ستاره کپلر ۱۱۱۴۵۲۳ پنج هزار سال نوری با زمین فاصله دارد و به عنوان گردترین جرم طبیعی که در آسمان مشاهده میشود، شناخته شده است. شعاع میانی این ستاره حدود ۱.۵ میلیون کیلومتر است. شعاع ستاره در محل چرخش براساس مدار فقط سه کیلومتر بیش از شعاع آن در خط مرزی دو قطب است. بنابراین می توان این ستاره را تقریبا گرد دانست.
لارنت گیزون از موسسه «مکس پلانک» و همکارانش در دانشگاه گوتینگن آلمان از میزان نوسان ستاره یا انقباض و انبساط استفاده کردند تا طی چهار سال میزان کرویبودن ستاره را اندازهگیری کنند. حالات مختلف نوسان در عرضهای جغرافیایی مختلف حساس است و این حساسیت به محققان اجازه میدهد تا آنها را مقایسه کنند. براساس یافتههای این گروه، ستاره کپلر با سرعت کمتری در مدار خود میچرخد و همچنین حالت بیضی شکل کمتری دارد؛ به طوریکه سرعت چرخش آن سه برابر کمتر از خورشید است. بنابراین کارشناسان تخمین میزنند حوزههای مغناطیسی موجب شده تا شکل این ستاره کرویتر از بقیه باشد.
این گروه تحقیقاتی تصمیم دارد با استفاده از همین روش ستارههای دیگر را بررسی کند. گیزون میگوید: «برایمان جالب است بدانیم تا چه حد چرخش سریع در مدار و قدرت حوزههای مغناطیسی در تغییر شکل ستاره تاثیرگذار هستند.»
ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را میتوانید از کتابخانههای عمومی سراسر کشور و نیز از دکههای روزنامهفروشی تهیه نمائید.
ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه
ثبت اشتراک نسخه آنلاین
کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکهها
- برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network اینجا کلیک کنید.
کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون
- اگر قصد یادگیری برنامهنویسی را دارید ولی هیچ پیشزمینهای ندارید اینجا کلیک کنید.
نظر شما چیست؟