Cloud Source Repositories
رقیب‌تراشی بی‌سر و صدای گوگل برای گیت‌هاب
گوگل اغلب اوقات و بدون آن‌که جلب توجه کند، اقدام به راه‌اندازی سرویس‌ها یا عرضه محصولات جدیدی می‌کند. Cloud Source Repositories هم بر مبنای این استراتژی آغاز به کار کرده است.

هرچند گوگل هنوز به طور رسمی درباره CSR اطلاع‌رسانی نکرده است، اما این شرکت اوایل سال جاری میلادی دسترسی رایگان به نسخه بتا Cloud Source Repositories را در اختیار کاربران قرار داد، البته برای آن‌که بتوانید از این سرویس استفاده کنید لازم است تا Google Cloud SDK و Git را دانلود و نصب کنید. سرویس جدیدی که برای ذخیره‌سازی و ویرایش کدها روی پلتفرم ابری توسعه‌یافته گوگل مورد استفاده قرار می‌گیرد. البته راه‌اندازی این سرویس در قالب سرویسی تجاری و تبدیل آن به مخزنی که توسعه‌دهندگان، سورس کدهای خود را روی آن ذخیره‌سازی کنند و بتواند رقیبی برای گیت‌هاب و Atlassian شود، کار ساده‌ای نخواهد بود. اما این شرکت به طور جدی در حال کار روی این پروژه است.

مطمئن باشید گوگل در نظر دارد با یک رویکرد تدریجی یک سرویس جدید را راه‌اندازی کند، به‌طوری که مخازن آن در هر مکانی خواه اینترنتی و خواه محلی در دسترس بوده و مورد استفاده قرار گیرد. با این حال، برای آن‌که گوگل بتواند این سرویس را تبدیل به یک All-in-one کند که برای گسترش و توزیع برنامه‌ها  از آن استفاده کرد به زمان زیادی نیاز دارد. این‌کار برای گوگل حائز اهمیت است، به دلیل این‌که گوگل سعی در به چالش کشیدن آمازون و مایکروسافت دارد. Amazon Web Services که رهبری کلاودهای عمومی بازار را در دست دارد و از مخزن گیت مخصوص خودش که شبیه به گیت‌هاب بوده و CodeCommit نام دارد، در نوامبر سال گذشته و در جریان کنفرانس re:Invert رونمایی کرد. مایکروسافت هم این روزها با روند رو به رشد Cloud Azure در بازار خوش می‌درخشد. سرویس Visual Studio Online یک مخزن نامحدود را در اختیار کاربران قرار می‌دهد و به‌راحتی در اختیار کاربران قرار دارد. (ویژوال استودیو آنلاین سرویس‌هایی ویژه تیم‌ها برای به‌اشتراک‌گذاری، دنبال کردن کارها و هدایت نرم‌افزارها برای هر زبان برنامه‌نویسی در قالب یک بسته واحد ارائه می‌کند. این سرویس در هماهنگی کامل با محیط توسعه یکپارچه‌ای که از آن استفاده می‌کنید به سر می‌برد.)  

اوایل سال جاری میلادی گوگل اعلام کرد، Google Code که مخزنی برای پروژه‌های منبع‌باز است را به دلیل رشد روزافزون GitHub و Bitbucket تعطیل خواهد کرد. اما سیاست اتخاذ شده از سوی گوگل به این معنی نیست که گوگل دیگر در رویای جاه‌طلبی‌های بزرگ به سر نمی‌برد. گواه این مطلب Google Cloud Source Repositories است که اوایل این ماه تبلیغ آن روی پلتفرم ابری گوگل و روی سایت این شرکت قرار گرفت.

به نظر می‌رسد ساخت و طراحی سرویس Google Cloud Source Repositories یکی از استراتژی‌های بلند مدت و مهم برای گوگل به شمار می‌رود. پروژه‌ای که قرار است امکان مدیریت روی کدهای اصلی پروژه‌های ابری را همگام با دیگر منابع ابری در اختیار کاربر قرار دهد. بنابر آن‌چه گوگل در توصیف ویژگی‌های این سرویس در سایت خود نوشته است می‌گوید: «شما می‌توانید CSR را به مخازن میزبانی شده روی گیت‌هاب یا Bitbucket متصل کنید. به‌طوری‌که این مخزن به‌طور خودکار فرآیند همسان‌سازی با این مخازن و بالعکس را خواهد داشت.»

گوگل سعی می‌کند، سرویس خود را شبیه به فروشگاهی پیاده‌سازی کند که در آن هر آن چیزی که کاربر به آن نیاز دارد در اختیارش قرار داشته باشد. برای این منظور گوگل در زیرساخت‌های ابری خود قابلیت رمزنگاری را برای اطمینان بخشیدن به کاربران که کدهای آن‌ها به صورت ایمن خواهند بود پیاده‌سازی می‌کند. همچنین برای آن‌که CSR را قدرتمند سازد، اقدام به ارائه سرویس‌های دیگری برای CSR کرده است. ویرایشگر سورس کدها امکان مشاهده فایل‌های روی مخازن را با ارائه امکانات مختلف در اختیار کاربر قرار می‌دهد. این ویرایشگر امکان ویرایش سریع فایل‌ها و ذخیره کردن آن‌ها روی یک مخزن را امکان‌پذیر می‌سازد. همه این کارها بدون نیاز به ترک کنسول توسعه‌دهندگان گوگل Google Developers Console انجام می‌شود.

دیباگر Google Cloud Debugger یکی دیگر از ابزارهای ارائه شده است که به کاربر این توانایی را می‌دهد تا به بازرسی وضعیت کدهای جاوا در مدت زمان فرآیند تولید یک محصول یا اجرای نرم‌افزارها روی Google Compute Engine و App Engine بپردازد، بدون آن‌که نیاز داشته باشد آن‌ها را متوقف کند.

همچنین API جدیدی در نسخه بتای بعدی از سوی گوگل عرضه خواهد شد. این API جدید به کاربر توانایی کنترل کامل و خودکار مخازن را با استفاده از ابزارهایی که در اختیار دارد می‌دهد. هرچند CSR اکنون در وضعیت بتا قرار دارد، اما گوگل انتظار دارد تا نسخه نهایی با کیفیت‌تر بوده و بتواند به رقیبی جدی برای سرویس‌هایی که به آن‌ها اشاره کردیم تبدیل شود.

ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را می‌توانید از کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور و نیز از دکه‌های روزنامه‌فروشی تهیه نمائید.

ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه     
ثبت اشتراک نسخه آنلاین

 

کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکه‌ها

  • برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network  اینجا  کلیک کنید.

کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون

  • اگر قصد یادگیری برنامه‌نویسی را دارید ولی هیچ پیش‌زمینه‌ای ندارید اینجا کلیک کنید.

ایسوس

نظر شما چیست؟