مقدمه
بدون شک گوشی هوشمند گوگل پیکسل ایکس ال با بهرهمندی از سیستمعامل اندروید 7.0 خام یکی از بهترین اسمارتفونهای اندرویدی فعلی موجود در بازار است. با توجه به اینکه این گوشی هوشمند توسط شرکت گوگل یعنی مالک اندروید طراحی و روانه بازار شده، بنابراین کیفیت قابل ملاحظهای هم دارد و تعامل مابین سیستمعامل و بستر سختافزاری دستگاه به شیوه دقیقی صورت میپذیرد.
بنابراین، گوگل پیکسل ایکس ال برای طرفداران محصولات اندرویدی یک انتخاب فوقالعاده خواهد بود. اما سامسونگ به تازگی از گوشی گلکسی اس 8 رونمایی کرد و با این کار یک مقدار موضوع پیچیدهتر شد! گلکسی اس 8 سامسونگ یک گوشی کمنظیر با سبک طراحی منحصر به فرد است که توجه هر فردی را به سمت خود جلب میکند. بنابراین این احتمال وجود دارد که افراد زیادی تمایل داشته باشند یکی از دو گوشی نام برده شده را خریداری کنند اما ندانند که کدامیک برایشان انتخاب بهتری است!
اگر شما هر از این دسته افراد هستید و تمایل دارید که مقایسه مختصر و تصویری مابین دو گوشی گوگل پیکسل ایکس ال و گلکسی اس 8 سامسونگ داشته باشید، به هیچ عنوان این مقاله اختصاصی را از دست ندهید. در این مقاله قصد داریم تا در قالب تصویر دو گوشی مذکور را با یکدیگر مقایسه کنیم. بنابراین با سایت شبکه همراه باشید.
ابعاد (برنده: گلکسی اس 8)
گوشی هوشمند گلکسی اس 8 سامسونگ علیرغم بهرهمندی از صفحه نمایش 5.8 اینچی بسیار ظرفیت و دقیق طراحی شده است. طول بدنه آن 149 میلیمتر و عرضه آن فقط 68 میلیمتر است. این موضوع در حالی است که طول و عرضه گوشی گوگل پیکسل ایکس ال که از نمایشگری 5.5 اینچی بهره میبرد، به ترتیب برابر با 155 و 46 میلیمتر خواهد بود. البته ضخامت پیکسل ایکس ال به مقدار ناچیز 0.7 میلیمتر از ضخامت اس 8 کمتر است که قالب چشمپوشی محسوب میشود.
وزن (برنده: گلکسی اس 8)
گوشی گوگل پیکسل با وزن 168 گرمی خود تقریبا 8 درصد از گلکسی اس 8 سامسونگ سنگینتر است. پرچمدار سامسونگ با وجود نمایشگر بزرگی که دارد، وزن 155 گرمی را ارائه میکند که این مسئله هم دقت و ظرافت طراحی سامسونگ را به رخ میکشد.
استاندارد ضد آب (برنده: گلکسی اس 8)
گلکسی اس 8 سامسونگ از استاندارد ضد آب IP68 بهره میبرد و در بررسیهای عملی نشان داد که به واقع میتواند به راحتی تا 30 دقیقه در آب دوام داشته باشد. اما متاسفانه گوگل پیکسل ایکس ال از استاندارد ضد آب بهرهمند نیست! پس از این نظر هم پرچمدار سامسونگ نسبت به پرچمدار گوگل برتری دارد.
اندازه صفحهنمایش (برنده: گلکسی اس 8)
صفحه نمایش گلکسی اس 8 یک نمایشگر 5.8 اینچی است که تقریبا لبههایی را به همراه ندارد و اصطلاحا به صورت بدون حاشیه (Bezel-less) طراحی شده است. سامسونگ این نمایشگر 5.8 اینچی را در بدنه متراکم دستگاه جای داده و یک سبک متفاوت را در سری محصولات گلکسی اس خود ایجاد کرده است. در سمت مقابل نمایشگر گوگل پیکسل ایکس ال یک نمایشگر 5.5 اینچی است که لبههای آن کاملا قابل تشخیص هستند.
وضوح تصویر و تراکم پیکسلی (برنده: گلکسی اس 8)
صفحه نمایش گوگل پیکسل ایکس ال وضوح تصویر 1440 در 2560 پیکسل را ارائه میکند، از اینرو تراکم پیکسلی آن به چیزی در حدود 534 پیکسل در هر اینچ رسیده است. اما در سمت مقابل گلکسی اس 8 سامسونگ از نمایشگری با وضوح 2960 در 1440 پیکسل بهره میبرد و تراکم پیکسلی آن چیزی در حدود 570 پیکسل در هر اینچ است. پس از این نظر هم پرچمدار سامسونگ از گوگل برتری دارد.
دوربین اصلی و سلفی (برنده: مساوی)
با توجه به اینکه دوربین اصلی هر دو گوشی مذکور از سنسوری 12 مگاپیکسلی تشکیل شده و دوربین سلفی آنها هم از سنسوری 8 مگاپیکسلی تشکیل میشود، نمیتوانیم برای این بخش برنده مطلقی را داشته باشیم. اما باید در نظر داشت که دوربین اصلی گلکسی اس 8 از قابلیت لرزشگیر اپتیکال (OIS) پشتیبانی میکند و دوربین پیکسل ایکس ال از آن بیبهره است. این موضوع میتواند در برخی شرایط منجر به عملکرد بهتر دوربین اصلی پرچمدار سامسونگ شود.
باتری (برنده: گوگل پیکسل ایکس ال)
باتری که گوگل برای گوشی پیکسل ایکس ال از آن استفاده کرده یک باتری قدرتمند 3450 میلی آمپر ساعتی است، اما پرچمدار سامسونگ از باتری 3000 میلی آمپر ساعتی بهره میبرد. بنابراین از نظر ظرفیت باتری برنده این مقایسه گوشی هوشمند گوگل پیکسل ایکس ال خواهد بود. لازم به اشاره است که هر دو اسمارتفون مذکور از قابلیت شارژ سریع پشتیبانی میکنند.
پشتیبانی از شارژ بیسیم (برنده: گلکسی اس 8)
متاسفانه گوشی گوگلی پیکسل ایکس ال از قابلیت شارژ بیسیم پشتیبانی به عمل نمیآورد، اما پرچمدار سامسونگ این ویژگی را ارائه کرده است. بنابراین این مسئله یک نقطه قوت دیگر برای اس 8 محسوب میشود.
تراشه (برنده: گلکسی اس 8)
گلکسی اس 8 سامسونگ از نظر تراشه شامل دو نسخه مختلف و مجهز به تراشههای اسنپدراگون 835 کوالکام و اگزینوس 8895 سامسونگ میشود. اما در سمت مقابل گوگل پیکسل ایکس ال به تراشه اسنپدراگون 821 مجهز است. بنابراین، هر طور هم که به موضوع نگاه کنید، گلکسی اس 8 از نظر تراشه برتری محسوسی نسبت به گوگل پیکسل ایکس ال دارد.
حافظه رم (برنده: مساوی)
با توجه به اینکه هر دو گوشی مورد نظر از حافظه رم 4 گیگابایتی برخوردار هستند، نمیتوانیم برای این بخش یک برنده را تعیین کنیم.
حافظه داخلی (برنده: گلکسی اس 8)
گوگل پیکسل ایکس ال از نظر حافظه داخلی شامل دو نسخه مختلف با ظرفیتهای 32 و 128 گیگابایتی میشود، اما متاسفانه هیچ یک از آنها از اتصال حافظه جانی یا رم میکرو اسدی (Micro SD) پشتیبانی نمیکنند. در سمت مقابل گلکسی اس 8 از نظر حافظه داخلی ظرفیت 64 گیگابایتی دارد، اما از حافظه میکرو اسدی پشتیبانی به عمل میآورد. پس از نظر حافظه داخلی هم اس 8 سامسونگ به مراتب بهتر از گوگل پیکسل ایکس ال است.
اسکنر عنبیه چشم (برنده: گلکسی اس 8)
گلکسی اس 8 سامسونگ از اسکنر عنبیه چشم کاربر بهره میبرد، اما متاسفانه گوگل پیکسل ایکس ال فقط به اسکنر انگشت مجهز است. همچنین بهرهمندی اس 8 از قابلیت تشخیص چهره هم از دیگر مزیتهای آن نسبت به پیکسل ایکس ال گوگل محسوب میشود.
سیستمعامل (برنده: پیکسل ایکس ال)
اصلیترین مزیتی که گوگل پیکسل ایکس ال در مقایسه با گلکسی اس 8 دارد، مربوط به سیستمعامل آن میشود. گوگل پیکسل ایکس ال از نسخه خام سیستمعامل اندروید بهرهمند است که ارتباط دقیقی با بستر سختافزاری دستگاه دارد. اما سامسونگ از رابط کاربری اختصاصی خود در کنار اندروید استفاده میکند. همچنین برخلاف اسمارتفونهای سایر برندها از قببل گلکسی اس 8 سامسونگ، سری پیکسلهای گوگل آپدیتهای اندروید را بلافاصله دریافت خواهند کرد. پس از نظر سیستمعامل گوشی پیکسل ایکس ال گوگل از اس 8 سامسونگ برتر است.
قیمت (برنده: گلکسی اس 8)
دو گوشی مورد نظر تقریبا قیمت پایهای برابری دارند. قیمت گلکسی اس 8 تقریبا برابر با 750 دلار است و نسخه پایهای پیکسل ایکس ال هم با قیمتی در حدود 769 دلار به فروش میرسد. با توجه به اینکه گلکسی اس 8 به مراتب نقاط قوت بیشتری نسبت به پیکسل ایکس ال داشته و قیمت آن هم کمی از این گوشی کمتر است، برتری این بخش را هم به پرچمدار سامسونگ میدهیم.
جمعبندی
از مقایسه تصویری دو گوشی گلکسی اس 8 سامسونگ و پیکسل ایکس ال گوگل به این نتیجه میرسیم که پرچمدار سامسونگ از هر نظر انتخاب بهتری نسبت به گوگل پیکسل ایکس ال خواهد بود. تنها برتری پیکسل ایکس ال میتواند مربوط به عملکرد روان سیستمعامل آن و دریافت آپدیتهای سریعتر باشد. نظر شما در این رابطه چگونه است؟
ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را میتوانید از کتابخانههای عمومی سراسر کشور و نیز از دکههای روزنامهفروشی تهیه نمائید.
ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه
ثبت اشتراک نسخه آنلاین
کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکهها
- برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network اینجا کلیک کنید.
کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون
- اگر قصد یادگیری برنامهنویسی را دارید ولی هیچ پیشزمینهای ندارید اینجا کلیک کنید.
نظر شما چیست؟