مقدمه
همه ما با آیفونهای اپل آشنا هستیم. هیچ فردی نمیتواند مدعی شود که آیفونهای اپل محصولات بیکیفیتی هستند. آیفونها همواره از بهترین گوشیهای هوشمندی هستند که هر ساله روانه بازار میشوند. اما آیا آیفونهای اپل کاملا بیعیب و نقص هستند؟ آیا این محصولات نقاط ضعفی ندارند؟ به نظر شما چرا باید با مقایسه آگاهانه مابین یک آیفون و گوشی اندرویدی، آن را انتخاب کنیم؟
از نظر ما آیفون 7 اپل گوشی فوقالعادهای است اما اگر با دقت بیشتری به آن نگاه کنید، متوجه خواهید شد که این محصول هم نقاط ضعف منحصر به فرد خود را دارد. اگر واقعبینانه به موضوع نگاه کنیم، نقاط ضعف آیفون 7 و آیفون 7 پلاس اپل چندان هم ناچیز نیستند! حداقل این نقاط ضعف در مقایسه با پرچمداران اندرویدی همچون گلکسی اس 7 سامسونگ به شکل محسوسی قابل لمس است.
در این مقاله قصد داریم که با دید نسبتا بدبینانهای به آیفون 7 و آیفون 7 پلاس اپل نگاه کنیم و نقاط ضعف این محصول را برای شما عزیزان شرح دهیم. توجه به این نقطه ضعفها میتواند شما را از خرید آیفون 7 و آیفون 7 پلاس منصرف کند. توصیه میکنیم که حتی اگر از طرفداران آیفونهای اپل هستید، باز هم با دید منصفانه و بازی به این موضوعات و نقاط ضعف نگاه کنید. آیا با در نظر گرفتن این نقاط ضعف باز هم خرید آیفون 7 یا آیفون 7 پلاس را به خرید محصولات اندرویدی نظیر گلکسی اس 7، الجی جی 5، گوگل پیکسل و غیره ترجیح میدهید؟
وضوح تصویر و تراکم پیکسلی پایین نمایشگر
حتما میدانید که پرچمداران اندرویدی فعلی اغلب به صفحه نمایشهای با وضوح QHD مجهز هستند. گلکسی اس 7 سامسونگ، گلکسی اس 7 اج، الجی جی 5 و بسیاری دیگر از محصولات اندرویدی نمایشگر QHD دارند، اما آیفون 7 و آیفون 7 پلاس اپل چطور؟ متاسفانه صفحه نمایش آیفون 7 وضوح تصویر 1334 در 750 پیکسل و تراکم 326 پیکسل در هر اینچی را ارائه میکند. همچنین اپل در یک اقدام نوآورانه (حداقل از دید خودش) آیفون 7 پلاس را به نمایشگری با وضوح تصویر 1920 در 1080 پیکسلی مجهز کرد! این موضوع سبب شد که تراکم پیکسلی نمایشگر آیفون 7 پلاس به 401 پیکسل در هر اینچ برسد. بنابراین وضوح تصویر و تراکم پیکسلی پایین صفحه نمایش آیفون 7 اپل در مقایسه با محصولات اندرویدی یک نقطه ضعف محسوس است.
نداشتن سوکت 3.5 میلیمتری هندزفری
اگرچه نداشتن سوکت 3.5 میلیمتری هندزفری به طور مستقیم و در مجموع یک نقطه ضعف نیست، اما در حال حاضر استفاده از پورت یواسبی نوع سی (USB Type C) به جای سوکت 3.5 میلیمتری هندزفری میتواند کمی آزاردهنده باشد. با تجهیز آیفون 7 و آیفون 7 پلاس اپل به پورت یواسبی نوع سی، تقریبا امکان استفاده از گستره عظیمی از ابزارها و لوازم جانبی در کنار این محصولات ناممکن شده است. بنابراین حداقل برای بازه زمانی فعلی میتوانیم تجهیز آیفون 7 و آیفون 7 پلاس به پورت یواسبی نوع سی را اقدامی نه چندان کاربردی بدانیم که مطمئنا در برخی شرایط منجر به آزار کاربران میشود. بنابراین نداشتن سوکت 3.5 میلیمتری هندزفری هم میتواند از جمله نقاط ضعف آیفونهای جدید اپل محسوب شود.
نداشتن چراغ LED نوتیفیکیشن
شاید تصور کنید که نداشتن چراغ LED نوتیفیکیشن نمیتواند یک نقطه ضعف طراحی باشد، اما اگر تجربه استفاده از گوشی اندرویدی مجهز به این نوع چراغ را داشته باشید، حتما میدانید که چراغ LED نوتیفیکیشن دستگاه میتواند تا چه اندازه کاربری باشد. متاسفانه آیفون 7 و آیفون 7 پلاس اپل از چراغ LED نوتیفیکیشن بهرهمند نیستند، بنابراین در این محصولات خبری از اطلاعرسانی از طریق چراغ LED و رنگی وجود ندارد. این موضوع هم میتواند از نقاط ضعف آیفون 7 و آیفون 7 پلاس اپل در مقایسه با محصولات اندرویدی به شمار آید.
طراحی یکسان و مشابه
آیفون 7 و آیفون 7 پلاس اپل را با آیفون 6 اس و آیفون 6 اس پلاس مقایسه کنید. حتی اگر این دو محصول را با آیفون 6 و آیفون 6 پلاس اپل هم مقایسه کنید، متوجه میشوید که از نظر زبان طراحی و سبک ظاهری تفاوت چندانی مابین آیفونهای قدیمیتر و جدید اپل وجود ندارد! زبان طراحی و سبکی که در ظاهر آیفون 7 و آیفون 7 پلاس بهکار رفته تقریبا به طور کامل مشابه با زبان طراحی آیفونهای پیشین این شرکت است.
حال در سمت مقابل نگاهی به سبک طراحی و تنوع ظاهری محصولات اندرویدی داشته باشید. تقریبا هر گوشی اندرویدی دارای سبک منحصر به فرد و ظاهر اختصاصی خود است. به عنوان مثال سبک طراحی گلکسی اس 7 سامسونگ را با گوشی الجی جی 5 مقایسه کنید. بنابراین طراحی یکسان و مشابه آیفون 7 و آیفون 7 پلاس نسبت به آیفونهای پیشین اپل هم از دیگر نقاط ضعف این محصولات نسبت به دستگاههای اندرویدی محسوب میشود و نمیتوانیم منکر آن شویم!
عدم پشتیبانی از قابلیت شارژ سریع و شارژ بیسیم
پشتیبانی از قابلیت شارژ سریع و همچنین شارژ بیسیم هم از دیگر موضوعاتی محسوب میشود که بسیاری از دستگاههای اندرویدی و به ویژه اسمارتفونهای پرچمدار از نعمت آن بهرهمند هستند، اما متاسفانه آیفون 7 و آیفون 7 پلاس اپل به عنوان پرچمداران سال 2016 این شرکت از دو قابلیت نامبرده شده پشتیبانی نمیکنند! بنابراین این موضوع هم از دیگر نقاط ضعف قطعی آیفون 7 و آیفون 7 پلاس نسبت به پرچمداران اندرویدی به شمار میرود.
عدم پشتیبانی از حافظه جانبی
متاسفانه اپل هیچگاه اعتقادی به پشتیبانی آیفونهایش از حافظه جانبی نداشته است، بنابراین اگر یک نسخه 32 گیگابایتی (پایهای) آیفون 7 را خریداری کنید، به هیچ وجه قادر به افزایش این فضای ذخیرهسازی نخواهید بود. این موضوع در حالی است که اغلب پرچمداران اندرویدی قابلیت پشتیبانی از حافظه جانبی و رم میکرو اسدی (Micro SD) را ارائه میکنند. بنابراین عدم پشتیبانی از حافظه جانبی هم میتواند یکی دیگر از نقاط ضعف آیفون 7 و آیفون 7 پلاس اپل محسوب شود.
قیمت نجومی
تمام شش موضوعی که به آنها اشاره کردیم را کنار بگذارید! جالب است که با وجود تمام این نقاط ضعفها، آیفون 7 و آیفون 7 پلاس اپل در مقایسه به پرچمداران اندرویدی گران قیمتتر هستند و قیمتی نجومی دارند! به عنوان مثال هم اکنون نسخه 32 گیگابایتی گوشی هوشمند گلکسی اس 7 سامسونگ در سایت دیجیکالا با قیمت 2،180،000 تومان به فروش میرسد، این موضوع در حالی است که نسخه 32 گیگابایتی آیفون 7 اپل قیمتی معادل با 3،050،000 تومان دارد! به واقع چرا باید با وجود تمام نقاط ضعفی که نامبرده شدند، قیمت آیفون 7 اپل از پرچمداران اندرویدی همچون گلکسی اس 7 بیشتر باشد؟!
جمعبندی
بنابراین با نقاط ضعف آیفون 7 و آیفون 7 پلاس در مقایسه با محصولات اندرویدی آشنا شدید. ما از موارد و نقاط ضعف دیگری همچون عدم وجود پشتیبانی عالی اپل در کشورمان، محدودیتهای ساخت و استفاده از اپل آیدی (Apple ID)، محدودیتهای سرویسهایی نظیر آیتیونز استور (iTunes Store)، آیکلود و غیره صرف نظر کردهایم. توصیه میکنیم که برای درک بهتر این موضوع به مطالعه مقاله "چرا ایرانیها بهتر است آيفون ۷ خریداری نکنند؟" بپردازید. به واقع از نظر شما با وجود تمام این محدودیتها و نقطه ضعفهای موجود، خرید آیفون 7 یا آیفون 7 پلاس اپل انتخابی صحیح است؟
ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را میتوانید از کتابخانههای عمومی سراسر کشور و نیز از دکههای روزنامهفروشی تهیه نمائید.
ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه
ثبت اشتراک نسخه آنلاین
کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکهها
- برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network اینجا کلیک کنید.
کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون
- اگر قصد یادگیری برنامهنویسی را دارید ولی هیچ پیشزمینهای ندارید اینجا کلیک کنید.
نظر شما چیست؟