در عکاسی، قدرت فوکوس تا سرعت شاتر، دیافراگم تا ISO، طیف رنگها و بسیاری فاکتورهای دیگر باید مورد توجه قرار بگیرد. علاوه بر این، شناخت نحوه برقراری تعادل بین همه آنها نیازمند تمرینهای زیاد است. ولی اخیرا گجتی روی پلتفرم کیکاستارتر خودنمایی کرده که ادعا میکند همه کارهای سخت را برای شما انجام میدهد و بدون اینکه شما را به زحمت بیاندازد، عکسهای عالی و بینظیر میگیرد. این گجت "آرسنال" نام دارد و در حال جذب سرمایه مورد نیاز برای تولید انبوه است.
در واقع، آرسنال نسخه ابرشارژ شده مود "خودکار" در دوربینهایی است که اساس کار آنها نشانهگیری و کلیک است. فانکشنهای خودکار یا همان "اتو" که در دوربینهای فعلی میبینیم فقط قادر به تنظیم یک یا دو ویژگی مانند تغییر میزان نوردهی بر اساس روشنایی محیط و سوژه عکسبرداری هستند. ولی آرسنال برای هر عکس 18 فاکتور مجزا را مورد بررسی قرار میدهد و از این حیث نسبت به دوربینهای موجود در بازار برتری قابل توجهی دارد. از همه مهمتر اینکه آرسنال به قابلیت شبکههای عصبی مجهز است. وقتی شما به صحنهای نگاه میکنید شبکههای عصبی این دوربین آن را شناسایی کرده و سپس شروع به مقایسه آن با دیتابیسی از عکسهای حرفهای میکنند. بعد از آن، تنظیمات دوربینهایی که این عکسها را گرفتهاند استخراج و در دوربین شما اعمال میشود. کافی است شما هم آنها را بررسی کنید و اگر موردپسندتان بود از سوژه عکس بگیرید.
«رایان استات» خالق این دوربین فوقالعاده است. وی در ایمیل خود به ورج به این مسئله اشاره میکند که به گمان او آرسنال شکاف موجود در بازار را پر میکند. استات میگوید: "خیلی از شرکتهای سازنده دوربینهای عکاسی آنطور که باید به مودهای اتو توجه نمیکنند و سرمایهگذاری کمی در این خصوص انجام میدهند." به همین دلیل است که عکاسان حرفهای معمولا به این مودها اهمیتی نمیدهند. شاید به همین خاطر است که این شرکتها نتوانستهاند همسو با پیشرفتهایی که در خصوص هوش مصنوعی و سختافزارهای جدید صورت گرفته حرکت کنند.
استات اینطور ادامه میدهد که: "آرسنال یکی از آن محصولاتی است که اصلا نباید وجود داشته باشد اما متأسفانه سازندگان دوربینهای عکاسی میوهای را رشد دادهاند که آنقدرها مفید نیست." استات فکر میکند آرسنال باب میل تازهکارها و افراد غیرحرفهای است که علاقهمند به عکاسی هستند ولی دوست دارند یک گام رو به جلو بردارند و چیزی فراتر از عکاسی با گوشی را تجربه کنند اما ثبت تصاویر خوب با دوربینهای DSLR برای آنها کار ساده و راحتی نیست. او میگوید: "واضح است که بخشی از این قضیه به ترکیببندی برمیگردد ولی چندی پیش متوجه شدم که تنظیمات هم نقش مهمی را در این خصوص ایفاء میکند."
استات برای ساخت آرسنال روی آموزش شبکههای عصبی خیلی پیچیده (CNN) کار کرد. وظیفه این شبکهها تحلیل عکسها و تصاویر است. CNNها در حوزه خودروهای خودران جهت اسکن جادهها و خیابانها هم مورد استفاده قرار میگیرند. ولی برخلاف شبکههای بهکار گرفته شده در خودروها که در خیابانها به دنبال چیزهایی مانند عابران پیاده و علایم راهنمایی و رانندگی میگردند، شبکههای بهکار گرفته شده در آرسنال دنبال ویژگیهای محیطی و مناظری مانند امواج، چهره افراد و برف میگردند. استات برای این هدف از تعدادی از مجموعه دادههای عمومی استفاده کرد تا به کمک آنها شبکههای عصبی خود را بهگونهای تعلیم دهد که بتوانند ویژگیهای ساده و پایهای را شناسایی کنند. وی علاوه بر این از عکسهای موجود در فلیکر که از کیفیت بسیار بالایی برخوردار بودند برای آموزش آرسنال استفاده کرد تا این گجت با تنظیمات خوب دوربینهای دیگر آشنا شود.
در کنار این اطلاعات تعدادی سنسور هم داخل آرسنال تعبیه شده که از آن جمله میتوان به شتابسنج حسکننده لرزش اشاره کرد. این سنسور به دوربین میفهماند که آیا روی تریپاد نصب است یا در دست عکاس قرار دارد. اما بهتر است اشارهای هم به شکل و ظاهر این دوربین داشته باشیم. آرسنال بیشتر شبیه یک پک باتری اسلیم است و بالای دوربین نصب میشود و از طریق بلوتوث با اپلیکیشن iOS یا آندروید ارتباط برقرار میکند. با استفاده از این اپلیکیشنها میتوان تایملپس و تصاویر با نوردهی بالا ثبت کرد.
البته مثل هر گجت دیگری نمیتوان از روی اطلاعات منتشر شده نسبت به کارایی آرسنال نظر داد. باید منتظر بمانیم تا ببینیم آرسنال چه عکسهایی میگیرد بعد میتوان گفت که آیا این گجت ارزش پرداخت 150 دلار را دارد یا نه. اما نباید از حق گذشت که استات خیلی خوب نیاز بازار را حس کرده و متوجه شده که مخاطبان زیادی وجود دارند که به شدت به دنبال این فناوری هستند. تا بهحال کمپین کیکاستارتر وی موفق شده بیشتر از 700 هزار دلار سرمایه جذب کند. در حالیکه هدفگذاری اولیه تنها 50 هزار دلار بوده است. شاید در آینده خیلی نزدیک شرکتهای معروف تولیدکننده دوربین به این نتیجه برسند که این نوع فناوری میتواند درآمدزایی خوبی برایشان رقم بزند.
ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را میتوانید از کتابخانههای عمومی سراسر کشور و نیز از دکههای روزنامهفروشی تهیه نمائید.
ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه
ثبت اشتراک نسخه آنلاین
کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکهها
- برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network اینجا کلیک کنید.
کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون
- اگر قصد یادگیری برنامهنویسی را دارید ولی هیچ پیشزمینهای ندارید اینجا کلیک کنید.
نظر شما چیست؟