8 ترفند برای هم زیستی با افراد مخالف شما
چگونه انسان‌های باهوش با افرادی که دوست‌شان ندارند، کنار می‌آیند؟
ما در زندگی روزمره خود در اجتماع، محل کار یا در میان بستگان با افراد مختلفی در ارتباط هستیم که ممکن است برخی از آنان بسیار به دل ما بنشینند و برخی‌ها را اصلاً دوست نداشته باشیم. ویژگی شخصیتی افراد می‌تواند نقش مهمی در این موضوع داشته باشد. اما زندگی به گونه‌ای‌ است که باید با همه افراد جامعه چه کسانی که رفتارشان را می‌پسندیم و چه کسانی که نمی‌پسنیدم، در ارتباط باشیم. پس بهتر است یاد بگیریم با افرادی که با آن‌ها در تعامل هستیم؛ به‌خصوص کسانی که دوستشان نداریم، چگونه رفتار کنیم تا زندگی راحت‌تر و آرام‌تری داشته باشیم.

در جهان ایده‌ال، تمام کسانی که با آن‌ها در ارتباط هستیم خوب، مهربان، باملاحظه، متفکر، بخشنده و ... خواهند بود. آن‌ها رضایت‌مندی ما را فراهم می‌سازند و ما رضایت‌مندی آن‌ها را. همگی در محیطی شاد و فرح‌بخش رشد و پیشرفت می‌کنیم که در آن کسی ناراحت، آشفته یا بدخواه و خبیث نیست. متاسفانه ما در چنین دنیای ایده‌ال و بی‌نقصی زندگی نمی‌کنیم. بعضی‌ها ما را به سر حد جنون می‌کشانند و ما هم با کارهایمان دیگران را دیوانه می‌کنیم. کسانی را که دوست‌شان نداریم بی‌ملاحظه و عجول هستند، ما را بدنام می‌کنند، انگیزه‌های ما را زیر سوال می‌برند و اصلاً رضایت ما را جلب نمی‌کنند.

شاید تعجب کنید اگر بگوییم که می‌شود با کسانی که همیشه شما را آزار می‌دهند یا موجب رنجش شما می‌شوند یا کسانی که مدام از آن‌ها دوری می‌کنید، خوب و مهربان بود. شاید تعجب کنید اگر بگوییم که باید یاد بگیرید کسانی که در زندگی با آن‌ها ملاقات می‌کنید را دوست داشته باشید.

بنا به گفته رابرت ساتون ( استاد علوم مدیریت در دانشگاه استنفورد)، نه ممکن است و نه ایده‌ال که تنها با کسانی معاشرت کنید که با آن‌ها بسیار صمیمی هستید. به همین دلیل افراد باهوش بیشتر با کسانی معاشرت می‌کنند  که دوستشان ندارند. می‌گویید چگونه؟ با ما همراه باشید تا راز کار آن‌ها را به شما بگوییم:

1- آن‌ها پذیرفته‌اند قرار نیست همه را دوست داشته باشند

گاهی‌اوقات به دام این تصور می‌افتیم که ما خوب و عالی هستیم . فکر می‌کنیم که قرار است تمام کسانی که با آن‌ها در ارتباط هستیم را دوست داشته باشیم- حتی اگر قرار نباشد چنین اتفاقی رخ دهد. برخورد با افراد بدقلق و سخت‌گیری که با نظر و عقیده شما مخالف هستند، امری اجتناب ناپذیر است. افراد باهوش این موضوع را می‌دانند. همچنین می‌دانند که اختلاف‌ها و تعارض‌ها، نتیجه تفاوت در ارزش‌ها است.

کسی را که شما دوستش ندارید، به ذاته انسان بدی نیست. دلیلی که نمی‌توانید با او جور باشید این است که شما ارزش‌های متفاوتی دارید، و این تفاوت موجب قضاوت می‌شود. وقتی می‌پذیرید که شما هم از نظر همه دوست داشتنی نیستید و شما هم به دلیل تفاوت در ارزش‌ها همه را دوست ندارید، درک این موضوع می‌تواند پای احساسات را از این مسئله بیرون بکشد. حتی ممکن است موجب شود با کسانی که با شما اختلاف نظر دارند، بهتر کنار بیایید.

2- آن‌ها کسانی که دوست‌شان ندارند را تحمل می‌کنند، نه این که نادیده بگیرند یا طردشان کنند

ممکن است به دلیل انتقاد‌های پی در پی آن‌ها دستپاچه شوید و به حول و ولا بیفتید، به خاطر شوخی‌های بد و ناپسندشان دندان‌های خود را بهم بسایید، اما اگر مهربانی و علاقه ما نسبت به برخی‌ها کمتر باشد اصلاً چیز بدی نیست. ساتون می‌گوید:" از نقطه نظر اجرایی، دوست داشتن زیاد از حد افرادی که با آن‌ها معاشرت می‌کنید می‌تواند مشکل‌سازتر از کمتر دوست داشتن آن‌ها باشد. شما به کسانی نیاز دارید که دیدگاه‌های متفاوتی دارند و از بحث کردن نمی‌هراسند. آن‌ها افرادی هستند که جلوی انجام کارهای احمقانه در یک سازمان را می‌گیرند." شاید آسان نباشد، اما تحمل‌شان کنید. آنان اغلب کسانی هستند که ما را به چالش می‌کشند و تحریک می‌کنند تا بینش‌های جدیدی پیدا کنیم و گروه را به سمت موفقیت سوق می‌دهند. یادتان باشد که شما هم  انسان کاملی نیستید و کسانی هم هستند که شما را تحمل می‌کنند.

3- با آن‌هایی که دوست‌شان ندارند، با ادب و نزاکت رفتار می‌کنند

احساسات شما نسبت به اشخاص هرچه که باشد، آن فرد بسیار با رفتار و نگرش شما هماهنگ خواهد شد و آن را به شما باز می‌گرداند. اگر با آن‌ها بی‌ادبانه رفتار کنید، آن‌ها هم ادب و نزاکت را کنار می‌گذارند و با شما گستاخانه و بی‌ادبانه رفتار می‌کنند. پس این وظیفه بر عهده شما است که خوب، بی‌طرف و آرام و خونسرد باقی بمانید.

داشتن خصوصیات سیاستمدارانه هم مهم و حائز اهمیت است. باید بتوانید برخورد مثبت و حرفه‌ای را در خود تقویت نمایید. اینگونه دیگر در برابر آن‌ها خوار و حقیر نخواهید شد یا مجبور نیستید همانند آنان عمل کنید.

4- توقعات خود را مهار می‌کنند

داشتن توقعات غیرواقعی از دیگران امر غیر معمولی نیست. ما از دیگران انتظار داریم که دقیقاً همانطور که ما می‌خواهیم رفتار کنند یا چیزهایی بگویند که ما احتمالاً در مواقع خاص می‌گوییم. بهرحال، این توقعات واقعی نیستند. آدم‌ها خصیصه‌های شخصیتی عمیق و ریشه‌داری دارند که نقش بسیار تعیین‌کننده‌ای در رفتار آنان دارد. این که انتظار داشته باشیم دیگران همانطور که شما می‌خواهید رفتار کنند، يعنی خودتان را آماده ياس و نااميدی كرده‌ايد.

اگر کسی در شما حس متقابلی را در به وجود می‌آورد، توقعات خود را تا حد مناسبی تعدیل کنید. در این صورت از نظر روانی آماده می‌شوید و رفتار آن‌ها موجب شگفتی شما نمی‌شود. افراد باهوش همیشه این کار را انجام می‌دهند. این افراد تقریباً هیچگاه از رفتار کسی که دوستش ندارند، شگفت زده نمی‌شوند.

5- آن‌ها به درون خود توجه دارند و روی خودشان تمرکز می‌کنند

مهم نیست چقدر تلاش می‌کنید، برخی‌ها هنوز می‌توانند شما را عصبانی کنند. مهم است که یاد بگیرید که وقتی فردی شما را آزرده خاطر می‌کند، چگونه ناامیدی را در خود کنترل کنید. به جای فکر کردن به این که آن فرد چقدر آزاردهنده است، بر این تمرکز کنید که چرا دارید اینگونه رفتار می‌کنید. گاهی اوقات رفتارهایی را که در دیگران دوست نداریم، غالباً در خودمان هم دوست نداریم. بعلاوه، این گونه افراد کاری می‌کنند تا خشم شما برانگیخته شود.

آن‌ها محرک‌هایی را هدف قرار می‌دهند که موجب بغرنج شدن احساسات و عواطف شما می‌گردند. پس می‌توانید واکنش‌های خود را پیش‌بینی کنید، متعادل‌تر نمایید یا حتی تغییر دهید. به خاطر داشته باشید که تغییر احساسات، نگرش و رفتار آسان‌تر از آن است که از کسی بخواهیم شخص دیگری باشد.

6- مکث کنید و نفس عمیق بکشید

برخی از ویژگی‌های شخصیتی ممکن است شما را خشمگین کند. مثل همکاری که مرتباً ضرب‌العجل‌های کار را نادیده می‌گیرد، یا شوخی‌های ناخوشایند انجام می‌دهد. ببینید چه چیزهایی شما را خشمگین می‌کنند و چه کسی شما را تحریک و وادار به واکنش می‌نماید. در این صورت می‌توانید خود را برای چنین مواقعی آماده نمایید.

اگر بتوانید در آن لحظه مکث کنید و جلوی ترشح آدرنالین را بگیرید، و به بخش هوشمند مغز خود رجوع کنید می‌توانید مکالمه بهتری داشته باشید و سریع قضاوت نکنید. نفس عمیق بکشید و یک قدم به عقب بردارید این کار به شما کمک می‌کند آرامش پیدا کنید و واکنش‌های تند را سرکوب کنید، در نتیجه می‌توانید با ذهن و قلب بازتر پیش بروید.

7- نیازهای‌شان را به زبان می‌آورند

اگر اشخاص خاصی هستند که دائماً خشم شما را برمی‌انگیزند، بگذارید بدانند که رفتار و طرز رفتارشان برای شما مشکل‌ساز است. از تهمت زدن دوری کنید و به جای آن سعی کنید از فرمول " زمانی که ... من احساس می‌کنم..." استفاده کنید. برای مثال، وقتی تو در جلسه صحبت مرا قطع می‌کنی، من احساس می‌کنم برای حرف‌هایی که می‌زنم ارزش قائل نیستی". بعد لحظه صبر کنید و منتظر پاسخ او بمانید.

ممکن است بفهمید که آن شخص متوجه نشده که هنوز حرف‌های شما تمام نشده است، یا این که همکار شما آنقدر از ایده شما هیجان‌زده شده که یکدفعه وسط حرفتان پریده است.

8- از کسانی که دوست‌شان ندارند، فاصله می‌گیرند

اگر تمام این کارها بی‌نتیجه بود، افراد باهوش از کسانی که دوست‌شان ندارند، فاصله  می‌گیرند. عذرخواهی کنید و به راه خود ادامه دهید. اگر در محل کار هستید، به اتاق دیگری بروید یا در سوی دیگر میز کنفرانس بنشینید. با کمی فاصله، تغییر نگرش و همدلی می‌توانید با کسانی که دوستشان دارید و یا آن‌هایی که دوستشان ندارید، تعامل داشته باشید.

کاش می‌شد کسانی را که دوستشان نداریم از خود دور کنیم، ولی متاسفانه همه می‌دانیم که این شیوه‌ی گذران زندگی نیست.

==============================

شاید به این مقالات هم علاقمند باشید:

ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را می‌توانید از کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور و نیز از دکه‌های روزنامه‌فروشی تهیه نمائید.

ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه     
ثبت اشتراک نسخه آنلاین

 

کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکه‌ها

  • برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network  اینجا  کلیک کنید.

کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون

  • اگر قصد یادگیری برنامه‌نویسی را دارید ولی هیچ پیش‌زمینه‌ای ندارید اینجا کلیک کنید.

ایسوس

نظر شما چیست؟