تراکم سیگنال های وایرلسی که ما را احاطه کرده اند باور نکردنی است، در باند فرکانسی 2.4GHz در برخی مناطق تعداد هات اسپات های وایرلس و SSIDهایی که می توانید در قسمت وایرلس نوت بوک خود ببینید وحشتناک به نظر می رسد. اما همین تکنولوژی شگفت انگیز، دردسرها و مشکلات خاص خود را دارد، مهمترین آن محدوده پوشش دستگاه وایرلس ماست. همه ما دوست داریم در گوشه کنار خانه خود به سیگنال وایرلس مودم خود با قدرت کامل متصل باشیم، در ادارات و سازمان هایی که شبکه های وایرلس را بکار گرفته اند همه جور هزینه ای برای کاهش Dead Zone ها (نقاط کور وایرلس) انجام میشود، و برخی دانشگاه ها و مراکزی با گستردگی فیزیکی زیاد همیشه از اتصالات ضعیف وایرلس گله مندند.
در ابعاد سازمانی و بزرگ مسلما انتخاب اولیه محصولات باید با دقت بالا و هزینه های خاص آن صورت بپذیرد که موضوع این مطلب نیست، اما در حوزه کاربرد خانگی و سازمانی کوچک، ابزارهای خاص شبکه با نام Range Extender یا Wireless Repeater برای حل این مشکل روانه بازار شده واتفاقا استقبال خوبی نیز از آنها شده است. این دستگاه که البته با عناوین دیگری مانند تقویت سیگنال وایرلس، رله وایرلس و غیره نیز شناخته میشود، وسیله ای است که در انتهای رنج محدوده سیگنال فعلی قرار گرفته و برای شما یک محدوده جدید وایرلس قوی ایجاد می کند. سابقا این کار با استفاده از افزودن قابلیت Repeater به اکسس پوینت های موجود توسط شرکت های سازنده انجام می شد تا یک وسیله چند منظوره به بازار ارائه شود، اما امروزه و در اکثر برندهای مشهور، یک وسیله مجزا (Stand alone) برای این کار ساخته میشود.
شرکت های سازنده سعی می کنند تا حد ممکن این دستگاه کوچک بوده، براحتی تنظیم شده و معمولا بصورت مستقیم به یک پریز خالی برق متصل شود و پس از تنظیم، حضور فیزیکی آن دیگر به فراموشی سپرده شود. در ادامه چند مدل از پرفروش ترین و مقرون به صرفه ترین Range Extender های بازار ایران معرفی می شود. بازهم خاطر نشان میکنیم که یکی از شروط معرفی این وسایل قابلیت دسترسی در بازار ایران است.
D-LINK DAP-1330
این دستگاه یکی از خوش ساخت ترین ها در نوع خود است. در باند فرکانسی 2.4GHz کار می کند که البته پر استفاده ترین فرکانس وای فای است. این دستگاه دارای دو آنتن بیرونی قابل جمع شدن است که پوشش مناسبی را ایجاد خواهد کرد. یک پورت شبکه کابلی 10/100Mb دارد که برای تنظیم دستگاه و یا ورودی در مد کاری AP استفاده می شود. پهنای باند آن 300Mb بوده و بدون هیچگونه کابل اضافه ای بصورت مستقیم به پریز برق متصل می شود. ولتاژ کاری دستگاه در محدوده 100 تا 240 ولت AC بوده و براحتی تنظیم می شود. این وسیله با ابعاد 77x55x34 میلیمتر و وزنی در حدود 98 گرم هیچگونه بار خاصی روی پریز برق ایجاد نمی کند. دارای نشانگر قدرت سیگنال ورودی است که می تواند شما را در مکان یابی برای بهترین حالت ممکن کمک کند. این دستگاه با گارانتی نماینده رسمی و انحصاری محصولات دی لینک یعنی شرکت ایزی توزیع شده و با قیمتی برابر 142000 تومان بفروش می رسد.
TP-LINK TL-WA850RE
این دستگاه زیبا ساخته شرکت تی پی لینک است که دارای دو آنتن داخلی و پهنای باند وایرلس 300Mb بوده و بصورت مستقیم به پریز برق متصل می شود. یک پورت شبکه 10/100Mb برای تنظیم دستگاه و در مد کاری کلاینت بعنوان خروجی دستگاه بکار گرفته شده است. این دستگاه نیز در باند فرکانسی 2.4GHz کار می کند و ابعاد آن 110x65.8x75.2 میلیمتر بوده و توان مصرفی ناچیزی در حدود 3 وات دارد. همچنین دارای چند نشانگر LED برای کمک به مکان یابی مناسب برای دستگاه است. معمولا اکثر دستگاه های TP-LINK که توسط نمایندگان رسمی آن در ایران توزیع می شوند دارای دوشاخه های منطبق با پریزهای ایرانی هستند و این دستگاه نیز از این قاعده استثناء نیست. قیمت این دستگاه 130000 تومان بوده و با گارانتی سازگار ارقام، متم اف یا پارس ارتباط در ایران توزیع می شود.
Linksys RE3000W
این محصول نیز مشابه نمونه های قبلی برای بررسی انتخاب شده است. یعنی یک پورت شبکه کابلی 10/100Mb و استاندارد 300Mb برای وای فای در باند فرکانسی 2.4GHz از مشخصه های اصلی آن است. محدوده ولتاژ ورودی 100 تا 240 ولت AC و با ابعاد 125x92x35 میلیمتر و وزنی حدود 152 گرم و اتصال مستقیم به پریز برق، تفاوت آنچنانی با مدل های دیگر معرفی شده ندارد. محصولات لینکسیس معمولا با کیفیت بسیار خوبی تولید می شوند اما متاسفانه داستان ورود آنها به ایران همیشه ناشناخته بوده است. این برند همیشه بصورت غیر رسمی در بازار وجود دارد، در کنار آن هر یکی دو سال یک شرکت بزرگ با ادعای نمایندگی رسمی شروع به فعالیت بروی این برند نموده و پس از مدتی دیگر نامی از آن شرکت روی محصولات لینکسیس شنیده نمی شود. در حال حاضر این دستگاه بصورت غیر رسمی و نیز با گارانتی رسمی آواژنگ در بازار موجود است. قیمت آن در حدود 180000 تومان است.
حرف آخر
صحبت پایانی اینکه محصولات رنج اکستندر در تنوع زیاد توسط تولید کنندگان ساخته می شوند، نمونه های دوبانده و سری وایرلس 802.11ac به سرعت در حال جایگزینی نمونه های رایج فعلی هستند. برخی مدل ها دارای یک مادگی پریز روی خود هستند تا پریز برقی که توسط دستگاه اشغال می شوند بازهم قابل استفاده باشد. مسلما نمونه های جدید مشخصات و قابلیت های بهتر و بهروزتری را ارائه می دهند. ولی خرید این تجهیزات باید بر پایه مشخصات روتر یا مودم وایرلس اصلی صورت بپذیرد. پس وقتی یک روتر وایرلس باند 2.4GHz با پهنای باند 300Mb دارید، نیازی به خرید مدل های دوبانده نیست. اما اگر میخواهید روتر یا مودم خود را به مدل AC ارتقا دهید، خرید یک RE دو بانده میتواند انتخابی هوشمندانه باشد.
ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را میتوانید از کتابخانههای عمومی سراسر کشور و نیز از دکههای روزنامهفروشی تهیه نمائید.
ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه
ثبت اشتراک نسخه آنلاین
کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکهها
- برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network اینجا کلیک کنید.
کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون
- اگر قصد یادگیری برنامهنویسی را دارید ولی هیچ پیشزمینهای ندارید اینجا کلیک کنید.
نظر شما چیست؟