سعید دلیریان گفت: بیشتر نگرانیها از سرمایهگذاری در بیت کوین موضوع امنیتی آن است که سرمایه مردم از بین نرود.
سعید دلیریان، یک فعال در حوزه خرید و فروش بیتکوین در خصوص وضعیت بیتکوین در ایران و احتمال غیرقانونی اعلام کردن آن از سوی دولت اظهار داشت: برداشت بنده از نشستی که اخیرا در بانک مرکزی برگزار شد این بود که مسئولین بانک مرکزی این نگرانی را دارند که در این مقطع هجمهای از سرمایه گذاریهایی ایجاد شود که ممکن است مردم را دچار ضرر و زیان کند و باعث یک سری نارضایتی برای افرادی شود که در بیت کوین سرمایه گذاری کردهاند.
بانک مرکزی نگران سرمایهگذاری مردم در بیتکوین است
وی با بیان اینکه مدیران بانک مرکزی نگران تکرار اتفاقات سرمایهگذاری در مؤسسات مالی غیرمجاز هستند گفت: سرمایهگذاری در این قبیل مؤسسات باعث شد تا برای این افراد مشکل به وجود آید و به نظر میرسد بیشتر نگرانیها از سرمایه گذاری در بیت کوین امنیتی باشد تا سرمایه مردم از بین نرود.
دلیریان خاطر نشان کرد: اما آن گونه که تاکنون مطرح شده برداشتها در بخش زیرساختها، رگولاتوری و قوانین مثبت بوده و قوانین با سرعت در حال انجام است.
مدیر عامل کوینکس در ادامه افزود: در بیانیهای هم که بانک مرکزی در خصوص بیتکوین مطرح کرد اینگونه برداشت میشد که نگرانی بانک مرکزی از ضرر و زیان مردم در سرمایهگذاری در بیت کوین است.
بیتکوین هیچ پشتوانهای ندارد
این فعال حوزه بیتکوین در پاسخ به این پرسش که آیا بیتکوین پشتوانهای دارد؟ نیز گفت: بیت کوین هیچ پشتوانهای ندارد و سازمان، نهاد و یا بانک مرکزی هیچ کشوری پشت آن نیست. اما بین پولهای رایج مجازی بیتکوین تاثیرگذاری بیشتری داشته زیرا تعداد محدودی بیتکوین در کل دنیا وجود دارد و این مقدار محدود تاکنون ثابت بوده است.
وی در پاسخ به این پرسش که چه تعداد بیت کوین وجود دارد؟ تصریح کرد: بر اساس برآوردها حدود ۳۶۰ میلیون بیتکوین وجود دارد که یک مقداری از آن ماین میشود.
دلیریان در پاسخ به این پرسش که نوسانات قیمت بیتکوین را چطور ارزیابی میکنید؟ نیز افزود: این نوسانات علت زیادی دارد اما این که قیمتها قطعا صعودی است یا نزولی، مشخص نیست اما به دلیل امنیت آن و اینکه به راحتی قابل انتقال است و تعداد آن هم محدود است ارز مطمئنی به شمار میرود.
وی ادامه داد: هر تنش و اتفاق سیاسی و اقتصادی که در دنیا رخ میدهد برای بیت کوین مشکلی پیش نمیآید زیرا بیت کوین امن بوده و سریع هم قابل انتقال است، از همه مهمتر اینکه مقدار بیتکوین زیاد نمیشود و همان میزان قبل باقی میماند.
بیت کوین متعلق به هیچ سازمان و نهادی نیست
اما بیت کوین متعلق به هیچ سازمان و نهادی نیست و برای همه افرادی است که دارای سرمایه هستند و در روستاهای ایران هم این افراد هستند.
وی خاطرنشانکرد: بیت کوین یک کیف پول است که رشد قیمت و ارزش آن را مانند دلار، یوان، یورو میتوانید با ارزش بیت کوین بسنجید که آیا رشد داشته یا خیر و یا اینکه بهای آن افت کرده است.
وی تصریح کرد: بیت کوین مشابه کار صرافی است مثلا میتوانید به یک صرافی مراجعه کنید و یک مقدار ریال بدهید و چند اسکناس یورو دریافت کنید زیرا بیت کوین هم نرخ لحظهای دارد و معادل یوان و یورو میتوان ارزش لحظهای آنرا رصد کرد.
وی گفت: البته در حال حاضر بیتکوین در فضای خاکستری قرار دارد هر چند ممنوعیت ندارد اما ساختار قانونی برای ثبت آن وجود ندارد و آماری برای تعداد افرادی که در بیتکوین سرمایه گذاری کردهاند وجود ندارد.
وی افزود: اما ما روزانه مراجعه کنندگانی داریم که هر روز برای خرید بیتکوین به ما مراجعه میکنند و یا سوالاتی در خصوص سرمایهگذاری در این بخش دارند.
دلیریان افزود: بعضی از شرکتها عنوان میکنند که از یک دهم بیت کوین کمتر نمیفروشند اما بعضی دیگر ممکن است میلیاردی خرید و فروش کنند و یا کمتر هم خرید و فروش کنند.
نمودار بیت کوین همواره صعودی بوده
وی ادامه داد: هر بیت کوین معادل حدود ۳۵ میلیون تومان است و نمودار بیت کوین همواره صعودی بوده و در درازمدت سودده است، اما در مدت یک ماهه و دو هفتهای ممکن است افراد ضرر کنند اما در دوره هشت ماهه تا یکساله مسلما سودده است.
وی افزود: پول نفتی که الان نمیتوان انتقال داد و کشورهای دیگر ما را تحت فشار قرار میدهند از این طریق به راحتی قابل انتقال است، البته پول قاچاق اسلحه و انسان و اقدامات خلافکارانه و تروریستی هم از این طریق منتقل میشود.
ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را میتوانید از کتابخانههای عمومی سراسر کشور و نیز از دکههای روزنامهفروشی تهیه نمائید.
ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه
ثبت اشتراک نسخه آنلاین
کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکهها
- برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network اینجا کلیک کنید.
کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون
- اگر قصد یادگیری برنامهنویسی را دارید ولی هیچ پیشزمینهای ندارید اینجا کلیک کنید.
نظر شما چیست؟