توسعه هواپیماهای بدون سرنشین
اینتل در آسمان‌ها به دنبال چه می‌گردد
همه ما اینتل را با پردازنده‌های معروفی که ارائه می‌کند، می‌شناسیم. اما جالب است بدانید که امروزه بسیاری از بزرگان دنیای فناوری فعالیت‌های خود را محدود به یک حوزه نکرده و در بخش‌های دیگری وارد می‌شوند. اینتل هم از این قاعده مستثنا نیست. سرمایه‌گذاری در پروژه‌های نظیر پژوهش‌های تحقیقاتی زیست محیطی , سرورها تنها بخشی از فعالیت‌های تجاری اینتل به شمار می‌روند. اما به نظر می‌رسد اینتل به این حقیقت آگاه شده است که هواپیماهای بدون سرنشین درآمدزایی بالایی برای این شرکت به ارمغان خواهند آورد.

اینتل قراردادی را با شرکت حمل و نقل هوایی Ynueec که در زمینه توسعه هواپیماهای بدون سرنشین فعال است؛ منعقد کرده است. به موجب این قرارداد 60 میلیون دلاری اینتل متعهد شده است در زمینه توسعه هواپیماهای بدون سرنشین تحت شرایطی که در قرارداد ذکر شده است سرمایه‌گذاری کند. با توجه به این‌که بازار کامپیوترهای شخصی رو به افول نهاده و حتی ورود ویندوز 10 هم نتوانست جان تازه‌ای به این بازار ببخشد، اینتل تصمیم گرفته است، گزینه‌های احتمالی دیگری را جایگزین آن‌ها کند.

مطلب پیشنهادی: ویدیوی شکار پهباد توسط پلیس ژاپن

همان‌گونه که مدیر فروش اینتل پیشتر اعلام کرده بود، اینتل این توانایی را دارد تا دنیای ترانزیستورهای خود را به خارج از دنیای کامپیوترهای شخصی و سرورها وارد کند. بر همین اساس اینتل تصمیم گرفته است یک همکاری فی مابین را با شرکت Ynueec منعقد سازد. این قرارداد نه تنها اینتل را در آینده نزدیک به یکی از بازیگران اصلی هواپیماهای بدون سرنشین تبدیل خواهد کرد، بلکه به این شرکت اجازه می‌دهد کمی از دنیای کامپیوترهای شخصی که این روزها شور و حال روزهای اولیه خود را ندارد فاصله بگیرد. وال استریت ژورنال در مقاله‌ای به سیاست‌های کرززنیج برایان مدیرعامل اینتل در این زمینه اشاره کرده است. مدیرعامل اینتل سرمایه‌گذاری‌های زیادی را روی فناوری‌های در حال ظهور انجام داده است. این بخشی از برنامه‌ریزی‌های اینتل در ارتباط با تحولات بازار کامپیوترهای شخصی است. به‌طوری که اگر بازار کامپیوترهای شخصی همچنان شاهد رشد منفی باشد، اینتل جایگزین‌های مناسبی را در خصوص کسب درآمد و افزایش سهام خود در اختیار داشته باشد. شرکت Yuneec در سال 1999 میلادی در هنگ کنگ تأسیس شد. Yuneec  یک شرکت حمل و نقل هوایی است که تخصص‌اش در زمینه تولید هواپیماهای بدون سرنشین، هلی‌کوپترها و مایکروکوپترهایی است که با نیروی برق کار می‌کنند. این شرکت عمدتا با محصولات هوایپمای تک سرنشین E-Spyder  و مجموعه مایکروکوپترهای Typhoon خود معروف است. کوادکوپتر Typhoon Q500 یک هواپیمای بدون سرنشین است که در سال 2014 میلادی به بازار آمد.

این هواپیمای بدون سرنشین بر مبنای آندروید کار کرده و مجهز به یک دوربین 1080p است. این پرنده چهار ملخه توانایی برقراری ارتباط ویدویی بر مبنای فرکانس کاری 2.4 گیگاهرتز را دارد. تصاویر ضبط شده 12 مگاپیکسلی بدون وجود هیچ‌گونه نشانه‌ای از لرزش، کنترل دستی تفکیک‌پذیری ویدویی، بالانس سفید و تنظیم نور، دقت دوربین در سه محور، مدت زمان پرواز 25 دقیقه‌ای، میکروفون و.... از ویژگی‌های این هواپیمان بدون سرنشین به شمار می‌رود.

اینتل به عنوان غول دنیای تراشه‌ها نه تنها فناوری‌های بسیار پیشرفته‌ای در اختیار دارد، بلکه از سرمایه مالی کافی و بهترین متخصصان بهره می‌برد. در طرف مقابل Yuneec قرار دارد. شرکتی که نزدیک به 16 سال تجربه حضور در صنعت هوا و فضا را در کارنامه خود دارد. این شرکت تاکنون توانسته است، صدها اختراع ارزشمند را در این زمینه به ثبت برساند. با یک حساب سرانگشتی مشاهده می‌کنیم همکاری فی مابین این دو شرکت چه تحولات عظیمی را در زمینه طراحی هواپیماهای بدون سرنشین رقم خواهد زد. دِرون‌ها (Drones) که به نام وسایل نقلیه هوایی بدون سرنشین از آن‌ها یاد می‌شود به شدت مورد توجه شرکت‌ها قرار گرفته‌اند. به ویژه آن‌که این هواپیماهای بدون سرنشین توانسته‌اند کاربردهای عملی خود را در زمینه کسب و کارها به اثبات برسانند. فراتر از آن این که این هواپیماهای بدون سرنشین در زمینه یکسری وظایف تحقیقاتی همچون بررسی زمین‌های کشاورزی، ورود به زمین‌هایی که دچار بلاهای طبیعی شده‌اند بسیار پر کاربرد هستند. کرززنیج در این‌باره گفته است: «هواپیماهای بدون سرنشین در حال تغییر قواعد بازی هستند. ما درون‌ها را در نقشه راه اینتل قرار داده‌ایم. هواپیماهای بدون سرنشین در آینده نزدیک انقلابی را در صنعت هوایی رقم خواهند زند.»

ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را می‌توانید از کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور و نیز از دکه‌های روزنامه‌فروشی تهیه نمائید.

ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه     
ثبت اشتراک نسخه آنلاین

 

کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکه‌ها

  • برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network  اینجا  کلیک کنید.

کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون

  • اگر قصد یادگیری برنامه‌نویسی را دارید ولی هیچ پیش‌زمینه‌ای ندارید اینجا کلیک کنید.

ایسوس

نظر شما چیست؟