در ابتدای سال ۲۰۱۶ میلادی استاندارد ارتباط نزدیک 802.11ad به تصویب رسید و در همان روزهای اولیه سال شاهد عرضه چندین محصول مبتنی بر این استاندارد در نمایشگاه CES بودیم. تیپیلینک با روتر AD7200 خود از رقبا پیشی گرفت و سریعترین روتر دنیا در این زمینه را معرفی کرد.
اما اکنون این شرکت نتگیر است که محصول پرقدرت و پرآوازه تیپیلینک را پشتسر میگذارد. این شرکت در روزهای گذشته روتر بسیار پر قدرت و شاخص Nighthawk X10 را معرفی کرد. Nighthawk X10 یا R9000 یک دستگاه مبتنی بر دو استاندارد بهروز دنیای ارتباطات بیسیم؛ 802.11ac و 802.11ad است و سرعتی ۷.۲ گیگابیتی به نمایش میگذارد و از نسل دوم استاندارد 802.11ac یا Wave 2 بهره میبرد.
روتر جدید نتگیر یک پردازنده دو هستهای با سرعت ۱.۷ گیگاهرتز و ۵۱۲ مگابایت حافظه رم فلش از نوع NAND و یک گیگابایت حافظه رم DDR3 دارد. همین مشخصات سختافزاری تا بدینجا این روتر را از دیگر روترهای بازار شاخصتر نشان میدهد. از نظر استانداردها گفتیم هم از 802.11ac با فناوری Wave 2 و MU-MIMO و گلچینی از فناوریهای بیسیم دیگر پشتیبانی میکند و هم مجهز به استاندارد جدید ارتباطات نزدیک 802.11ad روی فرکانس ۶۰ مگاهرتز است.
روی فرکاس ۲.۴ گیگاهرتز سرعت ۸۰۰ مگابیتی، روی فرکانس ۵ گیگاهرتز سرعت ۱۷۰۰ مگابیتی و روی فرکانس نزدیک ۶۰ مگاهرتز سرعت ۴۶۰۰ مگابیتی به نمایش میگذارد که در مجموع میشود سرعتی ۷۲۰۰ مگابیتی برای انتقال اطلاعات در شبکه بیسیم.
نتگیر در بخش درگاههای ارتباطی نیز غوغا کرده است. در کمال تعجب و حیرت شاهد یک درگاه شبکه اترنت ده گیگابیتی +SFP هستیم. شاید اولین روتری است که یک درگاه ده گیگابیتی دارد و میتواند به خوبی در سازمانها نقش یک سرور یا سوییچ را ایفا کند. چهار درگاه شبکه یک گیگابیت و دو درگاه Aggregate در کنار یک درگاه WAN نیز امکانات ارتباطی روتر R9000 را کامل میکنند.
دو درگاه USB 3.0 نیز در اختیار کاربران قرار داده شده است که با استفاده از فناوری Plex Media میتوانند یک فلش مموری یا هارددیسک خارجی را در شبکه به صورت سرور به اشتراک بگذارند بدون اینکه نیازی به کامپیوتر وجود داشته باشد.
این روتر با قیمت ۵۰۰ دلار وارد بازار خواهد شد که طبیعی است از روترهای دیگر گرانتر است.
ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را میتوانید از کتابخانههای عمومی سراسر کشور و نیز از دکههای روزنامهفروشی تهیه نمائید.
ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه
ثبت اشتراک نسخه آنلاین
کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکهها
- برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network اینجا کلیک کنید.
کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون
- اگر قصد یادگیری برنامهنویسی را دارید ولی هیچ پیشزمینهای ندارید اینجا کلیک کنید.
نظر شما چیست؟