این اپلیکیشن فقط برای پلتفرم iOS نوشته شده و از آنجاییکه چندان با دقت طراحی نشده؛ بعید است که موفقیت چندانی بهدست آورد.
اما اضافه کردن لبخند تنها کاری نیست که این اپ انجام میدهد. میتوان چهره افراد را با این اپلیکیشن مسن؛ جوان و زیبا کرد. حتی میتوان حالت چهره را طوری تغییر داد که زن و مرد قابل تبدیل بههم باشند. شاید این تغییر جنیست تنها نکته جالب این اپ باشد. گاهی اوقات نتیجهای که از آن بهدست میآید جالب و خندهدار است. البته بنا به دلایلی که مشخص نیست؛ این حالت فقط در مود "collage" در دسترس است؛ بههمین خاطر عکسی که از این دستکاری حاصل میشود اندازه نسبتا کوچکی دارد.
اپلیکیشن فیساپ چیزی فراتر از تفریح و سرگرمی نیست. اما نکتهای که از آن نتیجهگیری میشود چیزی است که این روزها زیاد از آن میشنویم: هوش مصنوعی چقدر ساده و راحت به دستکاری عکسها کمک میکند.
درست مانند اپ روسی "پریسما" که از یک روش هوش مصنوعی یا همان AI بهنام "Style Transfer" برای تبدیل سلفیها به نقاشیهای مشهور استفاده میکند؛ فیساپ هم از قدرت شبکههای عصبی نهایت استفاده را میبرد و با ارسال عکسها به کلاود آنها را دگرگون میکند. چیزی که در مورد پریسما اتفاق افتاد بهینه شدن تدریجی آن با سریعتر شدن پردازش عصبها بود. آنها برای این کار فیلترهایی را به اپلیکیشن اضافه کردند که به نرمافزار کمک میکرد تا بهصورت محلی روی گوشی کاربر اجرا شوند.
بعد از آن؛ گوگل اعلام کرد برنامه مشابهی با پریسما ساخته و سپس همین اتفاق در مورد فیسبوک رخ داد. اینکه فیساپ بتواند سفر مشابهی داشته باشد و مورد مقبولیت عمومی قرار گیرد غیرممکن بهنظر نمیرسد. با این وجود؛ اصلاح کردن و دست بردن در عکسها به این روش در مقایسه با Style Transfer کمی دشوارتر بود و فشار بیشتری را بهصورت محلی به گوشی تحمیل میکرد.
«یاروسلاو گونچاروف»؛ مدیر سابق یاندکس و مدیرعامل فعلی شرکت "وایرلس لب" (Wireless Lab) که این اپلیکیشن را طراحی کرده در مصاحبه اختصاصی با "ورج" اعلام کرد نسخه آلفای فیساپ برای پلتفرم آندروید آماده شده و بهزودی منتشر میشود. وی میگوید شبکههای عصبی که در این نرمافزار مورد استفاده قرار گرفته توسط خود وایرلس لب ساخته و پرورش داده شده است. طبق ادعای وی؛ هیچ برنامه تجاری دیگری در بازار وجود ندارد که بتواند به این خوبی روی عکسها کار کند. (البته تحقیقات مشابهی در این زمینه مانند "اسمایل وکتور" توسط «تام وایت» صورت گرفته است.)
وی همچنین خاطرنشان کرد بهمنظور حفظ پهنای باند در هنگام کار کاربر؛ عکسهای آپلود شده در این اپ روی سرورهای شرکت ذخیره میشود؛ بهخصوص اگر چندین فیلتر بهکار گرفته شده باشد. اما بلافاصله بعد از آن؛ پاک میشوند.
او در ادامه به این مسئله هم اشاره کرد که برخلاف اپ Meitu؛ فیساپ نیازی به مجوزهای سیستمی عجیب و نامتعارف یا ردگیری دیتا مانند GPS ندارد. قرار است در نسخههای بعدی این اپ؛ فیلترهای بیشتری اضافه شود که از جمله آنها میتوان به افکتهای ویژه و تنظیمات نوردهی اشاره کرد.
اگر از کاربران iOS و علاقهمند به دستکاری در سلفیهای خود هستید همین حالا از لینک زیر فیساپ را دانلود کنید:
ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را میتوانید از کتابخانههای عمومی سراسر کشور و نیز از دکههای روزنامهفروشی تهیه نمائید.
ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه
ثبت اشتراک نسخه آنلاین
کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکهها
- برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network اینجا کلیک کنید.
کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون
- اگر قصد یادگیری برنامهنویسی را دارید ولی هیچ پیشزمینهای ندارید اینجا کلیک کنید.
نظر شما چیست؟