در پرونده ویژه بهمنماه ماهنامه شبکه تاریخچهای از این محاسبات، بازیگران اصلی این مدل از محاسبات و پیشرفتهای انجام شده در این زمینه را به شما معرفی کردیم. اما همانگونه که اطلاع دارید وقت طلا است! شرکتهای فناوری ذرهای از وقت خود را بیهوده سپری نمیکنند و با شتاب خیرهکنندهای به دنبال آن هستند تا به پیشرفتهای بزرگی در حوزه علم دست پیدا کنند.
اکنون برای اولین بار دانشمندان آیبیام و دانشگاه مریلند کامپیوترهای کوانتومی ساخت خود را در یک نبرد تمام عیار در ارتباط با اجرای الگوریتمهای خردهکننده رو در روی یکدیگر قرار دادند. به طوری که نشان دهند فناوری به کار رفته در کدامیک از این کامپیوترها برتر بوده و قادر است آیندهساز شود.
برای اولین بار دو کامپیوتر کوانتومی در ارتباط با انجام یکسری از آزمایشها رو در روی یکدیگر قرار گرفتند تا برتری خود را بر دیگری به اثبات برسانند. این دو سامانه محاسباتی بسیار پیشرفته به منظور اجرای یکسری از الگوریتمهای یکسان که هر دو در یک زمان آنها را اجرا میکردند در بوطه آزمایش قرار گرفتند. این دو کامپیوتر بر اساس دو شاخصه سرعت و دقت در انجام محاسبات مورد ارزیابی قرار گرفتند. خوب برنده این محاسبات چه سامانهای بود؟
در جواب این پرسش باید بگوییم کامپیوتر ساخت آیبیام سریعتر بود، اما در ارتباط با دقت در انجام محاسبات عملکرد کامپیوتر دانشگاه مریلند بالاتر از کامپیوتر آیبیام بود. در یک آزمایش کامپیوتر دانشگاه مریلند با دقت 77.1 درصد موفق شد محاسبات را انجام دهد، در حالی که کامپیوتر کوانتومی آیبیام با امتیاز 35.1 درصد موفق شد همان آزمایش را انجام دهد. با این وجود کامپیوتر ساخت آیبیام 1000 برابر سریعتر از کامپیوتر کوانتومی دانشگاه مریلند موفق شد این آزمایش را به اتمام برساند. این دو کامپیوتر کوانتومی بر مبنای دو معماری کاملا متفاوت از یکدیگر طراحی شده بودند. کامپیوتر کوانتومی دانشگاه مریلند از یونهای ایتربیم که از طریق پالسهای لیزری دستکاری میشدند و در نهایت در تله الکترومغناطیس گرفتار میآمدند کار میکرد، در حالی که نمونه ساخت آیبیام از پنج حلقه کوچک فلز ابررسانا استفاده میکرد که از طریق سیگنالهای مایکروویو دستکاری میشدند.
با توجه به اینکه سامانههای رایانش کوانتومی ساخته شده از سوی غولهای بزرگ بر مبنای پلتفرم رایانش ابری قرار دارد در نتیجه این امکان برای عموم مردم وجود دارد که این سامانهها را شخصا مورد آزمایش قرار دهند.
نکتهای که جا دارد در این زمینه به آن اشاره کنیم، این است که هیچیک از این دو کامپیوتر به عنوان قدرتمندترین دستگاهها شناخته نمیشوند، به واسطه آنکه این فناوری هنوز در ابتدای راه خود قرار دارد. با این وجود سیمون بنجامین، فیزیکدان دانشگاه آکسفورد در این ارتباط گفته است: «واقعیت این است که ما دو رویکرد مختلف در ارتباط با محاسبات کوانتومی را در این آزمایش مقابل یکدیگر قرار دادیم، این آزمایش نشانههایی از بلوغ این فناوری را به ما نشان داد.»
ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را میتوانید از کتابخانههای عمومی سراسر کشور و نیز از دکههای روزنامهفروشی تهیه نمائید.
ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه
ثبت اشتراک نسخه آنلاین
کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکهها
- برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network اینجا کلیک کنید.
کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون
- اگر قصد یادگیری برنامهنویسی را دارید ولی هیچ پیشزمینهای ندارید اینجا کلیک کنید.
نظر شما چیست؟