07/03/1403 - 21:29
آشنایی با انواع حملات شبکه و بهترین روش پیشگیری از آنها
شبکه سازمانی شما بزرگ و پیچیده است و احتمالا به تعداد زیادی دستگاه متصل وابسته است. در حالی که این امر برای عملیات تجاری شما مفید است و مدیریت روند کاری شما را آسان‌تر می‌کند، اما امنیت آن نیز یک چالش است. مشکل اینجاست که انعطاف‌پذیری در حرکت درون شبکه شما به این معنی است که اگر یک عامل مخرب به شبکه شما دسترسی پیدا کند، می‌تواند آزادانه در آن حرکت و آسیب‌هایی وارد کند، اغلب بدون اینکه شما متوجه شوید. این تهدیدات امنیتی شبکه سازمان شما را در معرض خطر بالای نقض داده‌ها قرار می‌دهد.

در ادامه، با حملات شبکه‌ آشنا خواهید شد و خواهید دید که چطور با استفاده از فایروال و آنتی‌ویروس می‌توانید برای مهار تهدیدات علیه امنیت شبکه خود اقداماتی انجام دهید.

حملات شبکه چیست؟

حمله شبکه‌ای تلاشی برای دستیابی به دسترسی غیرمجاز به شبکه یک سازمان است، با هدف سرقت داده‌ها یا انجام فعالیت‌های مخرب دیگر. دو نوع اصلی از حملات شبکه‌ای وجود دارد:

  • Passive: مهاجمان به شبکه نفوذ می‌کنند و می‌توانند اطلاعات حساس را نظارت یا سرقت کنند، اما بدون اینکه تغییری در داده‌ها ایجاد کنند و آن‌ها را دست نخورده باقی بگذارند.
  • Active: مهاجمان نه تنها دسترسی غیرمجاز به دست می‌آورند، بلکه داده‌ها را نیز تغییر می‌دهند، آن‌ها را حذف، رمزگذاری یا به روش دیگری به آن‌ها آسیب می‌زنند.

در یک حمله در شبکه، مهاجمان بر نفوذ به محیط بیرونی شبکه شرکتی و دسترسی به سیستم‌های داخلی تمرکز دارند. اغلب اوقات، مهاجمان پس از ورود، انواع دیگری از حملات را ترکیب می‌کنند، برای مثال به خطر انداختن یک نقطه انتهایی، گسترش بدافزار یا سوءاستفاده از یک آسیب‌پذیری در سیستمی درون شبکه.

انواع رایج حملات شبکه‌

در ادامه به معرفی حملات رایجی که مهاجمان برای نفوذ به شبکه شما استفاده می‌کنند می‌پردازیم:

  1. دسترسی غیرمجاز
  2. حملات توزیع‌شده‌ای سرویس (DDoS)
  3.  حملات Man in the middle (MitM)
  4. حملات تزریق کد و SQL
  5. افزایش سطح دسترسی (Privilege Escalation)
  6. تهدیدات داخلی

روش پیشگیری از شبکه

در ادامه به معرفی روش های پیشگیری از حملات رایج شبکه می‌پردازیم:

تقسیم‌بندی شبکه

بخش اساسی برای جلوگیری از تهدیدات امنیتی شبکه، تقسیم شبکه به بخش‌های مجزا بر اساس الزامات امنیتی است.

تنظیم دسترسی به اینترنت از طریق سرور پروکسی

اجازه ندهید کاربران شبکه بدون کنترل به اینترنت دسترسی داشته باشند. همه درخواست‌ها را از طریق یک پروکسی عبور دهید و از آن برای کنترل و نظارت بر رفتار کاربران استفاده کنید.

قرارگیری صحیح تجهیزات امنیتی

فایروال را در نقطه اتصال بخش‌های شبکه قرار دهید، نه فقط در لبه شبکه. اگر نمی‌توانید فایروال‌های کامل را در همه جا مستقر کنید، از قابلیت فایروال داخلی روترها و سوییچ‌های خود استفاده کنید.

استفاده از NAT

NAT  به شما امکان می‌دهد آدرس‌های IP داخلی را به آدرس‌های قابل دسترسی در شبکه‌های عمومی ترجمه کنید.

نظارت بر ترافیک شبکه

اطمینان حاصل کنید که دید کاملی نسبت به ترافیک ورودی، خروجی و داخلی شبکه دارید و قادر به تشخیص خودکار تهدیدات و درک و تأثیر آن‌ها هستید. داده‌ها را از ابزارهای امنیتی مختلف ترکیب کنید تا تصویری واضح از آنچه در شبکه اتفاق می‌افتد به دست آورید.

استفاده از فناوری فریب

هیچ اقدام حفاظتی از شبکه‌ای 100% موفق نیست و مهاجمان در نهایت موفق به نفوذ به شبکه شما خواهند شد. این را بپذیرید و از فناوری فریب استفاده کنید، که طعمه‌هایی را در سراسر شبکه شما ایجاد می‌کند، مهاجمان را برای «حمله» به آن‌ها وسوسه می‌کند و به شما امکان می‌دهد تا برنامه‌ها و تکنیک‌های آنها را مشاهده کنید.

فایروال سخت افزاری و مقابله با حملات شبکه

فایروال سخت افزاری یک ابزار امنیتی قدرتمند است که می تواند به شما در مقابله با طیف وسیعی از حملات شبکه کمک کند. در اینجا چند روش برای انجام این کار آورده شده است:

۱. فیلتر کردن ترافیک

فایروال سخت افزاری می تواند ترافیک شبکه را بر اساس قوانین از پیش تعریف شده فیلتر کند. این قوانین می توانند بر اساس آدرس IP، پورت، پروتکل و سایر معیارها تنظیم شوند. با فیلتر کردن ترافیک ناخواسته و مخرب، می توانید از ورود آنها به شبکه خود و آسیب رساندن به سیستم ها و داده های خود جلوگیری کنید.

۲. مسدود کردن حملات DDoS

فایروال های سخت افزاری پیشرفته می توانند حملات DDoS را که می تواند باعث از کار افتادن وب سایت ها و برنامه های شما شود، شناسایی و مسدود کنند. این فایروال ها می توانند با تجزیه و تحلیل ترافیک شبکه و شناسایی الگوهای مشکوک، حملات DDoS را تشخیص دهند.

۳. جلوگیری از نفوذ

فایروال های سخت افزاری می توانند از نفوذگران در دسترسی به شبکه شما جلوگیری کنند. آنها می توانند این کار را با مسدود کردن پورت های غیرمجاز، فیلتر کردن ترافیک مخرب و نظارت بر فعالیت شبکه برای هرگونه فعالیت مشکوک انجام دهند.

۴. رمزگذاری داده ها

فایروال های سخت افزاری می توانند داده های حساس را هنگام انتقال بین شبکه شما و اینترنت رمزگذاری کنند. این امر از رهگیری و سرقت داده ها توسط هکرها جلوگیری می کند.

۵. جداسازی شبکه

فایروال های سخت افزاری می توانند برای جداسازی شبکه شما به بخش های مختلف استفاده شوند. این امر می تواند به شما در محدود کردن آسیب در صورت وقوع نقض امنیتی کمک کند.

خرید فایروال سخت افزاری

فایروال سخت افزاری سوفوس راه حل ایده آلی برای شماست. این فایروال با ارائه طیف وسیعی از ویژگی های امنیتی پیشرفته، می تواند شبکه شما را از طیف وسیعی از تهدیدات شبکه محافظت کند.

مزایای استفاده از فایروال سخت افزاری سوفوس

  • عملکرد بالا: فایروال های سخت افزاری سوفوس می توانند ترافیک شبکه را با سرعت بالا پردازش کنند، بدون اینکه بر عملکرد شبکه شما تأثیر بگذارند.
  • امنیت قوی: فایروال های سخت افزاری سوفوس از نظر امنیتی قوی هستند و از جدیدترین فناوری ها برای محافظت از شبکه شما در برابر تهدیدات دائما در حال تغییر استفاده می کنند.
  • مدیریت آسان: فایروال های سخت افزاری سوفوس به طور کلی آسان تر از فایروال های نرم افزاری مدیریت می شوند و رابط کاربری بصری و آسانی دارند.
  • قابلیت مقیاس پذیری: فایروال های سخت افزاری سوفوس در طیف وسیعی از مدل ها ارائه می شوند تا متناسب با نیازهای هر نوع شبکه ای باشند.
  • گارانتی و پشتیبانی: سوفوس گارانتی و پشتیبانی قوی برای فایروال های سخت افزاری خود ارائه می دهد تا خیالتان از بابت کیفیت و کارایی آنها راحت باشد.

چرا فایروال سخت افزاری سوفوس را انتخاب کنید؟

  • سوفوس یک شرکت پیشرو در زمینه امنیت سایبری است که سابقه طولانی در ارائه راه حل های امنیتی قابل اعتماد و موثر دارد.
  • فایروال های سخت افزاری سوفوس به طور مداوم توسط متخصصان صنعت مورد تحسین و تقدیر قرار می گیرند.
  • سوفوس طیف وسیعی از مدل های فایروال سخت افزاری را برای هر نوع شبکه ای ارائه می دهد.
  • سوفوس گارانتی و پشتیبانی قوی برای فایروال های سخت افزاری خود ارائه می دهد.

همین امروز با خرید فایروال، از شبکه خود در برابر تهدیدات سایبری محافظت کنید!

برای اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان به سایت سوفوس مراجعه نمایید.

 

ایسوس

نظر شما چیست؟