اما کدام یک از این برنامهها برای شما مناسب است؟ اپلیکیشنهای معرفی شده در این مقاله از بهترینهای هر دسته برای کاربران معمولی لینوکس هستند و آنقدر کاربردیاند که روی پلتفرمهای دیگر هم در دسترساند و حتی در میان کاربران ویندوز هم محبوب هستند.
Chromium
بیشتر توزیعهای لینوکس از فایرفاکس به عنوان مرورگر پیشفرض استفاده میکنند، اما Chromium چیز دیگری است. Chromium نسخه کاملا متنباز گوگل کروم است و تمام قابلیتهای کروم از جمله همگامسازی با حسابهای گوگل را دارد.
شما احتمالا وقت زیادی را در وب سپری میکنید، بنابراین این انتخاب اهمیت دارد. Chromium به دلیل معماری چند پردازشیاش که روی هر زبانه یا تب به طور مجزا اجرا میشود، واکنش سریعتری دارد. این مهم زمانی کاربردیتر میشود که چندین زبانه باز کرده باشید. با این قابلیت اگر یک صفحه وب هنگ کند و خراب شود کل مرورگر را از کار نمیاندازد. فایرفاکس هم خوب است و در این چند سال پیشرفتهایی داشته اما Chromium بهتر به نظر میآید. گوگل کروم اساسا مشابه Chromium است اما با بعضی بخشهای منبعبسته.
LibreOffice
LibreOffice یک انشعاب از پروژه OpenOffice.org است. احتمال اینکه توزیع لینوکس شما همین الآن هم این نرمافزار را روی خود داشته باشد زیاد است، چراکه این نرمافزار قدرتمندترین و پر امکاناتترین بسته آفیسی است که میتوانید برای لینوکس پیدا کنید.
البته اکثر کاربران لزوما به تمام این قابلیتهای پیشرفته نیاز ندارند، اما LibreOffice شامل اپلیکیشنهای قدرتمندی برای نوشتن اسناد متنی، کار با صفحهگستردهها، ساخت پرزنتیشنها، کار با پایگاههای داده و خیلی چیزهای دیگر میشود. همچنین بهترین همخوانی برای باز کردن و کار با اسناد مایکروسافت آفیس را در یک بسته متنباز ارائه میکند.
جدای بستههای آفیس برپایه وب مثل Google Docs و مایکروسافت آفیس آنلاین، که البته نرمافزارهای متنباز نیستند، LibreOffice بهترین اپلیکیشن برای استفاده روی لینوکس است.
Thunderbird و Lightning
Mozilla Thunderbird برنامه ایمیل ایدهآل برای کاربران عادی لینوکس است. کلاینتهای ایمیل لینوکس بسیار زیاد هستند و کلی گزینه برای انتخاب وجود دارد. اما احتمال اینکه با Mozilla Thunderbird آشنا باشید زیاد است. روند توسعه آن کند شده است اما Thunderbird هنوز هم هرکاری که لازم است را انجام میدهد.
Thunderbird به همراه افزونه رسمی Mozilla Lightning به یک اپلیکیشن ایمیل، تقویم و برنامهریز کار بدل میشود. (فقط کافی است پنجره افزونههای Thunderbird را باز کرده و Lightning را جستجو و نصب کنید). این اپلیکیشن یک جایگزین خوب برای Microsoft Outlook است. Lightning به شما امکان میدهد تا تقویم و فهرست کارهایتان را به طور کامل روی کامپیوتر خود نگه دارید یا با سرویسهای آنلاین مانند تقویم گوگل همگام کنید.
Pidgin
اکثر توزیعهای لینوکس اپلیکیشن پیامرسان Pidgin را با برنامههایی مانند Empathy که یکپارچگی بیشتری با دسکتاپ دارند، جایگزین کردهاند. اما Pidgin هنوز هم مستحکمترین و قابل اعتمادترین پیامرسان برای لینوکس است. Pidgin میتواند به Google Talk AIM ، Yahoo ،IRC و شبکههای مختلف دیگر شامل هرچیزی که از استاندارد XMPP باز (Jabber) پشتیبانی میکند متصل شود.
بزرگترین مشکل Pidgin متمایل شدن به سوی شبکههای پیامرسانی بستهتر است. فیسبوک در حال بستن درگاه XMPP خود است، بنابراین Pidgin دیگر از چت فیسبوک پشتیبانی نخواهد کرد. پیامرسان ویندوز لایو هم با شبکه بسته اسکایپ جایگزین شده که Pidgin نمیتواند به آن متصل شود. حتی Hangouts گوگل هم دیگر به طور کامل با XMPP همخوان نیست.
VLC
در مورد VLC چه میشود گفت؟ این برنامه آچار فرانسه پخشکنندههای مدیا است و روی لینوکس هم عالی کار میکند. احتمالا محیط دسکتاپتان بخش کننده ساده خودش را دارد و خوب هم کار میکند اما باید کدکهای مربوط را نصب کنید تا به کار بیفتد و احتمالا آخر سر باز هم قابلیتهای کمتری از VLC در اختیارتان قرار میگیرد.
با نصب VLC ، پخش تقریبا هرچیز بدون نیاز به کدکهای اضافی تضمین شده است. همچنین شامل بسیاری از قابلیتهای مفیدی است که در پخشکنندههای عادی نخواهید یافت. اگر از VLC روی ویندوز یا مک استفاده کرده باشید، روی لینوکس هم فورا به آن عادت میکنید.
Shotwell
این همان اپلیکیشنی است که برای مدیریت عکسهای دیجیتالتان به آن نیاز دارید. Shotwell میتواند به طور خودکار بعد از اتصال دوربین عکسها را وارد کامپیوتر کند و امکان مدیریت عکسها را در اختیارتان میگذارد. این نرمافزار همچنین شامل ابزارهای ویرایش عکس هم میشود. کار با آن ساده است اما هرکاری که بخواهید انجام میدهد.
Shotwell از قابلیت انتشار عکس و ویدئو روی سرویسهای آنلاین هم پشتیبانی میکند. این اپلیکیشن بسیار گنوم محور است، بنابراین اگر از دسکتاپ KDE استفاده میکنید ممکن است اپلیکیشنی مثل digiKam را ترجیح دهید. تمام اپلیکیشنهای دیگراین فهرست روی ویندوز اجرا میشوند اما این اپلیکیشن تنها برای لینوکس است.
GIMP
در جوامع متنباز از برنامه ویرایش تصاویر GNU به عنوان پاسخی به فتوشاپ یاد میشود. برای ویرایشها و دستکاریهای ساده همان Shotwell کفایت میکند اما اگر به ویرایشگر عکس پیشرفتهتری نیاز دارید مستقیم به سراغ GIMP بروید.
رابط کاربری GIMP مدتها است که پیچیده و مرموز شمرده میشود اما اگر بخواهیم صادق باشیم فتوشاپ هم میتواند برای یک کاربر تازهکار ترسناک باشد. GIMP در طی این سالها پیشرفتهایی داشته و حالا برای کاهش شلوغی پنجرهها، یک حالت تکپنجره عرضه کرده است. برای سوئیچ کردن به این حالت روی Windows و سپس Single-Window Mode کلیک کنید.
اگر کار ویرایش عکس دارید GIMP احتمالا از پسش بر میآید. فقط باید بدانید چطور این کار را انجام دهید.
Deluge
uTorrent برای لینوکس در دسترس نیست اما اشکالی ندارد. Deluge یکی از بهترین کلاینتهای BitTorrent متنباز است که سیستم افزونههای قدرتمند و یک رابط کاربری آشنا برای کاربران uTorrent در اختیارتان میگذارد. یک کاربر عادی BitTorrent از Deluge راضی خواهد بود.
Transmission یک اپلیکیشن BitTorrent قوی دیگر است و اساسا به طور پیشفرض روی سیستم لینوکس نصب است. این اپلیکیشن یک رابط کاربری خوب و ساده دارد اما از بعضی قابلیتهای Deluge محروم است. هردو برنامه، بسته به این که چه قابلیتهایی نیاز دارید و کدام رابط کاربری را ترجیح میدهید، گزینههای مناسبی هستند.
Clementine
اینیکی انتخاب سختی است. لینوکس دسکتاپ همیشه چندین و چند پخشکننده موسیقی فوقالعاده داشته است. در نهایت انتخاب شما به رابط کاربری که بیشتر از همه دوست دارید ختم میشود. Rhythmbox ، Banshee و حتی Amarok همگی انتخابهای خوبی هستند.
ولی ما قصد داریم پا را فراتر گذاشته و Clementine را انتخاب کنیم. این برنامه از نسخه اصلی Amarok ایده گرفته و قابلیتهای زیادی برای گوش دادن به موسیقیهای روی کامپیوتر خودتان یا سرویسهای رادیو آنلاین و پادکست و همچنین امکان ریختن و برداشتن فایل روی دستگاههای مبایل ارائه میکند. اگر یک پخشکننده موسیقی قدرتمند میخواهید آن را امتحان کنید.
VirtualBox
نیاز دارید تا نرمافزارهای ویندوز را روی لینوکس اجرا کنید؟ VirtualBox کارآمدترین ابزار متنباز است. این یک برنامه ماشین مجازی متنباز است که میتواند سیستمعامل ویندوز را در یک پنجره روی لینکس اجرا کند.
الیته خود ویندوز (و اکثر برنامههایی که اجرا میکنید) متنبستهاند اما حداقل اجرای سیستم ویندوز روی یک ماشین مجازی متنباز و لینوکس متنباز حسی شاعرانه دارد. Wine یک راه کاملا متنباز برای اجرای اپلیکیشنهای ویندوز حتی بدون نیاز به نصب خود ویندوز است اما خیلی دستکاری میطلبد. در نبود بوت دوگانه، VirtualBox راه ایدهآل اجرای اپلیکیشنهای ویندوز روی لینوکس برای کاربران معمولی است.
ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را میتوانید از کتابخانههای عمومی سراسر کشور و نیز از دکههای روزنامهفروشی تهیه نمائید.
ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه
ثبت اشتراک نسخه آنلاین
کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکهها
- برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network اینجا کلیک کنید.
کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون
- اگر قصد یادگیری برنامهنویسی را دارید ولی هیچ پیشزمینهای ندارید اینجا کلیک کنید.
نظر شما چیست؟