با ظرفیت اسمی یک کیلووات ساعت
دستگاه تولید برق و آب شیرین از امواج دریا در ایران اختراع شد!
امروزه کشورهای زیادی به دنبال جایگزین کردن انرژی‌های تجدید‌پذیر با نوع فسیلی هستند. علاوه بر انرژی خورشیدی و باد، حالا چند سالی است که محققان کشورمان به دنبال استفاده از انرژی نهفته در امواج دریا هستند تا از طریق آن بتوانند انرژی برق تولید کنند. صادق صادق‌زاده، مدیر پروژه ساخت دستگاه مبدل انرژی امواج و استادیار دانشگاه علم و صنعت ایران ضمن تایید خبر تولید این دستگاه گفت که علاوه بر تولید برق، این دستگاه می‌تواند آب دریا را نیز شیرین کند.

صادق‌زاده با اشاره به اینکه این طرح از سال 93 و با رویکرد توسعه دانش فنی ساخت نیروگاه‌های تجدید پذیر آغاز شده است، افزود: «سامانه تولید برق از امواج دریا که تحت عنوان پلتفرم هیدرولیکی نیز شناخته می‌شود در نزدیکی ساحل نصب می شود. این مبدل جزء مبدل‌های کمتر پیچیده بوده و نسبت به سایر مبدل‌ها، دارای ابعاد کوچک‌تری است. اما نصب تجهیزات و سامانه‌های وابسته در ساحل، هزینه تولید انرژی را در مقایسه با سامانه‌های دورتر از خط ساحلی کاهش می دهد. همچنین دسترسی به این سامانه برای بازدید و تعمیرات راحت تر است.»

مطلب پیشنهادی

دستگاه «ضد‌پیری» ایرانی ساخته شد!
جلوگیری از پیری پوست، ماهیچه‌ها و مفاصل

به گزارش مهر، روح‌الله احمدی، استادیار دانشگاه علم وصنعت ایران و عضو تیم تحقیقاتی پروژه در بخش تبدیل انرژی، مهمترین ویژگی این پروژه را ماهیت هیبریدی آن و بهینه‌سازی سیستم برای رسیدن به بازدهی بسیار بالا عنوان کرد و گفت: «به همین منظور، با توجه به شرایط محدوده امواج خلیج ‌فارس و دریای عمان، طراحی نمونه آزمایشگاهی مبدل انرژی با استفاده از نرم‌افزارهای تخصصی آغاز شد و پس از تحلیل مقدماتی، نمونه آزمایشگاهی در مقیاس ۱۰وات ساخته و با موفقیت آزمایش شد. سپس جهت تولید نمونه نیمه‌ صنعتی آن برنامه‌ریزی صورت پذیرفت. درسال ۱۳۹۴ طراحی و ساخت مبدل انرژی در مقیاس متوسط با توان نامی ۱ کیلو وات آغاز در تیرماه سال ۱۳۹۵ با موفقیت آزمایش شد.»

هم‌اکنون با دستیابی به فناوری ساخت دستگاه پیشرفته تولید برق و آب شیرین از امواج دریا، مسئولان دانشگاه علم وصنعت ایران به دنبال ساخت نمونه صنعتی آن هستند و بدین منظور با صنایع مربوطه مذاکراتی را صورت داده‌اند. بنا به گفته مسئولان، احداث نیروگاه‌های امواج در مقیاس صنعتی در قالب یک شرکت دانش‌بنیان وابسته به دانشگاه علم و صنعت ایران در دستور کار است. لازم بذکر است که فناوری ساخت دستگاه مبدل انرژی امواج، تنها در اختیار چند کشور معدود مانند دانمارک، چین، انگلستان، ژاپن و ایالات‌متحده است.

 

ایسوس

نظر شما چیست؟