لایه 2 که با عنوان لایه پیوند داده نیز شناخته میشود، لایهای است که دستگاههایی مثل هاب و سویچ در آن کار میکنند. آدرسی که در این لایه استفاده میشود آدرس مک نام دارد. آدرس مک شناسهای است که معمولا توسط سازنده به سخت افزار اختصاص داده میشود. این آدرس از 6 جفت رقم هگزا که به وسیله دو نقطه (:) از یک دیگر جدا شدهاند تشکیل میشود. چیزی شبیه به: 3c:97:0e:47:bf:2f
چرا به ARP نیاز است؟
اگر شما با لایه OSI آشنا باشید حتما میدانید که این آدرس مک است که در نهایت مسئول تحویل دادن پکتهایی است که از لایه شبکه پایین میآید.
فرض کنید دو پکت داریم که قرار است به کامپیوترهای مختلف ارسال شود. نام این کامپیوترها نیز به ترتیب computer A و computer B است. Computer A بخشی از ساب نت یا LAN ما است، اما computer B در مکانی 1000 کیلومتر دورتر از ما قرار دارد. وقتی تحویل پکتها به این دو کامپیوتر انجام میشود، ARP باید شبیه به این کار کند:
پکت باید از طریق ساب نت انتقال داده شود. در یک ساب نت یک کامپیوتر پکت را با استفاده از آدرس مک به کامپیوتر دیگر ارسال میکند. اما همچنان نباید فراموش کنیم که حتی کامپیوترهای موجود در یک شبکه محلی نیز از آدرس ایپی برخوردار هستند. بنابراین در این مورد، کامپیوتر ما از طریق DNS آدرس ایپی کامپیوتر مقصد را شناسایی خواهد کرد. اما در اینجا آدرس ایپی به تنهایی برای ارسال این پکت کافی نیست. همانطور که قبلا اشاره شد کامپیوتر ما به آدرس مک کامپیوتر مقصد نیز نیاز دارد.
برای به دست آوردن آدرس مک کامپیوتر مقصد، کامپیوتر ما از یک جدول ARP کش شده که در سویچ ذخیره شده است برایپیدا کردن آدرس مک کامپیوتر مقصد استفاده میکند. در چنین شرایطی اگر نتواند این آدرس مک را پیدا کند، آن را به آدرس ff-ff-ff-ff-ff-ff منتشر میکند. این انتشار شامل یک آدرس ایپی است که در پاسخ، کامپیوتر یا ماشینی که این آدرس ایپی مشخص را دارد باید پاسخ دهد.
بنابراین در مورد مثال ما، کامپیوتر مقصد با آدرس ایپی مشخص با آدرس مک خود به درخواست پاسخ میدهد. حالا کامپیوتر ما آدرس مک ماشینی را که ما میخواستیم پکت را به آن ارسال کنیم را در اختیار دارد.
یادگیری مقدمات ARP در ویندوز
اگر میخواهید نگاهی به جدول ARP بیندازید روی ویندوز اپلیکیشن خط فرمان را باز کنید و arp –a را تایپ کنید. این فرمان تمام ورودیهای مرتبط با آدرس اینترنتی، آدرس فیزیکی و نوع آن را فهرست میکند.
شما مشاهده میکنید که دو نوع ARP یکی استاتیک و دیگری داینامیک وجود دارد. Static ARP نوعی است که به طور دستی داخل سیستم وارد شده است. Dynamic نیز نوعی است که میتواند طی زمان تغییر کند. برای سازمانهای بزرگ، معمولا dynamic arp ترجيح داده میشود.
نکته جالب توجه دیگری که باید به آن توجه کنید این است که آدرس فیزیکی ff-ff-ff-ff-ff-ff دو بار روبروی دو آدرس ایپی 192.168.2.255 و 255.255.255.255 آورده شده است.
اگر میخواهید بدانید چرا چنین اتفاقی رخ میدهد باید اول یک ورودی arp را از جدول پاک کنید تا بتوانید تبادلات انجام گرفته روی سیستم خود را مشاهده کنید.
برای پاک کردن یک ورودی ARP خاص از جدول ARP میتوانید از فرمان arp –d استفاده کنید. حالا سعی کنید از همان آدرس ایپی پینگ بگیرید و پکتهای موجود در پس زمینه را با استفاده از یک ابزار مانیتورینگ شبکه مثل Wireshark شناسایی کنید. در این حالت شما باید پکتهای ARP را بعد از آغاز پینگ مشاهده کنید.
ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را میتوانید از کتابخانههای عمومی سراسر کشور و نیز از دکههای روزنامهفروشی تهیه نمائید.
ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه
ثبت اشتراک نسخه آنلاین
کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکهها
- برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network اینجا کلیک کنید.
کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون
- اگر قصد یادگیری برنامهنویسی را دارید ولی هیچ پیشزمینهای ندارید اینجا کلیک کنید.
نظر شما چیست؟