آیا مایکروسافت ایج این توانایی را دارد تا معروف‌ترین مرورگر دنیا را شکست دهد؟
مرورگر کروم سریع‌تر است یا مایکروسافت ایج؟
طی گذشت سال‎ها، از محبوبیت مرورگر معروف شرکت مایکروسافت، اینترنت اکسپلورر به شدت کاسته شده است. علی‎رغم اینکه مایکروسافت بیشترین تلاش خود را برای بهینه سازی و اصلاح این مرورگر به کار برد، اما روز به روز از کاربران این مرورگر کاسته شد. سرانجام مایکروسافت تصمیم گرفت تلاش خود را از ابتدا شروع کند و به این ترتیب مرورگر مایکروسافت ایج همراه با عرضه ویندوز 10 پدیدار شد. اصلاحات زیادی روی این مرورگر جدید انجام گرفته است و رابط کاربری آن هم ساده‎تر و سر راست‎تر شده است.

از طرف دیگر، کروم مرورگر شرکت گوگل، با وجود مصرف زیاد باتری و مشکلات نشت حافظه، همچنان یکی از پرکاربردترین مرورگرهای موجود است. طی سال‎های گذشته جایگزین‎های دیگری همچون فایرفاکس، سافاری و اپرا نیز پدیدار شده‎اند. فناوری وب دائما در حال تحول است و مرورگرها هم برای پشتیبانی از این استانداردهای جدید باید پیشرفت کنند. طی این سال‎ها مرورگرها تلاش کرده‎اند تا با به‎روزرسانی‎ها و استفاده از افزونه‎ها از فناوری‎های بیشتری پشتیبانی کرده و مصرف منابع را بیشتر مدیریت کنند. 

حال سوال اینجاست که آیا پیشنهاد جدید مایکروسافت قادر خواهد بود تا این مشکلات را برطرف کند، یا همچنان مثل گذشته خواهد بود؟ آزمایشگاه سی‎نت اقلام به انجام آزمايشاتی کرده تا میزان عملکرد این مرورگر را در مقابل آخرین نسخه از اینترنت اکسپلورر و کروم محک بزند. برای اطمینان از یک مقايسه عادلانه، محک‌زنی‌های انجام شده روی مرورگرها در دو کامپیوتر متفاوت سطح بالا و سطح پایین انجام گرفته است.

به کارگیری نرم‌افزارهای محک زنی روی ویندوز 10 و 8 کم و بیش به یک شکل انجام شده است، بنابراین نتیجه انجام آزمايشات روی ویندوز 10 تفاوت چندانی با ویندوز 8 ندارد. کامپیوتر سطح بالای به کار گرفته شده یک Dell XPS 13 بوده است که به یکی از پردازنده‎های آخرین نسل Core i5 اینتل مجهز است و قیمت آن از 1299 دلار شروع می‎شود. در طرف دیگر Surface 3 مایکروسافت قرار دارد که از پردازنده مقرون به صرفه Intel Atom نیرو می‎گیرد.

برای بررسی عملکرد مرورگر می‎توان از چند روش متفاوت آزمایشی استفاده کرد. در این مورد خاص، چهار آزمون متفاوت انجام شده است تا بهتر بتوان در مورد سرعت و توانایی‎های رندرينگ هر یک از مرورگرها قضاوت کرد. اولین آزمايش انجام شده  Peacekeeper از Futuremark بود که تمرکز آن روی محاسبات ریاضی و میزان مصرف حافظه است. آزمايش بعدی Jetstream است که یک آزمون عملکرد جاوا اسکریپت جدید (جایگزین نمونه آزمایشی قبلی Sunspider) را به اجرا می‎گذارد. سرانجام آخرین آزمون انجام گرفته، Octane توسعه یافته توسط گوگل است. شما هم می‎توانید هر یک از آزمايشات معرفی شده در بالا را به راحتی با کلیک روی لینک آن، روی مرورگر فعلی خود (موبایل یا دسکتاپ) انجام دهید.

همانگونه که در نمودارهای بالا مشاهده می‎کنید، مایکروسافت به عنوان مرورگری كه اولین ارائه خود را تجربه می‎کند، عملکرد تحسین‌برانگیزی را از خود به نمایش گذاشته است. علی‎رغم اینکه عملکرد کروم در نیمی‎ از آزمايشات انجام شده از این مرورگر بهتر بوده است، اما مشکل مصرف باتری و حافظه کافی است تا بازی را به نفع مایکروسافت تمام کند. لازم به ذکر است که در Surface Pro 3، مرورگر ایج در آزمايش انجام شده توسط Octane خود گوگل عملکرد بهتری را نسبت به کروم از خود نشان می‎دهد. اینترنت اکسپلورر هم در این آزمايش با وجودی که محبوبیت خود را از دست داده اما خیلی بهتر از آنچه شما انتظار داشتید عمل کرد.

باید این نکته را در نظر داشت كه ویندوز 10 و به تبع آن مایکروسافت ایج هنوز مراحل ابتدایی حضور خود را سپری می‎کنند. بنابراین با توجه به این موضوع و بر اساس نتایج حاصل شده از این آزمايشات می‎توان با خیال راحت مایکروسافت را به عنوان مرورگر اصلی توصیه کرد. محک‌زنی یک موضوع است و استفاده عملی از مرورگر مسئله دیگری است. وقتی در عمل نیز از این مرورگر استفاده کنید، متوجه خواهید شد که بسیار سریع و روان کار می‎کند، به علاوه اینکه بسیار کم حجم است و حافظه زیادی اشغال نمی‎کند. حجم کم این مرورگر به دلیل عدم پشتیبانی آن از افزونه محقق شده است، و همین امر می‎تواند مانع از جابه‌جایی کاربران در استفاده از ایج به جای کروم باشد. با اینکه کروم یک مرورگر با ثبات است، اما مشکلات عمده مصرف حافظه رم و باتری برای خیلی از کاربران مشکل‌ساز است. تا زمانی که گوگل این مشکلات را برطرف نکرده، می‎توان مایکروسافت ایج را به عنوان بهترین مرورگر برای وبگردی ساده معرفی کرد. برای وظایف پیچیده‎تر مثل توسعه وب، کروم و فایرفاکس همچنان در صدر جدول قرار دارند.

ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را می‌توانید از کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور و نیز از دکه‌های روزنامه‌فروشی تهیه نمائید.

ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه     
ثبت اشتراک نسخه آنلاین

 

کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکه‌ها

  • برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network  اینجا  کلیک کنید.

کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون

  • اگر قصد یادگیری برنامه‌نویسی را دارید ولی هیچ پیش‌زمینه‌ای ندارید اینجا کلیک کنید.

ایسوس

نظر شما چیست؟