محققان دانشگاه آلبورگ در دانمارک، با همکاری گروهی از محققان MIT و کلتک، معتقدند که با کنار گذاشتن تمامی مفاهیم بستههای داده و تصحیح خطا، انتقال داده از اینترنت میتواند سریعتر و امنتر شود. قابلیت تصحیح خطا، بهدلیل اینکه در بیشتر موارد لازم است بخشهایی از داده بیش از یکبار ارسال شود، ترافیک شبکه را کند میکند. محققان بهجای این روش، از معادلههای ریاضی استفاده میکنند. یک فرمول مشخص میکند که کدام بخش داده به گره نرسیده است. آنها معتقدند این روش جایگزین روش ارسال دوباره بسته است.
کدگذاری شبکه
ژانوس هاید، مدیر عامل شرکت اشتاین ورف، یک سازمان بازرگانی که در زمینه ترویج کدگذاری شبکه فعالیت میکند و فرانک فیتزک، استاد گروه سیستمهای الکترونیکی دانشگاه آلبورگ، با طرح مقایسه این روش با اتومبیلهایی که در یک جاده در حرکت هستند، توضیح میدهند که روش آنها شبیه ورود اتومبیلها از همه سو، به یک تقاطع است؛ بدون آنکه لازم شود هر اتومبیل برای عبور اتومبیل دیگر، لحظهای توقف کند. بهاین ترتیب، به دلیل نبودن چراغ قرمز، ترافیک سرعت بیشتری خواهد داشت. اما آنها معتقدند، نکته اصلی در پردازش دادهها یک عنصر کدگذاری و کدگشایی داده است که RLNC یا کدکذاری خطی و تصادفی شبکه نام دارد. فناوری RLNC که به صورت حق اختراع ثبت شده و به کمک نرمافزار ++C در اشتاینورف نوشته شده است،Koda نام دارد.
اشتاین ورف در نظر دارد فناوری خود را به تولیدکنندههای سختافزار بفروشد.
ارزیابی
نتایج بهکارگیری این روش در گروههای مختلفی بررسی شد. آنها از یک ویدیوی چهار دقیقهای استفاده کرده و دریافتند که با استفاده از این فناوری، ویدیو چهار برابر سریعتر از شرایطی دانلود شده است که در آن فناوری دیگری بهکار گرفته میشد.
همچنین این ویدیو برعکس کلیپ اصلی که 13بار قطع و وصل شد، قطعی نداشت. همانگونه که هر کاربر ویدیوهای سایت Netflix میداند، بافر شدن یکی از معضلهای امروزی کاربران اینترنت است.نتایج این ارزیابیها، سرعت انتقال داده معادل پنج تا ده برابر بیشتر از روشهای معمول را نشان میدهد. فیتزک میگوید که این فناوری میتواند در ارتباطات ماهواره، موبایل و اینترنت معمولی بهکار گرفته شود.
ریاضیات
همه چیز خوب به نظر میرسد؛ اینترنت با سرعت بیشتر، بدون نیاز به TCP/IP. اما آنچه تا حدودی پیچیده است، پیروی از معادلههای ریاضی و کدگذاری است. همانگونه که میتوانید تصور کنید، به کارگیری معادلههای ریاضی، کمی پیچیدهتر از بهرهگیری از یک پشته TCP/IP است که شما میتوانید در یک پنجره پیغام شبکه ویندوز آن را مشاهده کنید.
ویدیو
برای سهولت درک مخاطب، فیتزک ویدیویی از یک سخنرانی درباره نشست سال 2014 یوهانسبورگ را، در یوتیوب بارگذاری کرد که در آن همه جزئیات کار را توضیح داده است.
همچنین ویدیوهای مرتبط با تاریخچه بسته و شبکهها، تلگراف نقطه به نقطه و سیستمهای تلفنی شبکهای در یوتیوب موجود است. علاوهبر آن، کلیپ جالبی نیز درباره این باور وی موجود است که ارتباطات در واقع ذخیرهسازی داده هستند، زیرا بستههای بافر شده، در حقیقت ذخیره میشوند.اگرچه چشمها همچنان به دیاگرامهای کدگذاری/ کدگشایی خیره است، همه این ویدیوها بسیار سودمند هستند و ارزش 30 دقیقه از وقت شما را دارند. حتی اگر پیش زمینهای از این فناوری نداشته باشیم، میتوانیم مفاهیم آن را در حد آشنایی درک کنیم. در مجموع، این فناوری جذابیت خاصی دارد؛ زیرا این واقعیت را ملموس میسازد که درخواست برای ارسال دوباره بسته میتواند سرعت ترافیک اینترنت را کاهش دهد و هر راه حلی که سرعت ترافیک شبکه را افزایش دهد، مطلوب است.
گرههای هوشمندتر
بهبود این فناوری، باعث خواهد شد تا کدگذاری گرهها را هوشمندتر کند. زیرا برای مثال، بهجای استفاده از TCP/IP که در آن داده همیشه یک مسیر مشخص را طی میکند، کدگذاری شبکه میتواند داده را از طریق چند مسیر متفاوت و امن، منتقل کند. داریو بورجینو،طی مقالهای در نشریه «Gizmag» به شرح این فناوری پرداخته است. آنچه درک آن کمی دشوار است، چیزهای ثبت شده به عنوان حق اختراع و نیز شیوه و دلیل بهکارگیری معادلههای ریاضی در اینگونه شبکهها است. با وجود این، فیتزک وعده داده است که دورههایی آموزشی مربوط به این فناوری را برگزار کند. اشتاین ورف، هماکنون سایت خود و GitHub را برای ارائه اطلاعات بیشتر بهروزرسانی کرده است. مقاله بورجینو با تعدادی نظرمنفی مواجه شده است. از جمله افرادی که نظر مثبتی به این مقاله نداشتند، کریستوفر بود که معتقد است سرعت اینترنت براساس توان سوئیچ محدود میشود، نه براساس مسیر بستهها؛ یا ایوان که معتقد است سرعت اینترنت در هر حالتی به کیفیت اتصال بستگی دارد.
ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را میتوانید از کتابخانههای عمومی سراسر کشور و نیز از دکههای روزنامهفروشی تهیه نمائید.
ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه
ثبت اشتراک نسخه آنلاین
کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکهها
- برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network اینجا کلیک کنید.
کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون
- اگر قصد یادگیری برنامهنویسی را دارید ولی هیچ پیشزمینهای ندارید اینجا کلیک کنید.
نظر شما چیست؟