اما در سه سال اخیر، خنککنندههای آبی هم از جایگاه خوبی در چرخه کولینگ و خنکسازی پردازنده و کارتهای گرافیک برخوردار شدهاند. نوع AIO خنککنندههای مایع مجتمع بوده و نسبت به مدلهای مجزا، نصب آسانتری نیز دارند. اما شرکت کولرمستر خنککننده آبی طراحی کرده که هر دو بخش «پمپ» و «رادیاتور» مستقیماً بر روی بلاک مسی (محل اتصال بر روی IHS پردازنده) قرار دارند. کاربران میتوانند این واترکولینگ کوچک را مانند یک ایرکولر و به آسانی بر روی پردازنده خود نصب کنند.
در خنککننده MasterLiquid 92، رادیاتور روی پمپ و بلاک نصب شده و به نوعی از ساختار ایر کولرها استفاده شده است. به این صورت نیازی به نصب مجزای رادیاتور در پنل پشت یا سقف کیس وجود ندارد و میتوان این قطعه را روی پمپ و بلاک قرار داد. از سوی دیگر نحوه قرارگیری رادیاتور نیز با توجه به فضای درون کیس در دو حالت ایستاده یا خوابیده امکانپذیر است و کاربر میتواند با کمی فشار، رادیاتور را در حالت عمودی یا افقی تنظیم کند.
اگر کیس شما از نظر پهنا با محدودیت برای نصب خنککننده مواجه است و فضای اطراف سوکت پردازنده برای نصب واترکولر جدید کولرمستر مناسب است، میتوانید رادیاتور را به صورت افقی روی پردازنده قرار دهید. هر چند در این صورت، امکان نصب فن دوم وجود ندارد؛ اما این واترکولینگ در حالت تک فن نیز میتواند عملکرد قابل قبولی از خود به نمایش بگذارد.
همانطور که از نام خنککننده جدید کولرمستر مشخص است، کاربران امکان نصب دو عدد فن با ابعاد 92 میلیمتر را دارند. حداکثر شدت جریان فنهای به کار رفته در مدل MasterLiquid 92 برابر با 49.7 فوتمکعب است و حداکثر نویز آن 30 دسیبل اعلام شده است. با توجه به ابعاد فن، میتوان نویز آن را تا حدودی قابل قبول توجیه کرد.
شرکت کولرمستر خنککننده مایع جدید خود را به صورت اختصاصی برای کاربران سیستمهای مجهز به پردازنده اینتل طراحی کرده است، به گونهای که در لیست پشتیبانی سوکتهای پردازنده، نامی از پردازندههای AMD به چشم نمیخورد و سوکتهای LGA 1155/1156/1151/1150/2011/2011-V3 توسط این واترکولینگ پشتیبانی میشوند. دو نشانگر نوری نیز وظیفه اطلاعرسانی نحوه کارکرد واترکولر را بر عهده دارند.
ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را میتوانید از کتابخانههای عمومی سراسر کشور و نیز از دکههای روزنامهفروشی تهیه نمائید.
ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه
ثبت اشتراک نسخه آنلاین
کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکهها
- برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network اینجا کلیک کنید.
کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون
- اگر قصد یادگیری برنامهنویسی را دارید ولی هیچ پیشزمینهای ندارید اینجا کلیک کنید.
نظر شما چیست؟