چگونه کودکان و نوجوانان را به کارآفرینی تشویق کنیم؟
۱۰ ترفند ساده پرورش کودکان کارآفرین
ایجاد تفکر کارآفرینی در کودکان ضرورتی غیرقابل انکار است. به گفته روانشناسان سال‌های اولیه زندگی بیشترین تاثیر را در زندگی فرد دارد. مطالعه گذشته کارآفرینان موفق نشان می‌دهد که آن‌ها در میان خانواده‌هایی رشد کرده‌اند که برای استقلال و اتکا به خود ارزش خاصی قائل بوده‌اند.

همه ما عاشق بچه‌ها هستیم، چرا که اکثر آن‌ها شجاع، ماجراجو، مشتاق یادگیری، اهل خطر کردن ، نترس و قانع هستند. اکثر این صفات را می‌توان در موفق‌ترین کارآفرینان نیز یافت. گرچه بچه‌ها به تمام فعالیت‌ها و کارهایی که انجام می‌دهند علاقمند هستند، اما بهترین کاری که شما به عنوان والدین آن‌ها می‌توانید انجام دهید، پرورش روحیه کارآفرینی در آنان است. آموختن مهارت‌های زندگی به فرزندانتان بسیار مهم  است، اما این که به آن‌ها بیاموزید که چگونه یک کارآفرین جوان باشند نیز به همان اندازه حائز اهمیت است.

مطلب پیشنهادی

مطالعه ۴۵ ساله روی ۵ هزار کودکان نابغه چه نکاتی به ما می‌آموزد؟

در ادامه قصد داریم 10 روش ساده را عنوان کنیم که می‌توانند در این مسیر به شما کمک کنند، پس همراه ما باشید: 

1- ارتباط، بسيار مهم است

ارتباط بهترین و تنها وسیله برای بیان افکار به یک روش خلاقانه است. بنابراین، نحوه یافتن فرصت‌های شغلی و کسب و کار را با دیگران به اشتراک بگذارید. یک بازی خانوادگی ترتیب دهید و آنان را تشویق کنید تا نگاهی به شرایط موجود داشته باشند و تجسم کنند که چه چیزی باعث بهبود این شرایط می‌شود. به غیر از این، باید به آن‌ها بگویید که شما برای رسیدن به موقعیت فعلی خودتان چه فداکاری‌هایی انجام داده‌اید و آن‌ها نیز گاهی مجبورند در آینده همین کارها را انجام دهند. این کار موجب می‌شود، آنان قدردان کارهایی که انجام می‌دهید، باشند و تمایل پیدا کنند شما را در انجام کسب و کارتان یاری نمایند.

2- جنبه مطلوب و امیدبخش کار را به آن‌ها نشان دهید، الهام‌بخش آنان باشید

بگذارید فرزندانتان کارهای هوشمندانه‌ای را که برای حفظ کسب و کارتان انجام می‌دهید، ببینند. بگذارید ببیند که چگونه ایمیل‌های خود را مدیریت می‌کنید یا حتی نگاهی به گزارش مالیاتی و یا درآمد شما بیاندازند. بگذارید بفهمند که امنیت در کسب و کار و استفاده از رمزعبور بسیار قوی و نکاتی از این دست چقدر مهم هستند.

3- آنان را به کارآفرینی تشویق کنید

همچنان که کارهای خودتان را برای آن‌ها توضیح می‌دهید، آنان را نیز تشویق کنید تا خودشان کارهایی را انجام دهند. در مورد عرضه، هزینه، سود و ضرر به کودکان خود توضیح دهید و آنان را تشویق کنید تا برای بدست آوردن پول کافی برای خریدن عروسک یا وسیله مورد علاقه‌شان کار کنند. این اقدام، آن‌ها را تشویق می‌کند تا در مورد مشکلات فکر کنند و چاره‌ای برای آنان بیاندیشند. این‌ها تمام خصوصیاتی هستند که برای کارآفرین شدن لازمند.

4- اهمیت خلاقیت در کارآفرینی را به آن‌ها نشان دهید

کودکانتان را تشویق کنید که خلاقانه فکر کنند. آن‌ها را راهنمایی کنید تا در موره ایده‌هایشان خلاق باشند. به آن‌ها در حل مشکلات یا یافتن راهکارها کمک کنید. با همفکری یکدیگر لیستی از راهکارها تهیه کنید. پاسخ‌های احتمالی را طراحی نمایید. برای کودک خود وقت بگذارید. خلاقیت، مهارتی است که همیشه در کارآفرینی بدردشان می‌خورد.

5- شکست را دست کم نگیرید

برای هر کسی شکست بسیار مهم و اجتناب‌ناپذیر است. بنابراین آن را دست کم نگیرید، بگذارید کودکانتان شکست را تجربه کنند. اما همزمان به آن‌ها کمک کنید و راهنمایشان باشید تا به راهکارهای بازگشت از شکست برسند. مشکلاتشان را حل نکنید، فقط کمکشان کنید، دنیا و شرایط بیرونی را هم سرزنش نکنید.

6- اراده و تصمیم آن‌ها را تقویت کنید

حجم کار و چالش‌هایی که در کارآفرینی وجود دارند، ممکن است بسیاری از افراد را از ادامه مسیر کارآفرینی باز دارند. بنابراین، بسیار مهم است که به تصمیم آنان احترام بگذارید و تشویقشان کنید.

7- بگذارید خطر کنند

ریسک کردن در هر کسب و کاری اجتناب‌ناپذیر است، خطرات می‌توانند ذاتی یا بیرونی باشند، اما مهم اینجاست که شما با کودکان خود در مورد خطرات احتمالی که ممکن است در هر کسب و کاری با آن‌ها مواجه شوند، صحبت کنید. چون کسانی که از خطر کردن نمی‌ترسند، به هرچیزی به عنوان مانع نگاه نمی‌کنند.

8- شور و اشتیاق در کسب و کار

اشتیاق و علاقه در واقع نیروی اراده را برای رسیدن به موفقیت تقویت می‌کند، حال چه شرکتی را از پایه بنا کنید، یا این که یک کسب و کار اینترنتی را خریداری کنید که پیشینه خوب و اثبات شده‌ای دارد.

9- درک مدیریت پول

مهم نیست که کسب و کارتان را با کارت‌های اعتباری شخصی خودتان راه‌اندازی می‌کنید یا با پول‌هایی که از سرمایه‌گذاران می‌گیرید، باید مهارت مدیریت پول داشته باشید. تصمیم‌گیری‌های ضعیف مالی همچون هزینه‌های افراطی یا تخصیص بودجه به کارهای نه چندان مهم، می‌توانند به سرعت کسب و کار را به ورطه نابودی بکشانند. بنابراین، به عنوان پدر یا مادر بسیار مهم است که به فرزندانتان کمک کنید تا استعداد لازم برای مدیریت پول را بدست بیاورند.

10- توانایی در فروش و تبلیغ

اگر نمی‌توانید بگویید چه چیزی باعث می‌شود محصول یا سرویس شما راهکاری برای حل یک مشکل باشد، وضعیت دشواری خواهید داشت. بنابراین به فرزندانتان اهمیت ارتباط را بیاموزید و بگذارید از اهمیت توانایی در فروش و تبلیغ و ترویج محصولات آگاه شوند.  

=========================

شاید به این مطالب هم علاقه‌مند باشید:

ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را می‌توانید از کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور و نیز از دکه‌های روزنامه‌فروشی تهیه نمائید.

ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه     
ثبت اشتراک نسخه آنلاین

 

کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکه‌ها

  • برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network  اینجا  کلیک کنید.

کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون

  • اگر قصد یادگیری برنامه‌نویسی را دارید ولی هیچ پیش‌زمینه‌ای ندارید اینجا کلیک کنید.

ایسوس

نظر شما چیست؟