در جستجوی سیگنالهای قدرتمند
اگر گوشی شما به خوبی موفق نشود به یک شبکه اینترنت موبایلی یا وایفای متصل شود به سختی کار میکند تا بهترین برج مخابراتی یا هاتاسپاتی که سیگنال قدرتمندی را ارائه میکند پیدا کند. برای این منظور به شکل محسوسی از باتری استفاده میکند تا بتواند از سیگنالهای ضعیف یا پر بار گذر کرده و به سیگنالی که بهترین کیفیت را دارد متصل شود. این مشکل محدود به خارج از منزل یا محیط کار نمیشود. دفعه بعدی که در خانه مهمانی برگزار کردید و پازنزده نفر از مهمانان به شبکه خانگی شما متصل شدند مشاهده کنید که باتری گوشی شما با چه سرعتی شروع به تخلیه شدن میکند. ایدهآلترین راهکاری که پیش روی شما قرار دارد انتخاب گزینه تعویض خودکار شبکه اینترنت موبایلی است. با توجه به اینکه در برخی موارد شبکه نسل چهارم ممکن است با پارازیتهایی همراه باشد که سیگنال را ضعیف میکند این راهکار به گوشی اجازه میدهد بهطور خودکار به شبکه دیگری سوییچ کند. زمانی که احساس میکنید هیچگونه سیگنال قدرتمندی وجود ندارد بهتر است گوشی را در حالت پروازی قرار دهید تا باتری بیهوده مصرف نشود. فراموش نکنید که حالت پروازی یکسری قابلیتهای دیگر همچون بلوتوث که ممکن است روشن باشند اما شما از آنها استفاده نمیکنید را غیرفعال میکند. در نهایت رفتن به فضاهای باز اجازه میدهد به سیگنالهای قدرتمندتری دسترسی پیدا کنید. اپراتورهای مخابراتی در ارائه سیگنالها وضعیت یکسانی ندارند. پس اپراتوری را برای اینترنت موبایلی انتخاب کنید که پوشش مناسبی داشته باشد.
دمای بیش از اندازه محیط
باتریهای لیتیوم یونی با گرما یا سرمای بیش از اندازه میانه خوبی ندارند. زمانی که در حال شارژ گوشی هستید گرمای آن در برخی موارد به ویژه تابستانها به مرز هشدار میرسد. پیشنهاد ما این است که در صورت امکان در این فصل و در زمان شارژ گوشی را در کنار پنجره یا مکانی قرار دهید که برودت هوا باعث متعادل شدن درجه حرارات گوشی شود. در شرایط بحرانی زمانی که گوشی بیش از اندازه گرم شود خاموش میشود و از کار کردن باز میایستد. اما در زمان شارژ شدن اگر بیش از اندازه گرم شود احتمال انفجار نیز وجود دارد. گرمای بیش از حد در درازمدت عملکرد باتری را کاهش میدهد. با توجه به اینکه مواد شیمیایی درون باتری گوشی شما به تغییرات دما حساس هستند در نتیجه در زمان شارژ کردن از گوشی خود برای صحبت کردن یا ورود به فضای مجازی استفاده نکنید تا باتری بیش از اندازه گرم نشود.
خاموش کردن مکانیابی موقعیت جغرافیایی طول عمر باتری را افزایش میدهد
مکانیابی باعث میشود تا گوشی شما به سختی کار کرده و باتری بیشتری را مصرف کند. البته گوشیهای امروزی در این زمینه عملکرد بهتری داشته و در زمان بهکارگیری موقعیتیاب جهانی هوشمندانهتر عمل میکنند. در این زمینه دو سیستمعامل اندروید و iOS به کاربران اجازه میدهند بر نحوه دسترسی برنامهها به این ویژگی کنترل داشته باشند. به ویژه در شرایطی که برنامهها در پسزمینه هستند و لزوما به موقعیتیابی جغرافیایی نیازی نیست. برای آنکه بتوانید در اندروید روی این ویژگی کنترل داشته باشید به بخش تنظیمات (Settings) رفته، در ادامه به بخش Security & location رفته در این بخش Location را انتخاب کرده و در نهایت به App-level permissions بروید(در برخی از گوشیها باید به مسیر Settings> Privacy بروید). در سیستمعامل iOS به مسیر Settings > Privacy و سپس Location Services رفته و تغییراتی در نحوه بهکارگیری این قابلیت از سوی برنامهها اعمال کنید.
نظارت بر میزان شارژ
گوشیهای مدرن امروزی در مقایسه با گوشیهای قدیمی در این زمینه عملکرد بهتری دارند. با این وجود پژوهشهای انجام شده نشان میدهند که اگر شما بتوانید میزان پر بودن باتری گوشی را در مرز میان 40 تا 80 درصد نگاه دارید آنگاه طول عمر باتری گوشی شما افزایش پیدا میکند. ایدهآلترین برنامهای که برای این منظور در دسترستان قرار دارد AccBattery است. این برنامه زمانی که روی گوشی فعال باشد با رسیدن به مرز شارژ شدن 80 درصد این موضوع را به شما اطلاع میدهد. مهمتر آنکه اگر برای یک بازه زمانی طولانی مدت از آن استفاده کنید قادر است تخمینی از عمر باتری را به شما ارائه کند. عدم توجه به این موضوع باعث میشود در یک بازه زمانی دو ساله که بهطور مستمر از گوشی خود استفاده میکند عمر باتری گوشی شما دست کم به میزان 30 درصد کاهش پیدا کند. دقت کنید که اگر برای طولانی مدت از گوشی استفاده نمیکنید آنرا خاموش کنید.
صفحهنمایشهای بزرگ
پس از سیگنالهای وایفای و فرکانسهای مخابراتی صفحهنمایشها دومین عامل بزرگی هستند که تخلیه زودهنگام باتری را رقم میزنند. به همان اندازهای که ابعاد صفحهنمایشها بزرگتر شده، قابهای آنها کوچکتر شده و پیکسلهای بیشتری روی آنها قرار میگیرد به همان نسبت به انرژی بیشتری نیاز دارند. شکی نیست که روشنایی گوشی بر عمر باتری تاثیرگذار است. بر همین اساس پیشنهاد میکنیم مدت زمانی که صفحهنمایش شما به شکل خودکار خاموش میشود را کاهش داده و از طریق منوی تنظیمات و بخش Display یا Display Brightness نور صفحهنمایش را تعدیل کنید.
بلندی صدای بلندگوها
یکی دیگر از عواملی که بر کاهش عمر باتری تاثیرگذار بوده اما زیاد در مورد آن صحبت نمیشود بلندی صدایی است که از گوشی میشنوید. زمانی که از هدفون استفاده میکنید این اثرگذاری منفی بیشتر هم میشود. اعلانهایی که همراه با صدا شما را خبردار میکنند نیز خود عامل ناپیدای دیگری هستند که باعث تخلیه زود هنگام باتری میشوند. پس تا حد امکان ولوم صدای گوشی را خیلی بلند نکنید.
برنامههایی که عاشق باتری هستند
سرانجام نیازی به گفتن این جمله نیست که برخی از برنامههای نصب شده روی گوشی بیش از آنچه تصور میکنید باتری دستگاه را مصرف میکنند. شما میتوانید روی سیستمعاملهای اندروید و iOS در بخش Battery فهرستی از همه برنامههایی که روی گوشی شما نصب شدهاند را به همراه میزان باتری که هر یک مصرف میکنند را مشاهده کنید. محدود کردن برنامههای کاربردی و سرویسهایی که بیهوده در پسزمینه فعال هستند از جمله راهکارهای قدرتمندی است که باعث میشوند باتری بیشتر به شما خدمترسانی کند.
ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را میتوانید از کتابخانههای عمومی سراسر کشور و نیز از دکههای روزنامهفروشی تهیه نمائید.
ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه
ثبت اشتراک نسخه آنلاین
کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکهها
- برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network اینجا کلیک کنید.
کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون
- اگر قصد یادگیری برنامهنویسی را دارید ولی هیچ پیشزمینهای ندارید اینجا کلیک کنید.
نظر شما چیست؟