گوگل تصمیم دارد جاوا و لینوکس را کنار بگذارد
گوگل Fuchsia را جایگزین اندروید می‌کند
همه می‌دانیم که گوگل برای حداقل دو سال گذشته در حال کار بر روی سیستم‌عامل دیگری به‌نام Fuchsia است. البته، با توجه به اتفاقاتی که طی این مدت افتاده تصور اکثریت متخصصان بر آن بوده که با یک پروژه مفهومی سروکار داریم. اما، با انتشار اسناد و مدارک جدید بیشتر به‌این مسئله پی می‌بریم که توسعه این پلتفرم جدید برای انجام یک مأموریت خطیر است: جایگزینی کامل اندروید و در نتیجه خلاصی گوگل از لینوکس و جاوا.

اولین اطلاعات درباره سیستم‌عامل Fuchsia در سال 2016 منتشر شد یعنی همان زمانی‌که گوگل شروع به‌ارسال کدهای این پروژه به گیت‌هاب کرد. اما، اولین تصاویر این پروژه در سال 2017 منتشر شدند و رابط پیشین این سیستم به‌نام آرمادیلو را نشان داند. با دیدن این تصاویر یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های Fuchsia آشکار شد: سازگاری کامل با اندازه‌های مختلف نمایشگرها.

حالا مشخص شده که هدف گوگل داشتن سیستم‌ عاملی است که نه تنها قابل اجرا بر روی اسمارت‌فون‌ها و تبلت‌ها باشد، بلکه بتواند روی لپ‌تاپ‌ها (یعنی جایگزین کروم OS شود)، اسپیکرهای هوشمند و سایر دستگاه‌های خانگی هم اجرا شود. از نقطه‌نظر تئوری، اگر فقط یک سیستم‌عامل وجود داشته باشد امکان کنترل و ارتقای آن حتی در دستگاه‌های کاملا متفاوت کار بسیار ساده و آسانی است.

ریشه و بنیان سیستم‌عامل Fuchsia برخلاف اندروید چیزی به‌غیر از لینوکس است. ظاهرا، کرنل این سیستم‌عامل جدید از ابتدا توسعه داده شده و نام Zircon برای آن انتخاب شده است (نام قبلی آن Magenta بود). این‌که سیستم‌ عامل کرنل مخصوص خودش را داشته باشد دو مزیت عمده دارد: اول این‌که گوگل از شر مشکلات و اختلافاتی که در خصوص استفاده از جاوا با شرکت اوراکل دارد خلاص می‌شود و از طرف دیگر کنترل دقیق‌تر و کامل‌تری بر روی پلتفرم آن خواهد داشت.

می‌توان انتظار داشت که سیستم‌عامل بعدی گوگل خیلی سریع‌تر بسته‌های به‌روزرسانی امنیتی را دریافت کند، پشتیبانی دقیق‌تر و بهتری از شناخت صوت داشته باشد و قابلیت‌ها و امکانات پیشرفته را در فواصل زمانی کمتر دریافت کند تا بتواند رقابت پایاپای با سیستم‌عامل iOS داشته باشد.

با این‌حال، پروژه فعلی گوگل یک طرح بلند مدت است. علاوه بر مسائل فنی که در این رابطه وجود دارد، گوگل باید بتواند سازندگان و توسعه دهندگان را هم متقاعد کند. گفته می‌شود که اولین دستگاه مجهز به Fuchsia در سال 2021 معرفی و عرضه می‌شود و اگر همه چیز طبق برنامه و بدون مشکل پیش برود جایگزین کردن اندروید با این سیستم در اسمارت‌فون‌ها حدود 5 سال زمان می‌برد. همین مدت زمان برای لپ‌تاپ‌ها نیز صدق می‌کند.

ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را می‌توانید از کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور و نیز از دکه‌های روزنامه‌فروشی تهیه نمائید.

ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه     
ثبت اشتراک نسخه آنلاین

 

کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکه‌ها

  • برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network  اینجا  کلیک کنید.

کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون

  • اگر قصد یادگیری برنامه‌نویسی را دارید ولی هیچ پیش‌زمینه‌ای ندارید اینجا کلیک کنید.

ایسوس

نظر شما چیست؟