ویدیو منتشر شده و تاریخچهای کوتاه از اینترنت
بنیاد لینوکس به تازگی ویدیو جالبی را منتشر کرده است که در آن زندگی را بدون جستجوی وب به تصویر کشیده است. این ویدیویی با این عبارت آغاز میشود: "تصور دنیای بدون لینوکس بسیار مشکل است" و در ادامه آماده میگوید، دنیای بدون لینوکس به معنای دنیای بدون اینترنت است. اما واقعیت این است که آرپانت در سپتامبر سال 1969 میلادی اینترنت را طراحی کرد. لینوس توروالدز در دسامبر 1969 میلادی تازه به دنیا آمد. کارتون ساخته شده در حقیقت در ارتباط با جستجو در وب بوده و ارتباطی به خود اینترنت ندارد.
مطلب پیشنهادی: اینترنت بامعرفت در راه است!
وب از سال 1991 میلادی کار خود را آغاز کرد و برای اولین بار روی NeXTStations اجرا شد. این ایستگاههای کاری یونیکسی اولین بار توسط استیو جابز طراحی شدند. اپل در سال 1997 میلادی شرکت نکست (NeXT) را به ارزش 429 میلیون دلار خریداری کرد. با این خرید استیو جابز که مالک شرکت نکست بود یکبار دیگر به اپل بازگشت. NexXTStationsها را میتوان جد بزرگ کامپیوترهای مک امروزی دانست. همچنین، تیم برنرز لی در سال 1989 پروپوزال خود را نوشت و در سال 1990 آنرا منتشر ساخت. پروپوزال او توسط مدیریش، مایک سندال پذیرفته شد و در نهایت برنرز لی موفق شد اولین وب سرور جهان را در مرکز تحقیقات CERN HTTPd تولید کند. لینوس توروالدز در سال 1991 میلادی اعلام کرد ما در حال کار روی سیستمعاملی هستیم که آنرا لینوکس نامگذاری کردهایم. با این توصیف کوتاه تاریخی این سؤال به ذهن ما خطور کرده است که چگونه بنیاد لینوکس تصور میکند، اینترنت بدون وجود لینوکس خاموش خواهد شد؟
البته این حرف تا حدودی میتواند درست باشد و اگر از زوایای دیگری به این ویدیو نگاه کنیم تا حدودی این حرف صحت دارد. اینترنتی که امروزه همه ما با آن آشنایی داریم، نه تنها اینترنتی نیست که در سال 1970 مورد استفاده قرار میگرفت، بلکه هیچ شباهتی به اینترنت دهه 90 میلادی که گوفر (Gopher) بر پایه BSD Unix یک راهکار جامع برای دسترسی به اطلاعات ارائه میکرد، شباهتی ندارد. اما سری به سایت الکسا بزنید و بیست و پنج سایت برتر آلکسا را مشاهده کنید، به غیر از دو مورد؛ مابقی سایتها از لینوکس استفاده میکنند. این دو استنثاء عبارتند از live.com و bing.com که هر دو این سایتها به مایکروسافت تعلق دارند. اما مابقی سایتها همچون یاهو، eBay، توییتر و... همگی از لینوکس استفاده میکنند. اگر در لینوکس دقیقتر شویم، مشاهده میکنیم که تأثیر لینوکس بر وب فراتر از آن چیزی که تصور میشود است. تحلیلی که توسط W3Cook روی دادههای آلکسا انجام گرفته است آمارهای جالبی در اختیار ما قرار میدهد. این آمارها نشان میدهند از میان یک میلیون سرور برتری که امروزه مورد استفاده قرار میگیرند 96.3 درصد آنها از لینوکس، 1.9 درصد از ویندوز و 1.8 درصد از FreeBSD استفاده میکنند.
در حالی که بسیاری از زیر ساختهای شبکه اینترنت از سیستمعامل مسیریاب سیسکو (Cisco iOS) استفاده میکنند، اما تعداد دیگری از آنها از لینوکس استفاده میکنند، Cumulus Linux، Big Switch’s Light و VyOS منبع بازی که از Vyatta منشعب شده است، همگی لینوکسی هستند. اما تمرکز اصلی کارتون منتشر شده از سوی بنیاد لینوکس روی جستجوی وب قرار دارد و همه میدانیم گوگل از لینوکس استفاده میکند و محصول آندروید و سیستمعامل کروم گوگل لینوکسی هستند. اما، موتورهای جستجوی دیگر چگونه کار میکنند؟ خوب بینگ دومین موتور جستجوی پر بازدید جهان وب شناخته میشود. این موتور جستجو از ویندوز سرور 2012 استفاده میکند. یاهو سومین موتور برتر جستجو از FreeBSD استفاده میکند، اما یاهو در حال مهاجرت به لینوکس است. YLinux سیستمعامل ویژه طراحی شده یاهو بر پایه لینوکس کار میکند. موتورهای جستجوی انگلیسی زبان دیگری همچون Ask و AOL هر دو از لینوکس استفاده میکنند. البته این روزها مردم به جای آنکه صفحات وب را با استفاده از موتورهای جستجو پیدا کنند آنها را با استفاده از شبکههای اجتماعی کشف میکنند. در پایان سال 2014 میلادی Shareaholic گزارش داد که 8 شبکه اجتماعی برتر نزدیک به 31.24 درصد ترافیک سایتها را به خود اختصاص داده بودند. شماره یک این فهرست همانگونه که همه میدانیم فیسبوک است. یک شبکه اجتماعی لینوکس محور. در ادامه این فهرست نامهایی همچون Pinterest، توییتر، StumbleUpon، Reddit، Goolge+، LinkedIn و یوتیوب قرار دارند. همانگونه که باز هم ممکن است حدس زده باشید به غیر از دو مورد اول همگی از لینوکس استفاده میکنند. بهطور خلاصه اینترنتی که ما امروزه از آن استفاده می کنیم در مجموع بدون لینوکس وجود نخواهد داشت. اما سؤال این است که چرا لینوکس نسبت به دیگر سیستمعاملها این موفقیت را به دست آورده است؟ به دلیل اینکه لینوکس توانسته است چند فاکتور کلیدی را با یکدیگر ترکیب کند. فاکتورهایی همچون ثبات، استاندارد بودن، پایداری بالا و امنیت و هزینه کم از جمله خصایصی هستند که نه تنها شرکتهای تجاری بزرگ بلکه کاربران عادی نیز به آن توجه میکنند. لینوکس را باید سیستمعامل کاملی دانست که اینترنت را از سوی مهندسان در اختیار همه کاربران قرار میدهد.
در نهایت هر پستی که در فیسبوک ایجاد میکنید، هر ویدیویی که در یوتیوب مشاهده میکنید و هر جستجویی که با گوگل انجام میدهید، همگی این فرآیندها توسط لینوکس پردازش میشوند.
ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را میتوانید از کتابخانههای عمومی سراسر کشور و نیز از دکههای روزنامهفروشی تهیه نمائید.
ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه
ثبت اشتراک نسخه آنلاین
کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکهها
- برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network اینجا کلیک کنید.
کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون
- اگر قصد یادگیری برنامهنویسی را دارید ولی هیچ پیشزمینهای ندارید اینجا کلیک کنید.
نظر شما چیست؟