موقعیت مکانی روتر بیسیم
وضعیت قرار گرفتن روتر بیسیم شما میتواند تا حد زیادی روی مناطق تحت پوشش و قدرت امواج شما تاثیر گذار باشد. برای تعیین موقعیت مکانی روتر خود در جهت دریافت بهترین امواج این نکات را رعایت کنید:
- روتر را در یک نقطه مرکزی از خانه خود قرار دهید. اگر شما روتر را در یک اتاق در یک گوشه از خانه قرار دهید، در سمت دیگر خانه امواج ضعیفتری را دریافت خواهید کرد.
- آنتن روتر را به حالت عمودی تنظیم کنید به شکلی که آنتن به صورت ایستاده باشد. خیلی از آنتنها قابل جابجایی و تنظیم هستند و ممکن است به حالت خوابیده یا افقی قرار گرفته باشند، اما موقعیت ایدهال برای آن قرار گرفتن به حالت ایستاده است.
- تا حد ممکن روتر را بالاتر از سطح زمین قرار دهید. هر چه ارتفاع روتر از کف بالاتر باشد (مثلا طبقات بالای کتابخانه) وضعیت گیرندگی آن نیز بهتر میشود.
همچنین شما باید به جنس اشیای نزدیک به روتر نیز توجه داشته باشید. برای مثال، قرار دادن روتر روی یک میز فلزی یا کنار یک مانع فلزی باعث ایجاد مشکل میشود. امواج به راحتی از یک میز چوبی عبور میکند اما فلز امواج را مسدود میکند.
انواع دیگری از موانع هستند که میتوانند باعث ایجاد مشکل شوند. برای مثال، اگر یک قفسه فلزی بین کامپیوتر شما و روتر وجود داشته باشد، ممکن است نتوانید امواج بیسیم را دریافت کنید. همین موضوع برای سایر اشیای متراکم نیز صادق است.
تداخل با سایر شبکههای بیسیم
ایجاد تداخل با سایر شبکههای بیسیم موجود در نواحی اطراف شما میتواند باعث ایجاد مشکلاتی در ارسال و دریافت امواج بیسیم شما شود. برای تشخیص این که آیا چنین تداخلی به وجود آمده است، میتوانید از یک اپلیکیشن شبیه به Wi-Fi Analyzer for Android استفاده کنید. این اپلیکیشن کانالهای بیسیم استفاده شده توسط سایر شبکههای پیرامون را به شما نشان میدهد و شبکه ایدهال برای استفاده (کانالی که کمترین میزان استفاده در بین شبکههای مختلف را داشته است) را به شما توصیه میکند. این اپلیکیشن همچنین این امکان را در اختیار شما قرار میدهد تا با حرکت به اطراف بهترین مکان برای دریافت امواج و ضعیفترین نقطه دریافت را پیدا کنید.
اگر چند شبکه بیسیم از یک کانال یکسان استفاده کنند میتواند باعث ایجاد مشکل شود. برای برطرف کردن آن شما میتوانید از طریق رابط تحت وب روتر خود این کانال را تغییر دهید. این کار را بدون در اختیار داشتن یک اپلیکیشن تحلیل شبکه نیز میتوانید انجام دهید، تنها کافی است یک کانال دیگر را انتخاب کنید و ببینید آیا اتصال بیسیم شما بهبود پیدا میکند.
تداخل با لوازم خانگی
انواع مختلفی از لوازم خانگی میتواند باعث ایجاد تداخل بیسیم شود که از آن جمله میتوان به تلفنهای بیسیم، ابزار نظارت کودک و فرهای مایکرویو اشاره کرد. بر اساس موقعیت مکانی روتر بیسیم شما، دستگاه متصل به شبکه شما و این لوازم خانگی ممکن است حتی اتصال شما به شبکه کاملا قطع شود.
شما میتوانید با تعویض تلفن به یک تلفن بیسیمی که از فرکانس متفاوتی مثل 900 مگاهرتز یا 1.9 گیگاهرتز استفاده میکند مشکل مربوط به تلفن بیسیم را برطرف کنید. تلفنهای بیسیمی که از فرکانس 2.4 گیگاهرتز استفاده میکنند با شبکههای بیسیم تداخل ایجاد میکنند.
مشکلات مربوط به مایکرویو اغلب با تغییر مکان دستگاههای شما برطرف میشود به طوری که اگر مایکرویو بین روتر و دستگاه شما قرار نگیرد مشکلی نخواهید داشت. همچنین مایکرویوهای جدید به دلیل استفاده از لایههای محافظتی این مشکل را برطرف کرده است.
دستگاههای دیگری نیز هستند که میتوانند باعث مشکل شوند. برای مثال، دستگاههای بلوتوث قدیمی میتواند با امواج وایفای نزدیک خود تداخل ایجاد کند، هر چند دستگاههای بلوتوث جدیدتر دیگر چنین مشکلی را ندارند.
تکرار کننده، آنتن و بازتاب دهنده
اگر نیاز دارید مناطق تحت پوشش امواج وایفای خود را گسترش دهید و روتر شما جوابگوی این نیاز نیست، میتوانید یک دستگاه تکرار کننده یا گسترش دهنده بیسیم خریداری کنید. این دستگاهها با تکرار امواج بیسیم نواحی تحت پوشش آن را گسترش میدهند. برای انجام چنین کاری حتی میتوانید از روتر قدیمی و بلااستفاده خود نیز استفاده کنید.
بر اساس نوع روتر، شما ممکن است بتوانيد با اضافه کردن یک آنتن قویتر امواج شبکه خود را تقویت کنید. همچنین میتوانید با ساخت یک بازتاب دهنده که امواج شما را به یک جهت خاص هدایت میکند از هدر رفتن امواج جلوگیری كنيد.
با وجودی که فناوری وایفای کار شما را راحتتر میکند، اما اتصال از طریق یک شبکه سیمی همچنان ارجهیت دارد. اگر میخواهید یک اتصال مطمئنتر با سرعت بیشتر و بدون مشکلات تداخل داشته باشید، یک اتصال با استفاده از کابل اترنت همچنان قابل اطمینانترین انتخاب خواهد بود.
ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را میتوانید از کتابخانههای عمومی سراسر کشور و نیز از دکههای روزنامهفروشی تهیه نمائید.
ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه
ثبت اشتراک نسخه آنلاین
کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکهها
- برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network اینجا کلیک کنید.
کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون
- اگر قصد یادگیری برنامهنویسی را دارید ولی هیچ پیشزمینهای ندارید اینجا کلیک کنید.
نظر شما چیست؟