برای بررسی قیمت و مدل این خودرو به سایت گمرک ایران مراجعه کردیم . در سایت گمرک در حال حاضر فقط اطلاعات آماری مربوط به ماه فروردین امسال ارایه شده است . با بررسی دقیق این جداول به اطلاعات خیلی قابل توجهی در مورد پژو 508 و همچنین خودروهای وارداتی دیگری که از طریق ایران خودرو وارد می شوند برخورد کردیم که شامل رنو کپچر و پژو 301 می باشد که به بررسی هریک از آنها خواهیم پرداخت .
پژو 508 :
آمار رسمی منتشر شده گمرک ایران حاوی این مطلب می باشد که پژو 508 های وارداتی ساخت کشور فرانسه با سال ساخت 2016 و عرضه آن هم با مدل 2016 می باشد . موتور آنها 1600 سی سی و دارای توربو شارجر می باشد . قیمت ارزی پژو 508 برابر با 23.242 دلار می باشد و قیمت ریالی آن برابر با 753.397.416 ریال می باشد که با تقسیم مبلغ ریالی به دلاری مشاهده می شود که این خودرو با ارز دولتی 3.241 تومانی وارد شده اند .
مطلب جالب توجه در این زمینه قیمت فروش این خودرو توسط شرکت ایکاپ (ایران خودرو- اتومبیل پژو ) به میزان 179 میلیون تومان می باشد که تفاوت خیلی فاحشی دارد با قیمت وارداتی . با در نظر گرفتن هزینه های گمرک و عوارض ورودی ، مالیات ، هزینه های شماره گذاری ، بیمه و غیره قیمت پژو 508 تقریبا 2.4 برابر قیمت دلاری آن به فروش خواهد رسید که بسیار بیشتر از حد تصور می باشد و واقعا دلیلی برای این تفاوت قیمت نتوانسته ایم پیدا کنیم .
پژو 301 :
ایران خودرو هنوز پیش فروش این خودرو را اعلام نکرده است و قیمت نهایی و دقیق آن مشخص نشده است . ولی این خودرو هم در سال 96 وارداتی به کشور داشته است که طبق جداول منتشرشده رسمی توسط گمرک ایران پژو 301 وارداتی ساخت کشور اسپانیا و مدل ساخت آن 2016 و مدل عرضه آن نیز 2016 می باشد . موتور آن 4 سیلندر و 1600 سی سی می باشد که با گیربکس اتوماتیک وارد شده است . قیمت ارزی آن 10.094 دلار می باشد و قیمت ریالی پژو 301 برابر با 327.110.493 ریال می باشد که مشاهده می کنیم این خودرو هم با ارز دولتی 3.241 تومان وارد کشور شده است .
نکته جالب توجه در مورد 301 اظهار نظر مدیر عامل ایران خودرو می باشد که در بهمنماه 94 گفته بود :
قیمت پژو ۳۰۱ دندهای در ایران را ۵۸ میلیون تومان و نسخه اتومات آن را 62 میلیون تومان پیشبینی کرده بود.
با توجه به تجربه پژو 2008 و قیمت گذاری های مختلف در مورد این خودرو خیلی دور از ذهن می باشد که پژو 301 را با این قیمت اعلامی عرضه کنند و مطمئنا شاهد افزایش قیمت آن خواهیم بود .
رنو کپچر :
خودروی دیگری که در این جا به بررسی آن می پردازیم رنو کپچر وارداتی می باشد که انحصار واردات آن متعلق به ایران خودرو می باشد . بر خلاف تصور خیلی از مردم رنو کپچر وارداتی به کشور ساخت کشور اسپانیا می باشد که سال ساخت آن 2016 و مدل آن برای فروش 2017 می باشد . موتور این خودرو 4 سیلندر و 1200 سی سی و دارای توربو شارجر و با گیربکس اتوماتیک وارد می شود . قیمت ارزی آن 14.823 دلار می باشد و قیمت ریالی آن برابر با 480.489.240 ریال می باشد که با ارز دولتی 3242 تومانی وارد کشور شده است .
در مورد رنو کپچر هم نکته جالب توجه قیمت فروش این خودرو توسط ایران خودرو که برابر با 109 میلیون تومان می باشد که باز هم تفاوت چشمگیری با قیمت وارد شده این خودرو دارد . نکته دیگر حذف برخی از آپشن ها از رنو کپچر وارداتی می باشد به عنوان مثال نبود سقف بازشو (سان روف) به شدت تو ذوق خریدار می زند و یکی از آپشن هایی می باشد که تقریبا همه خودروهای چینی هم آن را دارا می باشند .
نتیجه گیری :
با توجه به توضیحاتی که ارایه شد و همچنین با در نظر گرفتن این موضوع که ایران خودرو برای واردات خودروهای خود از ارز دولتی استفاده می نماید مطمئنا مردم خوشحال خواهند شد تا مسئولین ایران خودرو و شرکت ایکاپ دلیل عرضه این محصولات با قیمت های چند برابری نسبت به سطح جهانی را برای شفاف سازی اذهان عمومی ارایه نمایند . چه دلیلی می تواند وجود داشته باشد که خریداران این محصولات در ایران می بایستی چند برابر بقیه کشورهای خارجی به خصوص کشورهای همسایه نظیر ترکیه و امارات مجبور به پرداخت این مبالغ باشند . چرا دولت و دیگر ارگانهای تصمیم گیرنده در کشور نسبت به تحقیق و بررسی این موضوع اقدام عملی انجام نمی دهند و فقط خریداران در این زمینه متضرر خواهند بود .
بسایر خوب می شود که شرکت ایران خودرو هم مانند برخی از نمایندگان رسمی واردات کننده خودرو در کشور به تشریح هزینه های خرید ، حمل ، بیمه ، عوارض ورودی و غیره بپردازد تا خریدار با اطلاع کافی از همه شرایط نسبت به خرید از ایران خودرو اقدام نماید و از این همه شایعه ، بحث و مجادله در مطبوعات و اذهان عمومی و همچنین شبکه ها و فضاهای مجازی کاسته شود .
ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را میتوانید از کتابخانههای عمومی سراسر کشور و نیز از دکههای روزنامهفروشی تهیه نمائید.
ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه
ثبت اشتراک نسخه آنلاین
کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکهها
- برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network اینجا کلیک کنید.
کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون
- اگر قصد یادگیری برنامهنویسی را دارید ولی هیچ پیشزمینهای ندارید اینجا کلیک کنید.
نظر شما چیست؟