امکاناتی که حتی در iOS 12 هم وجود ندارد
شش قابلیت اندروید که در آی‌فون پیدا نمی‌شود
اندروید و iOS با کپی برداری (و گسترش) ویژگیهای یک دیگر همیشه به صورت موازی در حال اجرا و خدمات رسانی به کاربران خود بودهاند، اما در این بین تفاوتهایی نیز بین این دو وجود داشته است. در این مقاله با قابلیتهای مفید و کاربردی از اندروید آشنا خواهید شد که نمی‌توانید آنها را در سیستم آی‌فون پیدا کنید، حتی بعد از این که به سیستم عامل iOS 12 ارتقا پیدا کردید.

قبل از اینکه به قابلیت‌های مخصوص سیستم عامل اندروید بپردازیم، اجازه دهید یک موضوع را روشن کنیم: ما قصد برپایی جنگ بین این دو سیستم عامل مطرح و قدرتمند را نداریم. هدف ما این نیست که بگوییم اندروید از iOS بهتر است، زیرا این موضوع ما نیست. هر دوی این سیستم عامل‌ها عالی عمل می‌کنند و هر کدام ویژگی‌های برجسته خاص خود را دارند.

قابلیت چند کاربره و دسترسی مهمان

شما می‌توانید دستگاه اندروید خود که سیستم عامل آبنبات چوبی (اندروید 5) یا جدیدتر را اجرا می‌کند در اختیار شخص دیگری قرار دهید تا به اپلیکیشن‌ها و اطلاعات شخصی خودشان دسترسی داشته باشند. و همه اینها بدون مزاحمت و دسترسی به حساب اصلی این تلفن انجام خواهد شد.

همچنین اگر قصد دارید تلفن خود را بدون نگرانی از به اشتراک گذاری اطلاعات شخصی خود در اختیار دیگران قرار دهید، می‌توانید از قابلیت Guest Mode اندروید استفاده کنید. این قابلیت یک نسخه خام و اصلی از اندروید را بدون نیاز به ورود با حساب کاربری راه اندازی می‌کند و به دیگران اجازه می‌دهد از تلفن شما برای انجام وظایف ساده به صورت مستقل از اطلاعات و تنظیمات شما استفاده کنند.

اما اگر قصد داشته باشید آی‌فون خود را در اختیار شخص دیگری قرار دهید، باید آن را همان‌گونه که هست به او تحویل دهید. شاید استدلال شما اين باشد که تلفن یک وسیله شخصی و تک کاربره است و نیازی به دسترسی چند کاربره ندارد، که از جهاتی کاملا حق با شما است. اما تبلت‌ها داستانی متفاوت دارند. هر چند ممکن است حساب کاربری جداگانه یا مهمان برای آی‌فون‌ها ضرورتی نداشته باشد، اما برای آی‌پدها کاملا سودمند است.

دسترسی مستقیم به USB و سیستم مدیریت فایل

اگر یک دستگاه اندروید را به کامپیوتر متصل کنید می‌توانید مستقیما به تمام فایل‌ها و فولدرهای موجود در فضای ذخيره سازی محلی آن درست مثل سایر درایوهای موجود در یک کامپیوتر دسترسی مستقیم داشته باشید. اما اگر همین کار را با یک دستگاه iOS انجام دهید، معمولا تنها می‌توانید به محتوای دوربين آن دسترسی پیدا کنید.

همین موضوع در مورد برنامه‌های مدیریت فایل نیز صادق است. iOS تنها یک برنامه مدیریت فایل اختصاصی دارد که آن هم با محدودیت‌های فراوانی روبرو است که تنها فایل‌های اخیر را نمایش می‌دهد و اجازه دسترسی به فایل‌های سیستمی‌ را نمی‌دهد. برعکس، اگر شما یک برنامه مدیریت فایل را روی اندروید نصب کنید (که انواع مختلفی از آن روی پلی استور موجود است) دسترسی کامل به کل محتوای فضای ذخيره سازی خواهید داشت. شما می‌توانید درست مثل یک کامپیوتر فایل‌های مورد نظر خود را کپی، کات، منتقل و حذف کنید.

چنين قابلیتی به ویژه برای محتوای فضای ذخيره سازی خارجی مفید است. در اندروید شما به راحتی می‌توانید با یک دانگل یک درایو را به تلفن خود متصل کنید، اما در iOS هر درايو به اپلیکیشن مختص خود برای انجام هر نوع کار مدیریت فایل نیاز دارد. چنین کاری پیچیده و بیشتر از حد انتظار گیج کننده است.

سفارشی سازی معنی دار صفحه اصلی

در iOS شما می‌توانید آیکون‌ها را به اطراف منتقل کرده و آنها را در فولدرها دسته بندی کنید. چنين قابلیتی مفید است اما نه به آن اندازه که باید باشد. اما در اندروید برای نمونه، شما نه تنها می‌توانید آیکون‌ها را در فولدرهای مختلف دسته بندی کنید، بلکه می‌توانید صفحه اصلی خود را کاملا مطابق با هدف خود از نو طرح ریزی کنید و با اضافه کردن ویجت اطلاعات خود را به صورت معنی دار و قابل فهم بر اساس نیاز خود جاگذاری کنید.

همچنین برای سفارشی سازی هر چه بیشتر محیط اندروید خود می‌توانید از لانچرهای ثالث موجود در پلی استور استفاده کنید.

انتخاب اپلیکیشن پیش فرض

اگر شما یک مرورگر جدید را روی اندروید نصب کنید می‌توانید آن را به عنوان گزینه پیش فرض برای باز کردن لینک‌ها انتخاب کنید. چنین قابلیتی برای انتخاب صفحه کلید، اپلیکیشن پیام رسان، صفحه اصلی، اپلیکیشن تلفن و غیره نیز قابل اجرا است.

در iOS شما همان چیزی که به شما ارائه شده است را به دست خواهید آورد. شما می‌توانید مرورگرهای دیگر را دانلود كنيد، اما نمی‌توانید آنها را به عنوان برنامه پیش فرض انتخاب کنید.

صفحه نمایش همیشه روشن برای مشاهده سریع اطلاعات

امکان دریافت سریع اطلاعات از جمله ساعت، تاریخ، اطلاع رسانی و نظاير این بدون نیاز به روشن کردن و حتی دست زدن به تلفن قابلیتی است که هر کاربری از در اختیار داشتن آن خرسند خواهد شد. این قابلیت جدیدی است که در تلفن‌های اندروید گنجانده شده است.

خیلی از تلفن‌های جديد اندروید، مثل پیکسل 2 و گلکسی اس9 یک نمایشگر همیشه روشن دارند که اطلاعات نگاه گذرا را نمایش می‌دهند. مسلما شما در صورت عدم نیاز می‌توانید آن را خاموش كنيد و سامسونگ حتی به شما اجازه می‌دهد آن را سفارشی سازی کرده و آن را به گونه‌ای تنظیم کنید تا در زمان‌هایی مشخص (مثلا شب‌ها) غیرفعال شود.

نزدیکترین قابلیتی که شما در iOS در اختیار دارید Raise to Wake است که وقتی تلفن را برمی‌دارید صفحه نمایش را روشن می‌کند.

پشتیبانی از چند پنجره برای انجام چند وظیفه همزمان

با معرفی اندروید 7، گوگل امکان اجرای دو اپلیکیشن در کنار یک دیگر روی صفحه نمایش را فراهم کرد. هر چند وجود چنین قابلیتی ممکن است برای شما عجيب به نظر برسد و با خود بگویید در اختیار داشتن دو اپلیکیشن به طور همزمان آن هم روی صفحه نمایش کوچک تلفن چه فایده‌ای می‌تواند داشته باشد، اما در برخی از موارد چنین امکانی می‌تواند بسیار سودمند باشد. برای مثال شما می‌توانید فهرست خرید مایحتاج روزانه خود و یک ماشین حساب برای جمع زدن خریدهایی که انجام می‌دهید را به طور همزمان مشاهده کنید. اضافه شدن چنین قابلیتی روی یک تبلت از این هم می‌تواند مفیدتر باشد. این قابلیت در حال حاضر به iOS هم اضافه شده است، اما فقط روی آی‌پد کار می‌کند.

ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را می‌توانید از کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور و نیز از دکه‌های روزنامه‌فروشی تهیه نمائید.

ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه     
ثبت اشتراک نسخه آنلاین

 

کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکه‌ها

  • برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network  اینجا  کلیک کنید.

کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون

  • اگر قصد یادگیری برنامه‌نویسی را دارید ولی هیچ پیش‌زمینه‌ای ندارید اینجا کلیک کنید.

ایسوس

نظر شما چیست؟