8 مورد که نشان می‌دهد گوگل در وضعیت پیچیده‌ای گرفتار شده است
آیا آندروید و سیستم‌عامل کروم ادغام می‌شوند؟
سیستم‌عامل‌های کروم و آندروید از مشتقات لینوکس هستند و گوگل روی آن‌ها سرمایه‌گذاری کرده است. در این مقاله وضعیت این دو سیستم‌‌عامل و این‌که آیا آنها در هم ادغام خواهند شد یا نه بررسی‌هایی صورت می‌گیرد.

هفته گذشته خبری در وال استریت ژورتال منتشر شد مبنی بر این‌که گوگل در یک تصمیم اتقلابی قصد دارد سیستم‌عامل کروم را در قالب آندروید عرضه کند؛ خبری که خیلی سریع در تمام محافل دنیای فناوری چرخید. «هیروشی لاکهایمر» رئیس بخش مهندسی کروم و آندروید در توییت خود ضمن کذب خواندن خبر وال استریت ژورنال اعلام کرد که گوگل به سیستم‌عامل کروم کاملا متعهد است. یکی از سخنگویان شرکت گوگل هم در پاسخ به سئوال یکی از خبرنگاران ضمن تأیید گفته «لاکهایمر» اضافه کرد خورشید سیستم‌عامل کروم قرار نیست که غروب کند. اما بعد از تمام این صحبت‌ها مدیرعامل گوگل؛ سوندار پیچای؛ که زمانی مسئول اجرای سیستم‌های کروم و توسعه آن بود اعلام کرد به‌زودی شاهد نزدیک شدن کروم و آندروید به هم خواهیم بود. پس از این صحبت؛ جنجال و بحث در مورد تصمیم گوگل در همه‌جا شنیده می‌شود.

مطلب پیشنهادی: آیا اینترنت بدون لینوکس زنده می‌ماند؟

شاید بتوان محصول رده‌بالای گوگل که در ماه سپتامبر وارد بازار شد یعنی کروم‌بوک Pixel C را ریشه تمام این جنجال‌ها دانست. کروم‌بوک Pixel C از آندروید مارش‌مالو ۶ استفاده می‌کند ولی در عین حال از روش هایبریدی نیز در این محصول جدید استفاده می‌شود که ویژگی‌های منحصربفرد سیستم‌عامل‌های آندروید و کروم را یک‌جا و بصورت مجموعه‌ای بهتر به مشتری ارائه می‌دهد. برای این‌که جار و جنجال‌های پیرامون این مسئله بیشتر برای شما روشن شود بهتر است ۸ دلیل زیر را به‌ دقت بخوانید:

۱ - سیستم‌عامل کروم برای این طراحی شده بود تا با مرور‌گر گوگل کروم که روی سخت‌افزار ارزان‌قیمت اجرا می‌شد سازگاری داشته باشد. سازندگان کروم‌بوک‌ها عقیده داشتند کاربران روزی می‌رسد که کاربران به اینترنت با پهنای زیاد دسترسی خواهند داشت و در این حالت می‌توانند تمام اپ‌ها را روی یک مرورگر باز کنند. ویژگی سیستم‌عامل کروم آن است که مجموعه محدودی از منابع OS مانند فضای ذخیره؛ مدیریت حافظه؛ اتصال و ارتباط با سرویس‌های خارجی نظیر HTTPS؛ هویت و امنیت را که یک مرورگر برای اجرا نیاز دارد فراهم می‌کند.

۲ - آندروید با این هدف طراحی شد تا اپ‌های بومی تلفن همراه را به‌صورت همه‌جانبه با ارتباطات زیاد بین هم که مخصوص اینترنت موبایل است؛ اجرا کند. آندروید؛ سیستم‌عامل کاملی است که قادر است اپ‌های مستقل بسیار زیادی از جمله مرورگر کروم اجرا کند.

۳ - معماران سیستم‌های آندروید و کروم بنای کار این دو سیستم‌عامل را لینوکس گذاشتند چرا که عقده داشتند استفاده از معماری لینوکس به‌عنوان هسته آن‌ها دو مزیت دارد: هم مدت زمانی که برای تبلیغ آن در بازار نیاز است کم می‌شود و ریسک ساختن یک دستگاه تلفن‌ همراه به این شکل از بین می‌رود. سازندگان دستگاه‌های آندروید و کروم نیز زمان پیدا می‌کنند تا از مزیت‌های بازار بهره کافی ببرند؛ چون خیلی از سازندگان چیپ نظیر اینتل و کوالکام؛ سازندگان دستگاه‌ها مانند لنوو و سامسونگ و هم‌چنین جامعه لینوکس بطور کامل از لینوکس در پلتفرم‌های سخت‌افزاری خود پشتیبانی می‌کنند.

۴ - در این بین گوکل هم به دلیل حفظ بسته نرم‌افزاری ماژول‌های لینوکس که بین سیستم‌عامل‌های کروم و آندروید مشترک است و در نتیجه هزینه را پایین می‌آورد بیشترین سود را می‌برد. البته اگر کروم‌بوک‌ها با سیستم‌عاملی همراه باشند که تلفیقی از ویژگی‌های مثبت آندروید و کروم است، فرصت‌های بسیار بیشتری به‌خصوص برای سازندگان دستگاه‌ها فراهم می‌شود. صدها سازنده‌ای که دستگاه‌های آندروید را تولید می‌کنند ناگهان سازنده کروم‌بوک نیز ‌می‌شوند. 

۵ - ساختن اپ برای آندروید و اکستنشنهای مرورگر کروم دو مهارت و تخصص کاملا متفاوت از هم نیاز دارد. اپ‌های آندروید توسط توسعه‌دهنده‌های پلتفرم بومی در جاوا و ++C/C نوشته می‌شوند در حالی‌که اپ‌های کروم توسط توسعه‌دهنده‌های front-end با HTML؛ CSS و جاوا اسکریپت (با جاوا اشتباه نگیرید) نوشته می‌شوند. ابزارهایی متفاوت برای دو کار متفاوت. توسعه آندروید روی ویژکی‌های بومی پلتفرم برای ساخت اپ‌هایی با فعل‌و‌انفعالات زیاد تمرکز دارد. ولی کروم روی ویژگی‌های متعدد وب نظر دارد.

۶ - کاربردهای گوشی‌های هوشمند؛ تبلت‌ها و کامپیوترهای شخصی بسیار به هم نزدیک است. این قضیه در مورد سخت‌افزار آن‌ها نیز صدق می‌کند. مثلا اخیرا یکی از سایت‌‌های معروف با کالبد‌شکافی که روی مک‌بوک جدید اپل انجام داد؛ نشان داد که برد داخل این لپ‌تاپ به اندازه یک گوشی تلفن همراه با پردازنده موبایل Intel Core M است. تقریبا سخت‌افزاری مشابه می‌تواند برای گوشی‌های هوشمند؛ تبلت؛ کروم‌بوک و یا اولترابوک طراحی شود. دستگاه‌‌ها توسط نرم‌افزاری که روی آن‌ها اجرا می‌شود تعریف می‌شوند نه سخت‌افزار بکار رفته در ساختشان.

۷ - با توجه به این‌که دستگاه‌ها روز بروز هوشمندتر می‌شوند و بحث اینترنت اشیاء (IoT) هر روز داغ‌تر می‌شود نیازبه اینترفیس برای کاربر بیشتر از قبل احساس می‌شود. وقتی می‌بینیم مرورگرهای زیادی برای کار وجود دارند و میلیون‌‌ها توسعه‌دهنده‌ای که در این زمینه فعالیت می‌کنند می‌دانند که چگونه باید به آن‌ها برنامه بدهند ساختن اینترفیس منحصربفرد برای اپ‌ها خیلی منطقی به‌نظر نمی‌رسد. آندروید در هر نوع وسیله‌ای است نفوذ کرده است از پریز برق گرفته تا  دستگاه‌های خانه هوشمند؛ به همین دلیل ادغام آندروید و سیستم‌عامل کروم می‌تواند جانشین مناسبی برای رابط کاربر مبتنی بر مرورگر کروم باشد و نه‌تنها در کروم‌بوک‌ها بلکه در وسایلی مانند یخچال‌ها هم کاربرد خواهد داشت.

۸ - اکوسیستم اپ آندروید با داشتن بیش از 1.5 میلیون اپ در فروشگاه Google Play توانسته کارایی بسیار خوبی در سطح وسیع پیدا کند. در همین حال تعداد اپ‌های کروم ده‌ها هزار است که می‌تواند از موفقیت آندروید سود زیادی ببرد.

به زبان آوردن ادغام دو سیستم‌عامل آندروید و کروم خیلی ساده‌تر از عملی کردن آن است. سخت‌افزار مورد نیاز این قضیه خیلی سریع‌تر از نرم‌افزار و موارد استفاده آن در حال تلفیق شدن است. کروم‌بوک‌ها؛ وسایل جاسازی‌شده و گوشی‌های هوشمند کاملا متفاوت از هم استفاده می‌شوند. مجموعه‌ای که توسط Pixel C عرضه شده بسیار جذاب است ولی چرا وقتی یک مرورگر می‌تواند به تنهایی تمام نیازها را پاسخ دهد باید زیرساخت نرم‌افزاری آندروید و سیستم‌عامل کروم را بگونه‌ای تغییر داد که بتوان به محیط پرانفعال‌تری مانند کیوسک کروم؛ کنترل‌پنل کروم و یا کروم‌بوک انتقال داد؟

ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را می‌توانید از کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور و نیز از دکه‌های روزنامه‌فروشی تهیه نمائید.

ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه     
ثبت اشتراک نسخه آنلاین

 

کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکه‌ها

  • برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network  اینجا  کلیک کنید.

کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون

  • اگر قصد یادگیری برنامه‌نویسی را دارید ولی هیچ پیش‌زمینه‌ای ندارید اینجا کلیک کنید.

ایسوس

نظر شما چیست؟