دنیای پردازش های فوق سریع
گوگل خبر ساخت کامپیوتر کوانتومی را تایید کرد
شرکت گوگل روز پنجشنبه 23 اکتبر به‌طور رسمی اعلام کرد به پیشرفت بزرگی در زمینه فناوری کوانتومی دست پیدا کرده است. مقاله‌ای که از سوی متخصصان این شرکت در مجله علمی نیچر به چاپ رسیده نشان می‌دهد که این شرکت توانسته است به فناوری جدیدی در زمینه محاسبات پیشرفته در دنیای کامپیوترها دست پیدا کند و قدرتمندترین و متفاوت‌ترین کامپیوتر جهان را تولید کند.

متخصصان این شرکت در مقاله خود نوشته‌اند: «در حال حاضر قدرتمندترین کامپیوتر جهان که سامیت (Summit) نام دارد برای انجام یک محاسبه کاملا پیشرفته نزدیک به 10 هزار سال زمان نیاز دارد، در حالی که کامپیوتر کوانتومی گوگل در 3 دقیقه و 20 ثانیه این‌کار را انجام می‌دهد.» موفقیت گوگل در این زمینه یک پیشرفت خارق‌العاده در تاریخ بشریت است و جزء یکی از قدیمی‌ترین آرزوهای دانشمندانی به شمار می‌رود که از 30 سال پیش تا به امروز در تلاش بودند، یک فناوری خارق‌العاده ایجاد کنند. در گذشته بسیاری از متخصصان بر این باور بودند که کامپیوتر کوانتومی که روزی به معنای واقعی کلمه ساخته خواهد شد باید یک ماشین پردازشگر قدرتمندی به اندازه یک زمین فوتبال داشته باشد.

کامپیوترهای کوانتومی ظرفیت بسیار بالایی دارند و قادر هستند میلیون‌ها حالت موجود برای به یک مسئله را در کسری از ثانیه پردازش و محاسبه کنند، کاری که ابرکامپیوترهای امروزی قادر به انجام آن‌ها نیستند یا به سال‌ها زمان برای به سرانجام رساندن پردازش‌ها نیاز دارند. نقش کامپیوترهای کوانتومی در گسترش فناوری‌ها و به ویژه در حوزه‌های نظامی و امنیتی کاملا مشهود است و به یکی از موضوعات مهم دولت‌ها تبدیل شده است. به ویژه ایالات متحده و چین که رقابت تنگاتنگی در این زمینه دارند. دولت چین نزدیک به 400 میلیون دلار صرف آزمایشگاه ملی کوانتومی خود کرده و دولت امریکا نیز بودجه 1.2 میلیارد دلاری صرف تحقیق و توسعه این فناوری کرده است. لازم به توضیح است که دونالد ترامپ دیروز و همزمان با روزنمایی از کامپیوتر کوانتومی گوگل یک فرمان مهم اجرایی را امضا کرد که به موجب آن یک بودجه ملی و دولتی برای توسعه این فناوری در نظر گرفته خواهد شد. در همین ارتباط، مدیرعامل گوگل ساندرا پیچای اعلام کرد: «فناوری که امروز در ساخت کامپیوتر گوگل استفاده شد به سال‌ها کار مطالعاتی و مهندسی نیاز دارد تا به قدرت کامل خود دست پیدا کند. فناوری که امروزی ابداع کردیم شباهت زیادی به اختراع اولین هواپیمای بشر دارد که تنها 12 ثانیه پرواز کرد و کاربرد عملی واقعی برای آن تصور نمی‌شد، اما پیشرفت آن زمان نشان داد که ماهیتی به‌نام هوایپماها قادر به پرواز هستند.»

لازم به توضیح است در کامپیوترهای امروزی هر واحد اطلاعات بیت نامیده می‌شود که متشکل از صفر یا 1 اس، اما در کامپیوتر کوانتومی جدید واحدی به‌نام سیکامور تعریف شده که برای هر بیت حالت صفر و همزمان حالت 1 را متصور می‌شود و به همین دلیل است که کامپیوتر فوق قادر به انجام محاسبات همزمان و چند جانبه است.

ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را می‌توانید از کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور و نیز از دکه‌های روزنامه‌فروشی تهیه نمائید.

ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه     
ثبت اشتراک نسخه آنلاین

 

کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکه‌ها

  • برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network  اینجا  کلیک کنید.

کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون

  • اگر قصد یادگیری برنامه‌نویسی را دارید ولی هیچ پیش‌زمینه‌ای ندارید اینجا کلیک کنید.

ایسوس

نظر شما چیست؟