
فضا محل بسیار خطرناکی است و قرارگرفتن در معرض تابشهای مرگبار مریخی قطعا باعث آسیب جدی مغزی شده و در نهایت زوال مغز و از دست دادن حافظه نصیب فضانوردان میشود.
به گزارش ایسنا، محققان دانشگاه کالیفرنیا معتقدند با توجه به برنامهکاری پیوسته و فشرده مسافران مریخ، احتمال اینکه فضانوردان تحت تاثیر تابشهای مرگبار کیهانی و فشار کاری مضاعف از انجام وظایف خود طفره روند، بسیار زیاد است.
دانشمندان میزان ذرات کیهانی در مدت سه سال مأموریت فضانوردان در مریخ را شبیهسازی کردند و به این نتیجه رسیدند که ذرات باردار موجود در مریخ انرژی یکسانی با ذرات کیهانی دارند و به راحتی از لایه محافظ فضاپیما عبور خواهند کرد. با توجه به آزمایشات انجام شده مشخص شد که بخش جلویی مغز بیشترین آسیب را پس از گذشت شش ماه از شروع سفر فضانوردان خواهد دید. بخش جلوی مغز قسمتی است که مسئولیت تصمیم گیری، اجرا و حافظه بلند مدت را بر عهده دارد.
نتایج این تحقیق در حالی منتشر شده که شرکتهای زیادی از جمله شرکت اسپیس متعلق به ایلان ماسک دارند برای گردشگری در فضا سرمایهگذاری و ثبتنام میکنند و از ساکنان زمین دعوت میکنند به سیالات دیگر قدم بگذارند.