روش جدید خرید از فروشگاه‌ها در آینده: دِرون، مانکن دیجیتال و خروج از فروشگاه بدون پرداخت
خرید از سوپرمارکت بدون صف بدون صندوق
سرویس جدید آمازون به‌نام "آمازون گو” (Amazon Go) اخیرا معرفی شد. این سرویس جدیدترین شیوه تجربه خرید واقعی از یک فروشنده بزرگ آنلاین است. در این‌جا دیگر خبری از صندوق‌های متعدد و صف‌های طولانی مشتریان نیست. مشتریانی که باید منتظر بمانند تا نوبت‌شان شود، اجناس‌شان را روی نوار قرار بدهند تا صندوق‌دار با چک کردن همه آن‌‌ها مبلغ کلی فاکتور را اعلام کند.

در واقع این فروشگاه از پیشرفته‌ترین فناوری خرید از فروشگاه استفاده می‌کند. به‌گفته آمازون، خریدار بعد از این‌که اجناس موردنظر خود را از قفسه‌ها برمی‌دارد، می‌تواند به‌راحتی از فروشگاه خارج شود.
گسترش و توسعه در قالب سوپرمارکت‌های فیزیکی می‌تواند به‌عنوان راه جدیدی برای آمازون باشد تا خرید کردن در کنار این شرکت را تبدیل به عادت کند و به‌کمک آن، سرویس سوپرمارکت-تحویل را رشد دهد. این سرویس AmazonFresh نامیده می‌شود. با این‌که، آمازون موفق شده با تحویل سریع کالا درب منزل مشتری، جهان خرده‌فروشی را به‌هم بریزد، اما در زمینه خرید از سوپرمارکت و تحویل آن‌ها در منزل، نمونه‌های زیادی وجود دارند که مطمئنا باعث می‌شود تا آمازون رقابت بسیار سخت و نفس‌گیری را در پیش داشته باشد.
اما باید اذعان کرد که معجزه آمازون در آخرین کلماتی است که از سیلیکون ولی بیرون آمده است: یادگیری ماشین، بینایی کامپیوتر و الگوریتم‌های یادگیری عمیق. مشتریان با استفاده از یک اپلیکیشن موبایل وارد فروشگاه می‌شوند و اقلام موردنظر آن‌ها به‌صورت خودکار به سبدشان اضافه می‌شود. گویی که آن‌ها واقعا این اقلام را از قفسه‌ها برداشته‌اند. حتی این فناوری می‌تواند تشخیص دهد که چه زمانی یک قلم جنس به قفسه برمی‌گردد. مشتریان بعد از خرید از فروشگاه خارج می‌شوند و هزینه از اکانت آمازون آن‌ها کم می‌شود. به‌گفته آمازون: "نه صف، نه صندوق”. حالا به‌نظر می‌‌رسد که آمازون قرار است فروشگاه‌های مجهز به فناوری های‌تک خود را وارد انگلستان کند. آن‌ها بعد از معرفی سیستم “آمازون گو” (Amazon Go)، برند آن را در بریتانیا به‌ثبت رساندند. در فروشگاهی که در نزدیکی دفتر مرکزی آمازون در سیاتل قرار دارد فناوری جدید این شرکت برای خرید در حال تست شدن است. زمانی‌که خریداران وارد فروشگاه می‌شوند توسط یک اپلیکیشن ردیابی می‌شوند. بعد از آن، هر قلم جنسی که از قفسه‌ها برمی‌دارند ضبط می‌شود. این فروشگاه فعلا فقط برای کارمندان این شرکت کار می‌کند، اما از سال آینده به‌روی عموم باز می‌شود. هزینه جنس‌های خریداری شده به‌صورت خودکار روی اکانت آن‌ها شارژ می‌شود.

مطلب پیشنهادی

شبکه ارتباطی آمازون خودران‌ها را در ترافیک هدایت می‌کند
پتنت جدید آمازون برای خودروهای بدون راننده

این شرکت آمریکایی برند “آمازون گو” را به‌چند منظور در انگلستان ثبت کرده است. از فناوری، ارتباطات راه‌دور و خدمات خرده فروشی گرفته تا سرویس‌های غذا، نوشیدنی و حتی غذای حیوانات. به‌گفته آن‌ها، فروشگاه آمازون گو “پیشرفته‌ترین فناوری خرید کردن در جهان” به‌حساب می‌آید. اما سایر کسب‌وکارها نیز در حال تست و آزمایش مفاهیم خرید بدون نیاز به کمک کارمندان آن مکان هستند. به‌عنوان مثال، یک سوپرمارکت به‌نام Naraffar که در یک دهکده دورافتاده در کشور سوئد قرار دارد، با استفاده از اپ موبایل به ساکنان دهکده این امکان را می‌دهد که به‌راحتی به فروشگاه دسترسی داشته باشند، اجناس خریداری شده آن‌ها را اسکن می‌کند و با صدورفاکتور ماهیانه پول دریافت می‌شود. این‌ها همه جزئی از موج تازه گجت‌های جدید هستند و به‌زودی روال خرید کردن از فروشگاه‌ها را به‌طور کل تغییر خواهند داد.

روبات‌های مشاور
ممکن است برخی بر این عقیده باشند که خیلی از فروشگاه‌ها همین الان هم از چنین شیوه‌هایی استفاده می‌کنند، اما خرده‌فروشان در حال پیشرفت و به‌روز شدن هستند و با تغییر دید خود، قصد دارند پرسنل‌شان را با نرم‌افزارهای پیشرفته و پیچیده جایگزین کنند.
یک فروشگاه زنجیره‌ای در آمریکا به‌نام Lowe در حال تست LoweBot است. یک روبات خدمات‌رسان به مشتری که قادر است به‌چندین زبان صحبت کند، به مراجعان به فروشگاه در پیدا کردن اقلام موردنظرشان کمک کند و اگر نیاز داشته باشند، اطلاعات مختلفی در خصوص محصولات به آن‌ها ارائه دهد.
از طرف دیگر، Best Buy که خرده‌فروش وسایل الکتریکی در آمریکاست در حال تست روباتی به‌نام Chloe است. شرکت تلکام ژاپنی Softbank روبات معروف “پپر” را ساخته که یک روبات انسان‌نماست و هم‌اکنون در فروشگاه‌های نسکافه در ژاپن مشغول به‌کار است.

یک شُمای مجازی
برای خیلی از مشتریان، خرید لباس به‌صورت آنلاین دردسرهای زیادی دارد. اندازه درست همواره یکی از دغدغه‌های آن‌هاست. به‌همین دلیل است که خیلی از لباس‌ها بعد از خرید دوباره مرجوع می‌شود که هم برای خریدار و هم برای فروشنده بسیار بد است. اما نرم‌افزار جدیدی در راه است که یک مدل سه‌بعدی کاملا دقیق از خریدار می‌سازد. پس می‌توان با استفاده از آن لباس‌ها را قبل از خرید، روی تن تست کرد.

استارت‌آپ Metail از کمبریج انگلستان تا به امروز موفق به جذب 20 میلیون دلار سرمایه شده و توسط غول پوشاک هنگ‌کنگ به‌نام Tal حمایت می‌شود. فناوری ابداع شده این شرکت می‌تواند در داخل وبسایت خرده‌فروش‌ها قرار بگیرد تا مشتریان بتوانند تصاویر سه‌بعدی و هم‌چنین یک مدل به‌نام “Me Models” را از محصولاتی که برای فروش قرار داده شده، بسازند. سپس، آن‌ها با تن کردن پوشاک این فروشگاه‌ها متوجه می‌شوند که آیا لباس موردنظرشان اندازه است یا نه. از طرف دیگر، فروشندگان نیز می‌توانند به‌کمک دیتای مشتریان، به آن‌ها لباس پیشنهاد کنند. از این روش به‌عنوان تجربه خرید “نت‌فلیکس استایل” (Netflix Style) نام برده می‌شود.

پیشخدمتان دیجیتالی
شاید در آینده‌ای نزدیک برای خرید کردن از فروشگاه‌ها فقط به یک جعبه کوچک براق نیاز باشد. تقریبا همه شرکت‌های فناوری بزرگ دنیا مانند آمازون، گوگل، اپل و فیسبوک در حال توسعه دستیاران دیجیتالی مخصوص خانه‌ها هستند که به فرامین صوتی پاسخ می‌دهند. جای تعجب ندارد که شرکت آمازون به‌عنوان یک خرده‌فروش آنلاین دستگاه “اکو” را به‌شکلی ساخته که خرید کردن با آن ساده باشد. در کنار این سخت‌افزار، یک اپلیکیشن به‌نام الکسا وجود دارد. کاربر با استفاده از آن در حالی‌که در خانه راه می‌رود، کافی است لیست خریدش را با صدای بلند برای یک باکس مجازی بخواند.
در نهایت، این دستیاران به‌جایی می‌رسند که به مرور زمان و بدون این‌که کاربر به آن‌ها دستور بدهد، نیازهای وی و زمانی‌که به آن‌ها احتیاج دارد را یاد می‌گیرند. البته این دستگاه‌ها ممکن است عمر کوتاهی داشته باشند چون لوازم خانگی مانند یخچال‌ها، دستگاه‌های قهوه‌ساز و چاپگرها به‌گونه‌ای توسعه پیدا می‌کنند که می‌توانند به اینترنت متصل شوند. در نتیجه بدون این‌که مالک آن‌ها دخالتی داشته باشد، وظایف‌شان را به‌صورت خودکار انجام می‌دهند.

تحویل با پهباد‌ها
از آن‌جایی که شکل خرید کردن در حال تغییر است و خیابان‌های پرزرق‌وبرق با فروشگاه‌های لوکس و زیبا جای خود را به اینترنت می‌دهند، یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های پیش روی خرده‌فروشان نحوه تحویل اجناس است. 
این مسئله در شهرهای بزرگ و کلان‌شهرها که گره‌های ترافیکی یک مشکل بزرگ به‌شمار می‌رود بیشتر مشهود است. به‌همین دلیل شاهد هستیم که شرکت‌های فناوری در حال تست روش تحویل به‌کمک پهباد‌ها هستند.
در تابستان سال جاری، شاهد آغاز همکاری آمازون با دولت انگلستان بودیم. آن‌ها با این قرارداد، تست تحویل بسته‌های کوچک با استفاده از پهباد‌ها را شروع کردند تا از میزان اطمینان‌پذیری این روش آگاه شوند. از طرفی، تقریبا ۹۰ درصد فروش آمازون در بسته‌های کوچک جای می‌گیرد.
در آمریکا نیز، شرکت مرسدس-بنز همکاری خود را با یک استارت‌آپ به‌نام Matternet که در زمینه پهباد‌ها تخصص دارد آغاز کرده و در حال تست “Vision Van” است. 
در این روش، سقف خودروها به‌عنوان یک پد برای به‌پرواز درآمدن پهباد‌ها استفاده می‌شود. این روبات‌های پرنده قادر هستند تا مسافت 20 کیلومتر را پرواز کنند. گوگل هم از یک پهباد با بال ثابت رونمایی کرده که قادر است بسته‌ها را به‌سمت مقصد حمل کند.
در پایان باید به یک نکته اشاره کرد. با این‌که مجوز تست سیستم‌های جدید تحویل و فروش اجناس به آمازون داده شده، اما قوانین فعلی بریتانیا به‌پهباد‌ها اجازه پرواز در شعاع ۵۰ متری از ساختمان‌ها و افراد را نمی‌دهد. علاوه بر آن، این دستگاه‌ها اجازه پرواز در شعاع 150 متری مناطق در حال ساخت را هم ندارند.
در کنار این مسئله، بعد از چندین حادثه‌ای که در شهرهای لندن و منچستر در شرف وقوع بود، خلبانان هواپیماهای مسافربری نسبت به خطراتی که این روبات‌ها متوجه آن‌ها می‌کنند ابراز نگرانی کرده‌اند.

ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را می‌توانید از کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور و نیز از دکه‌های روزنامه‌فروشی تهیه نمائید.

ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه     
ثبت اشتراک نسخه آنلاین

 

کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکه‌ها

  • برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network  اینجا  کلیک کنید.

کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون

  • اگر قصد یادگیری برنامه‌نویسی را دارید ولی هیچ پیش‌زمینه‌ای ندارید اینجا کلیک کنید.

ایسوس

نظر شما چیست؟