واقعیت افزوده؛ فرصت یا تهديد
تنها فناوری که می‌تواند آی‌فون را نابود کند
در حال حاضر اپل شرکتی است که اکثر آن را با آی‎فون می‎شناسند، اما به زودی این موضوع تغییر خواهد کرد. بخش فروش آی‎فون به تنهایی 68 درصد از کل درآمد این شركت را در بر می‎گیرد و هر گونه اختلال در آن می‎تواند این شركت را متزلزل کند. اگر اتفاقی برای موقعیت فعلی آی‎فون رخ دهد (وضعیت رقبا بهتر شود)، بزرگترین منبع درآمد اپل به خطر خواهد افتاد. به همین دلیل است که اپل مشغول سرمایه گذاری روی انواع دیگری از فناوری‎های نوظهور است. اپل نیاز به تغییر ساختار دارد و این تغییر باید هر چه سریع‎تر انجام شود.

صرف نظر از تمام اتفاقات بزرگی که در این صنعت در حال شکل گیری است، تنها یک فناوری است که توانایی پیشی گرفتن و جایگزین شدن با آی‎فون را دارد. واقعیت افزوده، فناوری نسبتا جدیدی که اپل به تازگی روی آن سرمایه گذاری کرده است.

در واقعیت افزوده، یک فرد دستگاهی را روبروی صورت خود قرار می‎دهد تا بتواند عناصر مجازی را فرای دنیای واقعی پیرامون خود مشاهده کند. در این فناوری شما همچنان قادر به مشاهده محیط اطراف خود هستید، اما در عين حال می‎توانید اشیا و ابزار دیجیتال شناور در میدان دید خود مثل اپلیکیشن‎ها، بازی‎ها یا پیام‎های دریافت شده را نیز مشاهده کنید. فراموش نکنید که این با واقعیت مجازی متفاوت است، در فناوری واقعیت مجازی هدست به گونه‎ای طراحی شده است تا شما را کاملا در یک دنیای مجازی غرق کند.

مایکروسافت یکی از شرکت‎های پیشرو در سرمایه گذاری روی فناوری واقعیت افزوده بوده است. در ماه ژانویه سال گذشته این شركت هدست واقعیت مجازی خود با نام هولولنز را معرفی كرد که وعده می‎داد می‎تواند انقلابی در شیوه کار کردن، بازی کردن و حتی سبک زندگی مردم به وجود آورد. با هولولنز شما می‎توانید اشیا سه بعدی را در یک فضای کاملا سه بعدی به سادگی با حرکات دست مثل اشاره کردن و گرفتن با انگشتان طراحی کنید.

همچنین شما می‎توانید در اتاق نشیمن خود به کمک افکت‎های صوتی و بصری به شکلی کاملا باورپذیر بازی‎های سه بعدی را انجام دهید و شخصیت‎های موجود در بازی را کنار خود احساس کنید.

در دنیای واقعیت افزوده کار با اپلیکیشن‎ها هم واقعا جذاب و دوست داشتنی خواهد شد. شما می‎توانید در هر کجای خانه که هستید بدون نياز به کامپیوتر و تلویزیون به وبگردی بپردازید و فیلم مورد علاقه خود را تماشا کنید. اگر هم مایل باشید که در یک نقطه ثابت در خانه به تماشای تلویزیون بپردازید، واقعیت مجازی می‎تواند تصویر یک تلویزیون را روی دیوار شما نمایش دهد و شما می‎توانید اندازه آن را به میزان مورد نظر خود تغییر دهید.

هولولنز همچنین می‎تواند یک ارتباط تعاملی بلادرنگ را در اختیار شما قرار دهد. بله شما می‎توانید با دوستان خود چت کنید، اما کارهای مفیدتری هم وجود دارد که شما با این فناوری قادر به انجام آن خواهید بود. فرض کنید که می‎خواهید لوله زیر سینک دست شویی خانه را تعمیر کنید. تنها کافی است با یک متخصص لوله کشی (یا هر کسی که می‎تواند در این زمينه به شما کمک کند) از طریق اسکایپ ارتباط برقرار کنید و آنها می‎توانند مرحله به مرحله شما را برای انجام این کار راهنمایی کنند، حتی می‎توانند با استفاده از تلفن هوشمند یا تبلت خود دستورالعمل انجام کار را برای شما ترسیم کنند و شما تمام مراحل کار را از طریق هولولنز روبروی خود مشاهده خواهید کرد.

مایکروسافت چندین بار روش انجام بازی‎های مجازی مثل Minecraft در فضای دنیای واقعی (مثل روی سطح میز وسط اتاق نشیمن شما) را به نمایش گذاشته است. توسعه دهنده هولولنز همچنین توانایی استریم بازی‎ها از طریق یک کنسول بازی را نیز به نمایش گذاشته است. فرض کنید شما قصد دارید بازی ویدیویی مورد علاقه خود را انجام دهید، اما در همان زمان فرد دیگری در خانواده می‎خواهد تلویزیون تماشا کند. مشکلی نیست، تنها کافی است بازی را متوقف کرده و با پوشیدن هولولنز ادامه بازی را جای دیگری از سر بگیرید.

کاربردهای واقعیت افزوده بی‎شمار است و این تا حدودی به دلیل متکی نبودن آن به یک صفحه نمایش کوچک و محدود و یا سخت‌افزارهای کوچک جیبی است. به محض اين كه هدست‎های واقعیت افزوده کوچک‎تر و شیک‎تر شوند و طول عمر باتری آنها به حدی برسد که دیگر محتاج منبع برق نباشند، دور از انتظار نیست که جایگزین تلفن‎های هوشمند (مثل آی‎فون اپل) شوند. به همین دلیل است که اپل به فکر سرمایه گذاری روی این فناوری افتاده است.

ماه می‎ گذشته، اپل یک شرکت واقعیت افزوده به نام Metaio را خریداری کرد. فعالیت این شركت در زمینه ساخت اپلیکیشن‎های واقعیت افزوده موبایل است که به عنوان مثال به شما امکان می‎دهد ببینید قرار دادن هر کدام از اسباب و اثاثیه شرکت اکیا چه ظاهری در خانه شما خواهد داشت. سال گذشته نیز اپل یکی از مهندسان ارشد هولولنز مایکروسافت را استخدام کرد. بنابراین واضح است که اگر چه ممکن است اپل همین حالا مشغول ساخت دستگاه واقعیت افزوده اختصاصی خود نباشد اما دست کم به آن علاقه‎مند شده است.

صرف نظر از نوع کاربرد، یک دلیل دیگر هم برای سرمایه گذاری اپل روی واقعیت افزوده وجود دارد و آن هم جنبه جادویی آن است. شما ممکن است با پوشیدن یک هدست کمی‎ عجيب و غریب به نظر برسید، اما وقتی به توانایی فوق‌العاده آن برای استفاده در کاربردهای گوناگون و انجام بازی پی بردید؛ دیگر احساس عجيب بودن نخواهید کرد. به همین دلیل است که شرکت‎های بزرگ دیگری مثل مایکروسافت و گوگل روی این فناوری سرمایه گذاری کرده‎اند: علاوه بر این که تنوع کاربرد در واقعیت مجازی بی‎شمار است، اما تجربه‎ای که با آن به دست خواهید آورد خود دنیایی وصف‌ناپذیر است.

اگر چه ممکن است واقعیت افزوده برای امسال، سال آینده و یا حتی طی پنج سال آینده آماده نشود، اما روزی که این اتفاق افتاد شما می‎توانید تمام اپلیکیشن‎های تلفن هوشمند مورد علاقه خود را هر کجا که هستید فراخوانی کنید، بدون این که نگران آسیب دیدن آن قطعه کوچک شکستنی موجود در جیب خود باشید. آی‎فون ممکن است همیشه باقی بماند، اما قطعا واقعیت افزوده قادر خواهد بود هر کاری که یک آی‎فون انجام می‎دهد را انجام دهد.

=============================

شاید به این مطالب هم علاقمند باشید:

گفت‌وگو با مردی در اندازه واقعی ولی به صورت واقعیت افزوده

هولولنز مایکروسافت با هر دستگاهی صحبت می‌کند

آیا از عینک گوگل این شکلی استفاده می‌کنید؟+تصویر

CES 2016: با این مرورگر واقعیت مجازی وب‌گردی کنید + تصویر

جزئیاتی جدید از عینک بعدی گوگل فاش شد + تصاویر

پیش‌تازان جهان مجازی

آینده واقعیت مجازی درون گوشی‌های هوشمند شما

پروژه هولولنز مایکروسافت (اینفوگرافی)

چگونه مایکروسافت می‌خواهد با هولولنز آینده خود را دگرگون کند (بخش اول)

چگونه مایکروسافت می‌خواهد با هولولنز آینده خود را دگرگون کند (بخش پایانی)

ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را می‌توانید از کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور و نیز از دکه‌های روزنامه‌فروشی تهیه نمائید.

ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه     
ثبت اشتراک نسخه آنلاین

 

کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکه‌ها

  • برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network  اینجا  کلیک کنید.

کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون

  • اگر قصد یادگیری برنامه‌نویسی را دارید ولی هیچ پیش‌زمینه‌ای ندارید اینجا کلیک کنید.

ایسوس

نظر شما چیست؟