راهکارهای ارتباطی برای نفت و گاز
در حال حاضر یکی از بزرگترین صنایع، پالایشگاههای استخراج و بهرهبرداری از منابع طبیعی نفت و گاز، فرآوری این محصولات و عرضه آنها به بازار است. پالایشگاههای نفت و گاز هم از نظر پیچیدگی و هم از نظر مسافت و مساحت بسیار بزرگ و با معماریهای پیشرفته و حرفهای طراحی میشوند. برخی پالایشگاهها تا عمق چندین کیلومتر روی آب و برخی دیگر زیر زمین یا با فاصله از سطح زمین و در کوهستانها و مناطق صعبالعبور احداث شدهاند. هر یک از این پالایشگاهها از نظر شرایط آبوهوایی و تغییرات دما با هم تفاوت دارند و برای ارتباط واحدهای مختلف با یکدیگر، سیستمهای فوقپیشرفته و مدرن کاربرپسند با کارایی بالا نیاز است.
شرکت هایترا برای صنعت نفت و گاز راهکارهای جامعی دارد که بهراحتی پیادهسازی میشوند و قابل جابهجایی هستند. تمام دستگاهها کوچک و سبک هستند و مشتریان میتوانند با حداکثر سرعت آنها را مستقر یا جمعآوری کنند. این دستگاهها و راهکارها انواع استانداردها و تأییدیههای معتبر برای استفاده در مشاغل و شرایط سخت را دارا هستند که از جمله آنها میتوان به استاندارد IP67 استفاده در زیرآب و استاندارد نظامی 810 C/D/E/F/G اشاره کرد که بالاترین استاندارد نظامی برای آمریکا است. بهعلاوه، این محصولات بالاترین سطح ایمنی و امنیت کاربری را فراهم میکنند و دارای گواهینامههای ATEX/IECEX/FM/CSA/UL913 هستند که شامل GPS، man-down و تماسهای اضطراری میشوند و در هر شرایطی امکان برقراری ارتباط را فراهم میکنند.
این راهکارها به شرکتهای ثالث اجازه میدهند انواع سنسورها و بافرها را با محصولات هایترا مجتمعسازی و بر اساس نیاز و کاربردهای خود سفارشیسازی کنند. این تجهیزات امکان ضبط صدا و اطلاعات را دارند و محتویاتی مانند GPS، SMS و زمان روشن/خاموش شدن قابل ضبط و ذخیرهسازی روی سرور برای بازبینی در آینده است. همچنین راهکارهای هایترا در صنعت نفت و گاز، شبکههای بسیار منعطف با طراحیهای متنوع و قابل سفارسیسازی و در عین حال، کارآمد را در اختیار مشتریان قرار میدهد. این شبکههای ارتباطی رادیویی بر اساس فناوریهای DMR یا Tetra هستند که میتوانند طیف وسیعی از نیازهای موجود را پوشش دهند. مشتریان میتوانند راهکارهای شرکت هایترا را با یکدیگر و حتی با راهکارهای شرکتهای ثالث ادغام و مجتمعسازی کنند و یک پلتفرم جدید ارتباطی بسازند. توسعه این شبکههای ارتباطی برای پوششدهی بیشتر و افزودن مناطق جدید نیز بهسادگی امکانپذیر است و نیاز به استقرار سیستمها و تجهیزات سنگین نیست. در هر زمان و مکانی میتوان دانست چه اتفاقی در حال وقوع است و کدام اپراتورها در حال ارتباط با یکدیگر هستند و چه میگویند یا چه اطلاعاتی تبادل میکنند. مدیریت و راهبری سیستم بسیار ساده است و همزمان میتوان ارتباط چندین اپراتور را کنترل و هدایت کرد. این تجهیزات هر گونه ارتباط اضطراری را تضمین میکنند و ظرفیتهایی برای بهبود ارتباطات و کارآمدترسازی تبادل اطلاعات و صدا وجود دارد. در صنعت نفت و گاز بالادستی و پاییندستی، «ایمنی» تجهیزات یک نیاز همگانی است. معمولاً دستگاههای مورد استفاده در این صنعت بر اساس استانداردهای ATEX، IECEX، FM و UL913 هستند که جریان الکتریکی در شرایط بحرانی و محیطهای خطرناک را تضمین میکنند. تمامی سنسورها و دستگاههای رادیویی و صوتی شرکتهای ثالثی که با راهکارهای شرکت هایترا مجتمع و یکپارچه میشوند، مجهز به این استانداردها بوده و ایمنی نیروی انسانی را تأمین میکنند.
راهکارهای ارتباطی برای حمل و نقل ریلی
شرکت هایترا برای صنعت حملونقل ریلی درون و برونشهری نیز راهکارهای متمرکز جامعی دارد که هم قطارها و هم ارتباط ایستگاهها با یکدیگر را تأمین میکنند. این راهکارها شامل زیرساختهای استاندارد TETRA/DMR، سیستمهای هوشمند مدیریت شبکه، سیستمهای ضبط صدا، رادیوهای همهکاره، سیستمهای مدیریت ورود و خروج یا هدایت قطارها در مسیرهای مختلف و مانند اینها میشود. این راهکارها بر اساس نیازهای خاص ایستگاههای زیرزمینی یا دور از مرکز حملونقل ریلی، یک سرویس صدای بسیار باکیفیت به همراه سرویس انتقال اطلاعات سریع در کاربردهای مختلف را فراهم میکنند. (شکل 1)
شکل ۱: راهکار ارتباطی هایترا برای حملونقل هوایی
سیستم رادیویی هایترا ظرفیتهای شبکهای بسیار عظیمی فراهم میکند که میتوانند بهسادگی با دیگر شبکههای رادیویی نیز مجتمع و یکپارچهسازی شوند. این سیستم قطعی ندارد، بر اساس یک مرکز کنترل و مدیریت خاص در یک نقطه جغرافیایی نیست و بهراحتی قابل توسعه و جابهجایی است. هایترا بر اساس تجربه سالهای متمادی در این حوزه موفق شده است انواع آنتنها، دستگاههای ارتباطی، کابل و BDA را برای نقاط کور رادیویی عرضه کند تا بهترین کیفیت ارتباطات صوتی میسر شود. یکی از مزایای راهکارهای هایترا برای حملونقل ریلی، نیاز نداشتن راننده قطارها به تغییر گروه ارتباطی و مکالمه است. تمام حواس راننده باید به هدایت قطار باشد و سیستم به طور خودکار بر اساس موقعیت میان کانالهای مختلف ارتباطی سوییچ میکند. بر اساس فناوری GPS و سیستمهای سیگنالی پیادهسازیشده، میتوان یک گراف آنلاین کاربرپسند از وضعیت قطارها و ایستگاهها در اختیار داشت و اپراتورهای ایستگاهها به طور هوشمند و مجازی قطارها را هدایت کنند تا در زمان و ترافیک صرفهجویی شود. سیستم رادیویی اپراتور طوری طراحی شده است که بهراحتی امکان ارتباط با قطارها و ایستگاههای دیگر و انتقال اطلاعات را دارد. هایترا برنامههای کاربردی متنوعی برای مدیریت کارآمد اپراتورها و رانندههای قطارها و دیگر کاربریها مانند هدایت قطارها در مسیرهای مختلف تدارک دیده است. هر یک از مشتریان بر اساس نیازهای خود میتوانند راهکارها و برنامههای کاربردی ارتباطی رادیویی هایترا را سفارشیسازی و در محیط خود استقرار دهد. همچنین، هایترا میتواند به طور اختصاصی ارتباطات رادیویی ویژه و خاصی برای مشتریان طراحی و پیادهسازی کند. در حملونقل ریلی یک لحظه غفلت یا برقرار نشدن یک ارتباط صوتی برای متوقف کردن قطار، میتواند صدمات و حوادث ناگواری برای مسافران و راننده رقم بزند. به همین دلیل، این صنعت نیاز مبرم به ارتباطات رادیویی امن و مطمئن دارد و سیستمهای ارتباطی باید استانداردها و گواهینامههای لازم را در این زمینه داشته باشند. شرکت هایترا سعی کرده است بالاترین سیستم ایمنی ارتباطات رادیویی را پیادهسازی کند تا هیچ نگرانیای وجود نداشته باشد.
راهکارهای ارتباطی برای حملونقل هوایی
شرکت هایترا برای شرکتهای هواپیمایی و فرودگاهها نیز راهکارهای ارتباطی رادیویی هوشمند و دیجیتالی خود را ارائه داده است. فرودگاهها با استفاده از محصولات و راهکارهای هایترا میتوانند یک سیستم ارتباطی مرکزی جامع میان خلبان و هواپیما، برجهای مراقبت پرواز، بخشهای مختلف خدماتی و امدادرسانی اضطراری، اتاقها و مراکز مانیتورینگ، سیستمهای توزیع و هدایت ترافیک هوایی و واحدهای تعمیر و نگهداری برقرار کنند. (شکل 2)
شکل ۲: سیستم ارتباطی هواپیمایی هایترا
تمامی ارتباطات رادیویی اعم از صوت و دیتا میتواند در سرورها و تجهیزات ذخیرهسازی، ذخیره و برای بازبینی آینده نگهداری شود. راهکارهای ارائهشده کاملاً دیجیتالی و قابل حمل هستند و کارمندان فرودگاه میتوانند در هر زمان و از هر کجای فرودگاه با بخشهای دیگر در ارتباط باشند. این سیستم به طور خودکار و هوشمند ترافیک ارتباطی رادیویی را تقسیم و هدایت میکند و نیازی به یک اپراتور مرکزی برای برقراری ارتباط میان بخشهای مختلف نیست. (شکل سه)
شکل ۳: سیستم اعزام حمل و نقل هوایی
اتاقهای کنترل زمینی میتوانند با استفاده از امواج رادیویی، وضعیت بارکاری هوایی را در هر لحظه و به صورت زنده برای بخشهای دیگر یا خلبان هواپیما ارسال کنند. این گزارشها و وضعیت آنی ترافیک هوایی میتواند به طور خودکار ذخیره شود. همچنین، یک بانکی اطلاعاتی از عملکرد اپراتورهای فرودگاه در زمان هدایت ترافیک هوایی (AODB) در دسترس خواهد بود. (شکل 4)
شکل 4
نظر شما چیست؟