
سرطان تخمدان بیماری رایجی در زنان است که منجر به از بین رفتن تخمدانها میشود. تخمدان دیگر نمیتواند تخمکها را در خود نگه دارد یا سازوکار درستی برای آزادسازی آنها داشته باشد و در کار این سیستم بسیار حیاتی بدن خللهای جدی وارد میشود. موسسه تحقیقاتی زیست باروری مونیکا لاروندا و مهندس پزشکی به نام الکساندرا روتز از دانشگاه نورث وسترن برای این مشکل راهحلی مبتنی بر چاپگرهای سهبعدی عرضه کردند.
این محققان با استفاده از چاپگرهای سهبعدی یک تخمدان سه بعدی مصنوعی ژل مانند ساختند که میتواند تخمکها را به طور سالم نگهداری و رشد دهد. این داربست ژلاتینی 3D هورمونهایی ترشح میکند و دارای ساختارهایی است که بهراحتی عملکرد یک تخمدان طبیعی را در بدن دارد. این تخمدان مصنوعی باید به اندازه کافی محکم و سفت باشد و طوری پیوند بخورد و از سوی دیگر جادار باشد که بتواند تخمکها را نگهداری و رشد دهد.
محققان این تخمدان مصنوعی را در اندازه ۱.۵ میلیمتری روی ده موش آزمایش کردند و برخی از این موشها توانستند فرزندانی سالم به دنیا بیاورند. البته، سیستم بدنی انسان هم از نظر حجم تخمدان و هم از نظر زمان پرورش تخمک با موش متفاوت است و زمان بیشتری نیاز دارد. محققان در گام بعدی میخواهند این تحقیق را روی گوسفندان آزمایش کنند. موفقیت در این موضوع میتواند تاثیرات بزرگی بر جامعه و کاهش نگرانیهای سرطان در زنان و کودکان داشته باشد و شاید در آینده به عنوان یکی از ده فناوری نجاتدهنده دنیا شناخته شود.