Raspberry Pi (مدل A)
آشنایی و کار با رزبری پای - بخش پنجم
تفاوت عمده بین دو مدل A وB در RAM و تعداد درگاه‌های USB 2.0 است و این‌که مدل A درگاه اترنت ندارد. با اینکه این مسئله باعث کاهش هزینه در مدل A می‌شود، ولی کاربر مجبور است یک هاب USB برای کار با دسکتاپ یا اتصال به شبکه تهیه کند. مدل A بیش‌تر در پروژه‌هایی استفاده می‌شود که به برنامه‌نویسی و کنترل به‌صورت مستقیم از طریق خط فرمان نیاز دارند.

این مطلب یکی از مقالات ویژه‌نامه «رزبری پای» ماهنامه شبکه است. برای دانلود کل این ویژه‌نامه به اینجا مراجعه کنید. 

هر دو مدل Pi از پردازنده Broadcom BCM2835 استفاده می‌کنند که مبتنی بر ARM11 است و با فرکانس 700 مگاهرتز کار می‌کند. برای کاربران تعدادی حالت Overclock هم در نظر گرفته شده است که می‌توانند سرعت را افزایش دهند، البته تا جایی که حرارت هسته بیش از حد بالا نرود. 
همچنین، در این مدل‌ها واسط گرافیکی VideoCore IV برای پشتیبانی OpenGL ES 2.0 نیز در نظر گرفته شده است که می‌تواند 24 گیگافلاپس را اجرا و کدگشایی کند و تصاویر H.264 را با وضوح تصویر 1080 پیکسل نمایش دهد. به‌طور اساسی مدل A از حافظه RAM با ظرفیت 256 مگابایت استفاده می‌کند، در حالی ‌که مدل B از حافظه‌ای با ظرفیت 256 تا 512 مگابایت استفاده می‌کند. حافظه توسط سی‌پی‌یو به‌اشتراک گذاشته می‌شود. 

منبع تأمین‌کننده انرژی برای Pi از طریق یک سوکت Micro USB با ولتاژ 5 فراهم می‌شود. از آن‌جا که مدل A تعداد واسط‌های نیازمند به انرژی کم‌تری دارد، بدون احتیاج به هیچ‌گونه اتصالات خارجی تنها به 300 جریان میلی‌آمپر نیاز دارد. در مقابل، مدل B به 700 میلی‌آمپر جریان نیاز دارد. سیستم استاندارد برای اتصال مدل‌های Pi، استفاده از درگاه HDMI م(v1.3 و v1.4) است که برای اتصال به سوکت HDMI روی تلویزیون یا درگاه DVI روی مانیتور استفاده می‌شود. هر دو نوع اتصال کابل‌های HDMI-HDMI و HDMI-DVI به‌خوبی کار و تصاویر با تفکیک‌پذیری 1080×1920 پیکسل تولید می‌کنند. 
صدا نیز از طریق اتصال HDMI ارسال می‌شود، ولی در صورت استفاده نکردن از بلندگو، یک خروجی صدای استاندارد 3.5 میلی‌متر به‌کار می‌رود. اتصالات تصویری مرکب RCA برای استفاده در کشورهایی طراحی شد که در آن‌ها سطح فناوری پایین‌تر است و بیش‌تر تلویزیون‌های قدیمی استفاده می‌شوند. Pi می‌تواند به یک تلویزیون قدیمی یا مانیتور متصل شود و هر دو خروجی تصویر استانداردهای PAL و NTSC را نیز پشتیبانی می‌کنند.

برای مشاهده قسمت‌های بعدی "آشنایی و کار با رزبری پای" اینجا کلیک کنید

ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را می‌توانید از کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور و نیز از دکه‌های روزنامه‌فروشی تهیه نمائید.

ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه     
ثبت اشتراک نسخه آنلاین

 

کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکه‌ها

  • برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network  اینجا  کلیک کنید.

کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون

  • اگر قصد یادگیری برنامه‌نویسی را دارید ولی هیچ پیش‌زمینه‌ای ندارید اینجا کلیک کنید.

ایسوس

نظر شما چیست؟