بانداژی که به نانو سنسور مجهز بوده و از ارتباط وایرلس پشتیبانی می‌کند
30/01/1396 - 01:19
ردیابی و گزارش وضعیت زخم‌های بیمار با بانداژ هوشمند مجهز به 5G
دانشگاه سوانسی (Swansea University) واقع در بریتانیا به تازگی ایده استفاده آزمایشی از بانداژهای هوشمند را مطرح کرده است. این دانشگاه قصد دارد که طی سال آینده استفاده و بازخورد این بانداژهای هوشمند را به صورت تجربی مورد آزمایش قرار دهد. با سایت شبکه همراه باشید.

تصور کنید که یک بانداژ بتواند با استفاده از نانو سنسورهای خاص وضعیت بهبود زخم‌های بیمار را ردیابی کند و از طریق شبکه‌ بی‌سیم 5G اطلاعات جمع‌آوری شده را به صورت بی‌سیم به پزشک منتقل کند! خب این ایده‌ای است که محققین دانشگاه سوانسی در پی پیاده‌سازی آن هستند. این ایده قرار است سال آینده به طور تجربی و عملی مورد آزمایش قرار گیرد. به بانداژهایی که در این راستا با تجهیز به نانو سنسورها و قابلیت انتقال داده‌ها به صورت بیسیم تولید شده‌اند، اسمارت بانداژ (Smart Bandages) یا بانداژ هوشمند گفته می‌شود.

[[nid:]]

بانداژهای مذکور مبتنی بر شبکه بی‌سیم 5G خواهند بود و به نانو سنسورهایی مجهز هستند که به شکل کاملا دقیق وضعیت بهبود زخم‌های بیمار را ردیابی می‌کنند. به این صورت پزشک معالج می‌تواند بدون نیاز به باز کردن بانداژ به آمار و اطلاعات بسیار دقیقی دست پیدا کند و توصیه‌های مورد نیاز را ارائه نماید. بانداژ هوشمند مذکور حتی قادر به ردیابی فعالیت‌های بیمار هم خواهد بود، چرا که می‌دانیم افزایش تحرک منجر به افزایش گردش خود و در نتیجه افزایش سرعت بهبود زخم‌ها در بدن می‌شود.

آقای مارک کلمنت (Marc Clement)، پروفسور و رئیس موسسه علوم زندگی (Institute of Life Science) در رابطه با بانداژ هوشمند جدید مورد نظر این چنین می‌گوید:

"نانو سنسورها در بانداژ هوشمند مد نظر به شکل دقیق دائم وضعیت زخم‌ها را دنبال می‌کنند. این بانداژ می‌تواند به شبکه 5G متصل شده و حتی با اسمارت‌فون شما هم ارتباط داشته باشید. بنابراین، با تکیه بر قابلیت‌های تکمیلی اسمارت‌فون‌ها می‌توان حتی به ردیابی موقعیت مکانی، میزان فعالیت بیمار و سایر اقدامات این چنینی هم پرداخت. ترکیب تمام اطلاعات به دست آمده از طریق بانداژ هوشمند سبب می‌شود تا پزشکان بتوانند به طور کاملا دقیق و جزئی وضعیت بهبود زخم‌های بیمار را ردیابی کنند و به این شکل بهترین روش درمان را در پیش بگیرند."

تیم ارائه‌دهنده ایده مذکور اشاره دارند که برای تولید بانداژ هوشمند مد نظر از فناوری چاپ سه بعدی (3D Print) استفاده می‌کنند تا به این صورت از نظر هزینه صرفه‌جویی به عمل آید. پروفسور مارک کلمنت اشاره می‌کند که در حال حاضر چیزی در حدود یک میلیون نفر در مرکز نوآوری ویلز آماده هستند تا به منظور آزمایش ایده بانداژهای هوشمند ما را یاری کنند. نظر شما در رابطه با بانداژهای هوشمند چگونه است؟

 

ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را می‌توانید از کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور و نیز از دکه‌های روزنامه‌فروشی تهیه نمائید.

ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه     
ثبت اشتراک نسخه آنلاین

 

کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکه‌ها

  • برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network  اینجا  کلیک کنید.

کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون

  • اگر قصد یادگیری برنامه‌نویسی را دارید ولی هیچ پیش‌زمینه‌ای ندارید اینجا کلیک کنید.

ایسوس

نظر شما چیست؟