌عامل ویندوز 8 کاربران از صفحه‌شروع استفاده می‌کنند. مایکروسافت با تصور این‌که اکثریت قریب به اتفاق کاربرانی که از صفحه‌نمایش لمسی لپ‌تاپ یا تبلت مجهز به ویندوز 8 خود استفاده می‌کنند، از صفحه‌شروع برای دریافت اطلاعات و اجرای برنامه‌ها استفاده می‌کنند و بیشترین وقت را در آن می‌گذارنند، طراحی کرد.

اما اوضاع آن‌طور که مایکروسافت انتظار داشت، پیش نرفت. کاربران بیش از حد از صفحه‌شروع ناراضی بودند. به ویژه، برای مصرف‌کنندگانی که زمان زیادی از وقت خود را در محیط سنتی دسکتاپ می‌گذراندند. از این رو مایکروسافت در ویندوز 10 صفحه‌شروع را به درون منوی شروع وارد کرد که یک فهرست ترکیبی از برنامه‌های ویندوز 7 و همچنین کاشی‌های زنده رنگارنگ که در صفحه‌شروع قرار دارد را شامل می‌شود. (البته مایکروسافت در اولین پیش‌نمایش عرضه شده از ویندوز 10 گزینه‌ای برای تغییر حالت دکمه شروع به منوی شروع یا صفحه‌شروع در نظر گرفته بود اما در پیش‌نمایش‌های بعدی این ویژگی را حذف کرد) این ویژگی برای کاربرانی که از صفحه‌کلید و ماوس استفاده می‌کنند، راحت‌تر است، اما هنوز هم توانایی تمام صفحه کردن آن‌را روی صفحه‌نمایش‌های لمسی دارند.

2- منوی چارم
علاوه بر منوی شروع، چارم یکی دیگر از ویژگی‌های متمایز ویندوز 8 به شمار می‌رفت. در سال 2011، زمانی‌که این سیستم‌عامل برای اولین بار عرضه شد، چارم نخستین ویژگی معرفی شده از سوی مایکروسافت بود که به صورت عمومی تمجیدهای زیادی از آن به راه انداخت. مکانی که در آن کاربر توانایی انجام انواع مختلفی از جست‌و‌جوها، رفتن به تنظیمات، به‌اشتراک‌گذاری محتوا و اتصال به دستگاه‌های دیگر را داشت. اما چارم برای کاربران سنتی دسکتاپ ویژگی خوشایندی نبود، به طوری‌که برای آن‌ها بیش‌تر پیچیدگی و اشتباه را به همراه داشت، به‌طوری‌که در زمان استفاده از آن هیچ گونه انگیزه‌ای برای دوست داشتن آن نداشتند. با آمدن ویندوز 10 مایکروسافت دکمه‌های چارم را در یک منوی کوچک در گوشه سمت راست پنجره برنامه‌ها قرار داد. این کار به فهم بهتر آن‌ها و مدیریت ساده‌تر آن‌ها کمک می‌کند.

3- دو نسخه متفاوت از اینترنتاکسپلورر
ویندوز 8 همراه با دو نسخه از اینترنت‌اکسپلورر عرضه شد. رابط کاربری مدرن برای صفحه‌نمایش‌های لمسی و یک رابط دسکتاپ سنتی، اما عرضه دو نسخه به این شکل کاربران را دچار سردرگمی کرد و کاربران به درستی نمی‌دانستند در چه زمانی باید از کدام نسخه استفاده کنند. همچنین، اینترنت‌اکسپلورر مدرن محدودیت‌های بیشتری نسبت به نسخه سنتی دسکتاپ داشت. در نتیجه، بیشتر کاربران از آن ناراضی بودند. ویندوز 10 با حذف نسخه مدرن اینترنت‌اکسپلورر و باقی نگه‌داشتن اینترنت اکسپلورر این مشکل را حل کرد. اما این نسخه فقط به دلیل حفظ سازگاری در نظر گرفته شده است و پروژه مرورگر دیگری در ویندوز 10 در حال طراحی و توسعه است. مرورگر جدید که اسپاراتان نامیده می‌شود، با هدف توسعه ساده و سریع‌تر بودن نسبت به اینترنت‌اکسپلورر در دست طراحی قرار دارد.

4- توانایی رفتن به چهار گوشه صفحهنمایش
در ویندوز 8، اگر کاربری نشان‌گر ماوس را در گوشه سمت چپ بالای صفحه‌نمایش قرار می‌داد، توانایی سوییچ کردن میان برنامه‌هایی که در حال اجرا بودند را داشت و اگر نشان‌گر ماوس را در گوشه پایین صفحه‌نمایش قرار می‌داد، دکمه شروع ظاهر می‌شد. مشابه همین ویژگی برای دو گوشه دیگر صفحه‌نمایش نیز در نظر گرفته شده بود. اما این ویژگی یک مشکل بزرگ داشت. کاربران اغلب در مکانی که باید نشان‌گر ماوس را برای رسیدن به منظور خود روی آن قرار می‌دادند، دچار اشتباه می‌شدند و این حالت بیشتر کاربران را عصبانی می‌کرد. از این رو این ویژگی و کجا قرار دادن نشان‌گر ماوس در ویندوز 10 جایی ندارد.

5- People Hub
برنامه Poeple برای مدیریت هر چیزی که در ارتباط با دوستان کاربر قرار دارد، طراحی شد. این برنامه شامل تماس‌ها، ایمیل، تقویم و چت در ویندوز 8 بود. مایکروسافت Peaple را با این هدف را طراحی کرده بود تا هر زمان به حساب اینترنتی روی کامپیوتر خود متصل شدید، توانایی مشاهده همه اطلاعات دوستان و آشنایان خود را تنها با یک رابط واحد داشته باشید و با استفاده از آن به آسانی به حساب‌های موجود روی شبکه‌های اجتماعی، پیام‌رسان فوری و ایمیل دسترسی داشته باشید. اما متاسفانه، در ویندوز 10 مایکروسافت People Hub را حذف کرده است و تأکید آن بر برنامه‌های مستقل و مجزایی است که به طور ویژه برای این کاربردها در نظر گرفته شده‌اند. البته برنامه People هنوز وجود دارد، اما در حد یک دفترچه ساده عمل می‌کند.

6- Windows Media Center
Windows Media Center در فهرست برنامه‌هایی که مایکروسافت روی آن‌ها تمرکز کرده است، جای‌گاهی ندارد. این برنامه از سال 2009 همراه با ویندوز 7 عرضه شد. در نسخه بعدی، مایکروسافت یک بسته اضافی را برای ویندوز 8 در نظر گرفت که با نصب آن توانایی استفاده از این برنامه را داشته باشند. اما Windows Media Center به عنوان یک ویژگی سرگرم کننده در آینده ویندوز جایی ندارد. در نتیجه در ویندوز 10، اطلاعات بیشتری در ارتباط با Media Center نخواهیم شنید.

7- Windows RT
Windows RT نامی است که هیچ نامی از آن در عصر ویندوز 10 شنیده نمی‌شود. Windows RT یک نسخه ویژه از ویندوز 8 برای تبلت‌هایی همچون Surface RT و Surface 2 بود که از پردازنده‌های ARM استفاده می‌کردند. این نسخه توانایی اجرای تعدادی از برنامه‌ها و نه برنامه‌های مدرن و سنتی را داشت. با این حال، نکته قابل توجهی که باید به آن اشاره کرد، هنوز هم در محیط دسکتاپی خود ویندوز RT بعضی از کاربران در آن دچار سردرگمی می‌شوند.

این دلایل، همراه با ظهور بیشتر و بیشتر تبلت‌های ارزان قیمت که توانایی اجرای ویندوز 8 را داشتند و به طورکامل با برنامه‌های دسکتاپ سازگاری داشتند، باعث شد تا ویندوز RT دیگر توسط سازندگان پشتیبانی نشود. مایکروسافت طراحی نسخه 2 آن‌را متوقف کرده است. Surface همراه با ویندوز 10 عرضه می‌شود، مایکروسافت یک نسخه جداگانه برای گوشی‌های هوشمند و تبلت‌هایی که از پردازشگر ARM استفاده می‌کنند را طراحی خواهد کرد. نسخه‌ای که دارای محیط دسکتاپی نیست.

8- برنامههای مدرن تمام صفحه
مایکروسافت زمانی با غرور و افتخار خبر از برنامه‌های جدیدی داد که در سبک مترو اجرا می‌شوند. برنامه‌هایی که از تمام طول و عرض صفحه‌نمایش استفاده می‌کردند و همچون برنامه‌های سنتی پنجره نداشتند. با این حال، کاربران کامپیوتر زمان زیادی را با ماوس و صفحه‌کلید صرف می‌کنند و این یک رابط کاربری مطلوب برای آن‌ها به شمار نمی‌رفت، با عرضه ویندوز 10 مایکروسافت به برنامه‌ها اجازه می‌دهد تا در یک پنجره کوچک مدرن شبیه به برنامه‌های سنتی اجرا شوند و در کنار آن شما هر زمان که نیاز داشته باشید، به طور دستی می‌توانید آن‌ها را به حالت تمام اندازه تغییر دهید. طبیعی است همیشه وجود انتخاب بهتر از وجود یک اجبار است.

9- SkyDrive به OneDrive تبدیل میشود
در زمان عرضه ویندوز 8 سرویس ذخیره‌سازی ابری که توسط مایکروسافت طراحی شد، اسکای‌درایو (SkyDrive) نام داشت. اما از زمان عرضه آن به دلایل مختلفی همچون مشکل علامت تجاری، مایکروسافت مجبور شد تا نام محصول خود را در سال 2013 به وان‌درایو (OneDrive) تغییر نام دهد. در ویندوز10، شما نام آن‌را وان‌درایو و نه اسکای‌درایو خواهید شنید. همچنین ویژگی‌ نمایش فایل‌ها حتی زمانی‌که با ماشین همسان نشده و از ویژگی‌های مثبت در ویندوز 8 به‌شمار می‌رفت در در ویندوز 10 وجود نخواهد داشت. امیدوار هستیم که این ویژگی مجددا به ویندوز 10 باز گردد به دلیل آن‌که این ویژگی بی‌نظیر محسوب می‌شود.

10-  به اشتراکگذاری محتوا میان برنامهها
ویژگی به‌اشتراک‌گذاری (Share) یکی از محبوب‌ترین ویژگی‌ها است که در چارم ویندوز 8 قرار داشت. ایده‌ای که این ویژگی آن‌را دنبال می‌کرد، به‌اشتراک‌گذاری موضوعات جالب میان برنامه‌های کاربردی بود. به عنوان مثال، در اینترنت‌اکسپلورر یک صفحه وب را پیدا می‌کردید یا توانایی به‌اشتراک‌گذاری لینک‌هایی را داشتید که روی شبکه‌های اجتماعی پیدا می‌کردید. زمانی‌که یک تصویر زیبا مشاهده می‌کردید، می‌توانستید آن‌را روی یک شبکه‌ اجتماعی به اشتراک بگذارید. نکته جالب این است که برنامه‌نویس‌ها نیازی به صحبت کردن با یکدیگر درباره محتوای یک پست از این برنامه با برنامه دیگر نداشت. ویندوز 8 مکانیزم‌هایی برای اداره کردن این فرآیند در اختیار برنامه‌نویسان قرار می‌داد. برنامه‌نویسان فقط باید مطابق با دستورالعمل‌هایی که به اشتراک‌گذاری مایکروسافت برای این ویژگی ها عرضه می‌کرد را دنبال می‌کردند.

در اصل ویژگی به اشتراک‌گذاری همچنان در ویندوز 10 وجود دارد، اما لازم است تا مراحل اضافی‌تری را برای رسیدن به آن دنبال کنید. در برنامه Photos  یک آیکون به اشتراک‌گذاری وجود دارد. همان‌طوری که برنامه‌های کاربردی دیگر نیز وجود دارد، کافی است دکمه منو در گوشه سمت چپ پنجره را فشار دهید تا دکمه به اشتراک‌گذاری را مشاهده کنید.

ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را می‌توانید از کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور و نیز از دکه‌های روزنامه‌فروشی تهیه نمائید.

ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه     
ثبت اشتراک نسخه آنلاین

 

کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکه‌ها

  • برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network  اینجا  کلیک کنید.

کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون

  • اگر قصد یادگیری برنامه‌نویسی را دارید ولی هیچ پیش‌زمینه‌ای ندارید اینجا کلیک کنید.

ایسوس

نظر شما چیست؟