امروزه صنعت ساختمانسازی پیشرفت چشمگیری داشته است. یکی از مهمترین فاکتورها در صنعت ساختمان استحکام و مقاومت سازه است. بتن مقاومت کششی پایینی دارد و از طریق افزودن میلگرد به بتن و ایجاد بتن مسلح مقاومت کششی بتن را نیز بهبود میبخشند. برای تولید میلگرد عموماً از شمشهای فولادی 3sp و 5sp استفاده میشود. تفاوت این شمشها در انعطافپذیری آنها است، هرچند که شمش 3sp منعطفتر است. در تولید میلگرد از شمشهای آهن و ضایعات فولادی نیز استفاده میشود و این عوامل بر قیمت میلگرد تأثیرگذارند و با افزایش قیمت آهن و فولاد قیمت میلگرد نیز افزایش خواهد یافت. البته موارد دیگری نظیر جنس، ضخامت، سایز، نحوه تهیه، اندازه از فاکتورهای تأثیرگذار بر قیمت میلگرد هستند و فاکتورهای دیگری نظیر تغییر نرخ ارز، قیمت فولاد و ... نیز از عوامل خارجی تأثیرگذار بر قیمت میلگرد میباشد. میلگردها بر اساس جنس، استاندارد تولید و شکل ظاهری طبقهبندی میشوند.
اگر تمایل دارید با انواع مختلف میلگرد و نحوه تشخیص آنها آشنا شوید تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید و لینک زیر را مشاهده کنید.
https://www.tejarat-gram.com/price/rebar
دستهبندی میلگرد بر اساس استاندارد تولید
نامگذاری میلگردها بر اساس استاندارد تولید بر اساس استاندارد GOST 5781 روسیه است. میلگردها بر اساس استاندارد تولید به انواع زیر طبقهبندی میشوند، لازم به ذکر است در هرکدام از درجات قیمت میلگرد متفاوت بوده و در زمان خرید میلگرد میبایست با انواع میلگرد آشنا بوده و اطلاع کافی را داشته باشیم.
- میلگرد A1 (S240): جنس این میلگردها از فولاد نرم است. این نوع فولاد دارای مقاومت تسلیم 2400 و مقاومت کششی 3600 کیلوگرم بر سانتیمتر مربع است. از نظر ترکیب شیمیایی تقریباً 24 درصد کربن و 60 درصد سیلیسیوم دارد. عموماً به طور صاف و بدون آج تولید میشوند. میلگرد A1 در آهنگری و جوشکاری کاربرد دارد. از این میلگرد به دلیل بدون آج بودن آن در عملیات حرارتی استفاده میشود. در این نوع میلگرد کربن کمی بکار رفته است لذا در خمکاری و بازخم میتوان از آن استفاده کرد. در بازار این میلگردها از طول 6 متری تا طول 12 متری مشاهده میشوند. در میلگرد A1 تا 25 درصد تغییر شکل خواهیم داشت. قیمت میلگرد A1 نسبت به سایر میلگردها پایینتر است.
- میلگرد A2 (S340) : فولاد میلگرد A2 دارای مقاومت تسلیم 3400 و مقاومت کششی 5000 کیلوگرم بر سانتیمتر مربع است. میلگرد A2 دارای آج مارپیچ است. در استاندارد 3132 ملی ایران، میلگرد A2 با نام میلگرد آج 340 شناخته میشود. میلگرد A2 در تولید خاموت در ساختمانسازی کاربرد دارد. به میلگرد A2 میلگرد نیمه ترد نیز گفته میشود. در امور ساختمانی بهویژه در خاموتکاری از این نوع میلگرد استفاده میشود. بهتر است از میلگرد A2 در خمکاری و جوشکاری استفاده نشود. در میلگرد A2 تا 19 درصد تغییر شکل خواهیم داشت. قیمت میلگرد A2 در مقایسه با میلگرد A1 بالاتر است.
- میلگرد A3 (S400): فولاد میلگرد A3 دارای مقاومت تسلیم 4000 و مقاومت کششی 6000 کیلوگرم بر سانتیمتر مربع است. میلگرد A3 دارای آج جناقی (مورب) است. میلگرد A3 جز میلگردهای نیمهسخت است و اصلاً برای جوشکاری مناسب نیست. در میلگرد A3 تا 14 درصد تغییر شکل خواهیم داشت. قیمت میلگرد A3 در مقایسه با میلگرد A2 بیشتر است.
- میلگرد A4 (S500): درگذشته به دلیل عدم وجود امکانات لازم در خطوط کارخانهای نورد، تولید آرماتور با استحکام بالا مشکلاتی داشت و برای حل این مشکل از فولادهای با کربن بالا استفاده میکردند که فولاد پرکربن به دلیل داکتیلیتی پایین مشکلاتی را در جوشکاری ایجاد میکرد و سبب نگرانی مهندسین طراح میشد. امروزه با پیشرفت تکنولوژی نورد و اتوماسیون بالا در کنترل درجه حرارت و سرعت سردکردن و ... از شمشهایی با کربن پایینتر استفاده میشود. میلگردهای A4 دارای آج دوکی شکل است. آجهای عرضی دوکی شکل در دو طرف آج طولی و بهصورت چهار نیم مارپیچ به شکل هفت و هشت و با زاویه 35 یا 75 درجه است. در این میلگرد آجها خلاف جهت یکدیگر در طول میلگرد قرار گرفتهاند. استاندارد A4 از سال 2003 به بعد در صنعت مورداستفاده قرار گرفته است و فرایند تولید آنها به این صورت است که پس از آخرین مرحله نورد تحتتأثیر عملیات حرارتی به نام کوئنچینگ همراه با آب قرار میگیرند و این فرایند سبب افزایش استحکام میلگرد A4 میشود. قیمت میلگرد A4 در مقایسه با سایر میلگردها بالاتر است.
نحوه تشخیص میلگرد
به منظور تشخیص و شناسایی میلگردها بر بدنه میلگرد کدهایی نوشته شده است که آشنایی با این علائم راهنمای خوبی در زمان خرید میلگرد و شناخت تفاوتهای انواع میلگرد است. با شناخت علایم ذیل در زمان خرید و با استعلام از بازار و استعلام قیمت میلگرد از سایتهای معتبر، میتوان در خصوص قیمت میلگرد اطلاعات کاملی به دست آورد.
اولین خط روی بدنه میلگرد، حروفی به معنای نوع تولید کارخانه است که توافقی است.
دومین عدد قطر اسمی میلگرد را نمایش میدهد.
سومین خط نوع فولاد مورداستفاده را نشان میدهد. S نشاندهنده Carbon Steel (A615) و W نشاندهنده Low-Alloy Steel(A706) و R نشاندهنده Rail Steel (A996) و I نشاندهنده Axle Steel (A995) خواهد بود.
چهارمین خط گرید را نشان میدهد. 40 نشاندهنده گرید 40، 60 نشاندهنده گرید 60، 75 نشاندهنده گرید 75، 4 نشاندهنده گرید 420 و عدد 5 نشاندهنده گرید 520 است.
نظر شما چیست؟