محققان شرکت IBM به تازگی توانستند به یک موفقیت چشمگير دست پيدا کنند: اولین تراشه 7 نانومتری آزمایشی که از ترانزيستورهای کارآمد بهره میبرد.این کار بزرگ با همکاری گلوبال فاندری، سامسونگ، دانشکده موسسه علوم نانو و مهندسی سانی پلی تکنیک آلبانی و نیویورک و با سرمایه گذاری 3 میلیارد دلاری در بخش تحقيقات فناوری تراشه صورت گرفته است.
این پیشرفت IBM یک جهش چشمگیر رو به جلو بعد از معرفی تراشههای 22 نانومتری امروزی به شمار میرود که امکان تولید محصولاتی از دستگاههای موبایل تا محاسبهگرهای پیچیده ابری با تراشههای پیشرفتهتر را در آینده فراهم میکند.
در محدوده 7 نانومتری (در مقام مقايسه، یک رشته از DNA انسان قطری برابر با 2.5 نانومتر دارد)، چیدمان فیزیکی سنتی اطراف سیلیکون ترانزيستورها باید به شیوه متفاوتی طراحی شود. رسیدن به چنین مقیاس کوچکی از اندازه با استفاده از کانال ترانزيستورهای سیلیکون ژرمانیوم (SiGe) و ادغام لیتوگرافی فرا ماورای بنفش (EUV) محقق شده است. طبق اعلام IBM، این پیشرفت بزرگ صنعتی میتواند تا 50 درصد مصرف انرژی و عملکرد سیستمهای آینده که از فرا دادهها و محصولات موبایل پشتیبانی میکنند را بهبود بخشد.
در سال گذشته، IBM در مورد امکان رسیدن به مقیاس 7 نانومتری تا پایان این دهه صحبت کرده بود. از این رو، تحقق زودهنگام رسیدن به این فناوری تنها یک سال بعد از این گفته، این امید را نیز به وجود میآورد که این شركت ممکن است به زودی با استفاده از نانوفوتونیکهای سیلیکونی، گرافن و نانو لولههای کربنی به عنوان مواد سازنده تراشهها، به اهداف پیش روی خود نیز دست پيدا کند.
ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را میتوانید از کتابخانههای عمومی سراسر کشور و نیز از دکههای روزنامهفروشی تهیه نمائید.
ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه
ثبت اشتراک نسخه آنلاین
کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکهها
- برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network اینجا کلیک کنید.
کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون
- اگر قصد یادگیری برنامهنویسی را دارید ولی هیچ پیشزمینهای ندارید اینجا کلیک کنید.
دیدگاهها
الان ۲۰۲۲ هست و توی جدیدترین گوشی های هوشمند لیتوگرافی ۴ نانومتری استفاده می شه و tsmc و سامسونگ ۳ونانومتری هم ساختن و به زودی توی گوشی های هوشمند استفاده می شه و همچنین همین ibm اولین تراشه ۲ نانومتری جهان رو ساخته! منتظرم ibm یک نانومتری هم بسازه و دیگه داستان این کوچیک شدن نانومتر بسته بشه. چقدر زمان زود می گذره و تکنولوژی زود رشد می کنه.