آیا کامپیوترتان توان 64 بیت دارد؟
اول از همه باید مطمئن شوید که آیا پردازنده کامپیوترتان توان 64 بیت دارد یا خیر. برای این کار از منوی استارت برنامه Settings را باز کرده، System را انتخاب کنید و پس از آن روی About کلیک کنید. سمت راست System type را نگاه کنید. اگر عبارت 32bit operating system, x64-based processor را ببینید به این معناست که شما درحال استفاده از نسخه 32 بیتی ویندوز 10 هستید اما پردازندهتان میتواند نسخه 64 بیتی را اجرا کند. اگر چنین عبارتی نمیبینید که شما یک پردازنده بر پایه x64 دارید، یعنی پردازنده شما 32 بیتی است و نمیتوانید ویندوز را به نسخه 64 بیتی ارتقا دهید.
آیا پردازندهتان ویژگیهای مورد نیاز را داراست؟
بعضی از پردازندههای نخستین 64 بیتی حتی با اینکه با 64 بیت سازگاراند، اما ویژگیهای مورد نیاز برای اجرای نسخه 64 بیتی ویندوز 10 را در اختیار ندارند. به طور مشخص، ویندوز 10 به PAE ،SSE2 و NX نیاز دارد. مایکروسافت در این صفحه اطلاعات بیشتری در اختیارتان میگذارد. کامپیوتر همچنین باید از CMPXCHG16b پشتیبانی کند، که برخی از اولین پردازندههای 64 بیتی آن را شامل نمیشدند. اگر پردازشگرتان از این موارد پشتیبانی نکند نسخه 64 بیتی ویندوز 10 از نصب امتناع میکند. اگر میخواهید قبل از شروع پروسه نصب مطمئن شوید باید CPU Z را دانلود و نصب کنید.
اگر SSE2 پشتیبانی شود در Instructions ظاهر میشود. EM64T و AMD64 هم نشان میدهند که از PAE پشتیبانی میشود. VT-x یا VT-d هم همیشه نشانگر این هستند که از NX پشتیبانی میشود.
روی بعضی کامپیوترهای قدیمیتر شما باید NX (یا در برخی موارد XD) را در BIOS کامپیوتر فعال کنید. اگر پیغام خطایی مبنی بر پشتیبانی نشدن پردازشگرتتان در طی پروسه نصب دریافت کردید، به BIOS کامپیوترتان بروید و به دنبال گزینهای مثل “No eXecute bit (NX)”، “eXecute Disabled (XD)”، “No Execute Memory Protect”، “Execute Disabled Memory Protection”، “EDB (Execute Disabled Bit)”، “EVP (Enhanced Virus Protection)” یا چیزی شبیه اینها بگردید. در سربرگهای Security یا Advanced به دنبال این عناوین باشید.
آیا سختافزارهای کامپیوترتان درایورهای 64 بیت دارند؟
حتی اگر پردازشگر و مادربردتان از ویژگیهای مورد نیاز پشتیبانی کنند، شما باید در نطر داشته باشید که آیا سختافزارهای دیگر کامپیوترتان به درستی با نسخه 64 بیتی ویندوز کار میکنند یا نه. نسخه 64 بیتی ویندوز به درایورهای سختافزاری 64 بیتی نیاز دارند و درایورهای نسخه 32 بیتی ای که روی ویندوز فعلیتان استفاده میکنید، روی نسخه 64 بیتی کار نخواهند کرد.
مطلب پیشنهادی: چگونه سیستم خود را به ویندوز 10 ارتقا دهیم؟
سختافزارهای مدرن قطعا درایورهای 64 بیتی را در اختیارتان قرار میدهند. اما سختافزارهای خیلی قدیمی احتمالا دیگر پشتیبانی نمیشوند و شرکت سازنده احتمالا درایورهای 64 بیتی را هرگز ارائه نکرده است. برای مطمئن شدن از این موضوع میتوانید به صفحات دانلود درایورها در وبسایت شرکت سازنده مراجعه کنید و ببینید که آیا درایورهای 64 بیتی در دسترس هستند یا نه. لزوما نیاز نیست این درایورها را از سایت شرکت سازنده دانلود کنید. آنها احتمالا در خود ویندوز 10 موجود هستند یا به صورت خودکار با بهروزرسانی ویندوز دانلود میشوند. اما سختافزارهای قدیمی، مثلا یک پرینتر زمان باستان، احتمالا درایورهای 64 بیت را در اختیارتان نمیگذارد.
در هرحال، شما میتوانید با نصب نسخه 64 بیتی ویندوز از این موضوع مطمئن شوید. اگر پردازشگرتان پشتیبانی نشود به شما اطلاع داده میشود. اگر درایورهای سختافزاریتان در دسترس نباشد بعد از نصب متوجه میشوید و اگر سختافزارتان کار نکند میتوانید دوباره به نسخه 32 بیتی ویندوز برگردید.
Clean Install انجام دهید
برای رسیدن به نسخه 64 بیتی ویندوز 10 از نسخه 32 بیتی حتما باید ویندوز از ریشه نصب شود و امکان ارتقا وجود ندارد.
اخطار: قبل از ادامه از فایلهای مهم پشتیبانگیری کنید. این پروسه فایلها و برنامههای نصب شده را پاک میکند.
مطلب پیشنهادی: چگونه قبل از ارتقاء به ویندوز 10 از کامپیوتر ایمیج بگیریم؟
اول، اگر هنوز به ویندوز 10 بهروزرسانی نکردهاید، باید از ابزار ارتقا (upgrade tool) برای ارتقا دادن استفاده کنید. اگر قبلا از نسخه 32 بیتی ویندوز 7 یا 8.1 استفاده میکردهاید، نسخه 32 بیتی ویندوز 10 نصیبتان میشود. اما پروسه ارتقا، به کامپیوترتان مجوز یا تائیدیه ویندور 10 میدهد. حتما از Settings > Update & security > Activation، بررسی کنید که نسخه 32 بیتی فعلی ویندوز 10 فعال شده است.
بعد از اینکه مطمئن شدید از نسخه فعال شده ویندوز 10 استفاده میکنید ابزار ساخت مدیای ویندوز 10 را از وبسایت مایکروسافت دانلود کنید. اگر درحال حاضر از نسخه 32 بیتی استفاده میکنید، باید ابزار 32 بیتی را دانلود و اجرا کنید.
“Create installation media for another PC” را انتخاب کنید و از آن برای ساخت یک درایو USB یا رایت یک دیسک ویندوز 10 استفاده کنید. همینطور که مراحل را طی میکنید از شما پرسیده میشود که آیا میخواهید مدیای نصب 32 بیتی ایجاد کنید یا 64 بیتی. شما باید معماری 64 بیتی را انتخاب کنید.
پس از آن ویندوز را ریست کرده و کامپیوتر را از مدیای نصب که در مرحله قبل ایجاد کردید بوت کنید. با انتخاب “Custom install” و جایگزینی نسخه جدید با نسخه قدیمی، ویندوز 10 را نصب کنید. وقتی از شما خواسته شد که یک product key (کلید محصول) وارد کنید skip را بزنید و ادامه دهید. بعد از اینکه دسکتاپ بالا آمد ویندوز 10 به طور خودکار با مایکروسافت بررسی کرده و خود را فعال میکند. حالا شما ویرایش 64 بیتی ویندوز 10 را روی کامپیوترتان دارید.
اگر میخواهید به نسخه 32 بیتی ویندوز 10 برگردید، باید ابزار ایجاد مدیای نصب ویندوز را دانلود کنید. اینبار چون نسخه 64 بیتی را نصب دارید، ابزار 64 بیتی را دانلود کنید و از آن برای ساخت مدیای نصب ویندوز 32 بیتی استفاده کنید. کامپیوتر را از مدیای نصب بوت کنید و نسخه 32 بیتی را روی نسخه 64 بیتی نصب کنید.
ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را میتوانید از کتابخانههای عمومی سراسر کشور و نیز از دکههای روزنامهفروشی تهیه نمائید.
ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه
ثبت اشتراک نسخه آنلاین
کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکهها
- برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network اینجا کلیک کنید.
کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون
- اگر قصد یادگیری برنامهنویسی را دارید ولی هیچ پیشزمینهای ندارید اینجا کلیک کنید.
نظر شما چیست؟