تبلیغات و بازاریابی آنلاین
کلاود مارکتینگ و نقش آن در رونق کسب‌وکارها
رشد، توسعه و تحولات سریع در اینترنت، باعث گشوده شدن دریچه‌های تازه‌ای به روی کسب‌وکارها می‌شود و به ‌آن‌ها در هدف‌گذاری، داشتن دید بهتر، برقراری ارتباط، نحوه برخورد و مدیریت مشتریان موجود و مشتریان احتمالی در آینده کمک می‌کند. علاوه بر این، فناوری اینترنت باعث گسترش بازار مشتریان شده و مفهوم جدیدی فراتر از محیط‌های معمولی و سنتی به آن بخشیده است.

این مطلب یکی از مقالات پرونده ویژه «تبلیغات و بازاریابی آنلاین» منتشر شده در شماره ۱۸۶ ماهنامه شبکه است. برای دانلود کل پرونده ویژه می‌توانید اینجا کلیک کنید.

با توجه به اینکه مردم بیشتر از همیشه به تجارت الکترونیک، پرتال‌های وب و گزینه‌های پرداخت الکترونیکی در هنگام خرید وابسته شده‌اند، فشار بیشتری به کسب‌وکارها وارد شده است تا فعالیت‌‌های خود شامل نحوه تعامل با مشتریان و تبلیغات را به این محیط بیاورند. برای رسیدن به این نقطه کارهای زیادی برای مدیریت کردن وجود دارد، از اطلاعات تا تبلیغات، شناساندن محصولات، خدمات و تراکنش‌ها. این پلتفرم تازه با برداشتن فشار از روی دوش کارمندان بخش فروش و بازایابی، باعث می‌شود این فرایند ساده‌تر شود و این‌جا، جایی است که کلاود وارد می‌شود.

کلاود مارکتینگ چیست؟
کلاود مارکتینگ برای کسب‌وکارها به‌معنای روشی جدید برای تبلیغات آنلاین است و به شرکت‌ها کمک می‌کند به ذخیره، کنترل و مدیریت کردن مواردی که برای تبلیغات ضروری هستند، نیازی نداشته باشند. برنامه‌های مربوط به برخورد با مشتری، روندهای پرداخت، خدمات‌رسانی به مشتریان، محتوای دیجیتال و آمار و ارقام مارکتینگ، مواردی هستند که می‌توانند به سمت محیط آنلاین سوق داده شده و روی یک زیرساخت IT بررسی و مدیریت شوند. زیرساخت IT روی چندین سرور توزیع می‌شود و اغلب توسط یک تأمین‌کننده سرویس که تمام جنبه‌ها و جزئیات این فناوری را از نظر امن بودن و اجرای درست زیر نظر دارد، میزبانی می‌شود.
با این روش، کسب‌وکارها می‌توانند منابع نیروی انسانی و تلاش‌های آن‌ها را روی تولید و توزیع اطلاعات متمرکز کنند. علاوه بر آن، این نیروها می‌توانند روی جذب مشتریان جدید، جلب رضایت مشتریان فعلی و افزایش میزان اطمینان آن‌ها کار کنند و دسترسی خریداران به محصولات و سرویس‌هایی را که برای فروش ارائه می‌دهند، ساده‌تر و آسان‌تر کنند.

مطلب پیشنهادی

صداقت و شجاعت یا ترفند و میان‌بر (بخش پایانی)
گفت‌وگو با ژان بقوسيان؛ مدیر مجموعه «مدير سبز»

پرتال‌های تجارت الکترونیک
پلتفرم فروش و تبلیغ مبتنی بر ابر یا همان کلاود، مثل Amazon.com امکانات بسیاری را فراهم می‌کند. برای مثال، می‌توان روند تعامل و برخورد با مشتریان را از طریق ابزارهایی مانند ایمیل انجام داد، تبلیغات را به سمت تلفن‌های هوشمند برد، تراکنش‌ کارت‌های اعتباری را امن‌تر کرد، مشتریان را اعتبارسنجی کرد و در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی فعال بود. همه این کارها بدون نیاز به فروشگاه فیزیکی امکان‌پذیر است.
در واقع، این‌ها سیستم‌های اتوماسیونی هستند که به دلیل توزیع‌شده بودن این فناوری، منابع مارکتینگ نامحدود دارند و می‌توانند با هزینه‌ای بسیار ‌کمتر از روش‌های معمول فروش، عمل کنند. با توجه به اینکه اپ‌های موبایل به پرتال‌های تجارت الکترونیک لینک می‌شوند و با تمام سیستم‌عامل‌های عمده تلفن‌های هوشمند و تبلت‌ها سازگار هستند، گستره دستیابی آن‌ها به مشتریان و مصرف‌کنندگان بسیار وسیع و راحت است. به همین دلیل اغلب از پرتال‌های تجارت الکترونیک و به‌طور کل کلاود مارکتینگ به‌عنوان تجارت/مارکتینگ سنتی، به‌همراه نرم‌افزار، به‌عنوان خدمات (SaaS) یاد می‌شود.

تبلیغ و ترویج دیجیتالی
از پخش کلیپ‌های تصویری روی پلتفرم‌هایی مانند یوتیوب، واین و سایر وب‌سایت‌های اشتراک‌گذاری ویدیو تا فیدهای توییتر، صفحات فیسبوک یا بلاگ‌های شرکتی، محتوای دیجیتال جزوی کلیدی از هر گونه تلاش برای کلاود مارکتینگ است. منابع کلاود مارکتینگ یک شرکت - چه به صورت خصوصی اداره شود، چه بخشی یا تمام آن توسط یک طرف سوم میزبانی شود- می‌تواند شرایط را برای کارکنان بخش تبلیغات به‌منظور تولید و اصلاح محتوای تازه، زمان‌بندی خروجی و نظارت بر عکس‌العمل‌های خریداران محصولات، ساده‌تر کند.

کاربردهای کلاود مارکتینگ
علاوه بر اپ‌های موبایلی طرف مشتری و نرم‌افزار کلاینت برای پلتفرم‌های تجارت الکترونیک، کلاس متفاوتی از کاربردهای کلاودی برای فروشندگان وجود دارد. این مسئله در زمینه‌های تحقیق و جست‌وجو، تولید محتوا، همکاری مشترک، ارتباطات و زمان‌بندی کمپین‌ها و همچنین نظارت بر شبکه‌های اجتماعی، تجزیه‌وتحلیل بازخوردها و سایر جنبه‌های حفظ حضور آنلاین به کارکنان بخش فروش و بازاریابی کمک می‌کند. نمونه‌های معروف آن Google Analytics و Salesforce هستند.

مزایای کلاود مارکتینگ به روش‌های قدیمی مارکتینگ
اگر روش‌های قدیمی و سنتی بازاریابی و تحویل محصول را با شیوه نوین کلاود مارکتینگ مقایسه کنیم، بدون شک متوجه خواهیم شد تعامل همیشگی شرکت‌ها با مشتریان و حضور فعال در فضای آنلاین، مزایای زیادی برای کسب‌وکارها دارد. از جمله این مزایا می‌توان به این موارد اشاره کرد:
- کاهش هزینه‌های تولید و توزیع موارد مارکتینگ: مدیای دیجیتال و فرمت‌‌های قابل پخش فایل باعث می‌شود نیازی به چاپ نباشد. همچنین هزینه‌های تولید محتوای سمعی- بصری به کمک نرم‌افزارهای رایگان یا کم‌هزینه به‌طور قابل توجهی کاهش پیدا می‌کند.
- تأثیر محیطی کمتر: خروجی‌های دیجیتال مارکتینگ می‌تواند روی سرورهای توزیع‌شده کم‌هزینه کلاود آرشیو شود و دیگر نیازی به ذخیره فیزیکی آن‌‌ها به کمک روش‌های چاپی معمول نخواهد بود. همچنین می‌توان به‌سادگی آن‌ها را پاک کرد؛ البته آن‌هایی که ضروری نیستند.
- روش‌های متعدد برای تحویل محتوا: محتوای دیجیتال می‌تواند در قالب‌ها و فرمت‌های مختلف مانند گرافیک، پست‌های بلاگ، پادکست‌ها، ویدیو و مانند این‌ها به‌منظور توزیع و در اختیار مشتری قرار دادن استفاده شود. این قابلیت می‌تواند به فروشندگان گزینه‌های بیشتری برای پکیج کردن پیام‌های تبلیغاتی‌شان بدهد تا به بهترین شکل به بازار هدفشان دسترسی پیدا کنند.
- صرفه‌جویی در زمان: کارایی‌هایی که از طریق فناوری کلاود امکان‌پذیر می‌شود، می‌تواند قالب زمانی بین طرح‌ریزی یک کمپین تبلیغاتی را با اجرا و مانیتور کردن آن به‌شدت کاهش دهد.

هماهنگی و هم‌وزنی بین چندین پلتفرم
با توجه به قابلیت‌ها و امکانات بالقوه‌ای که بین رساندن یک پیام مارکتینگ با مشتریان احتمالی وجود دارد؛ فروشندگانی که در محیط کلاود فعالیت می‌کنند، باید پیام ثابت و بدون تغییری را بین پلتفرم‌های مختلف پخش کنند. رساندن منظور اصلی پیام به کاربران یوتیوب، توییتر یا فیسبوک بدون قربانی کردن وضوح، روشنی یا کیفیت آن نیاز به هماهنگی و برنامه‌ریزی دارد.

توسعه یک طرح کلاود مارکتینگ
این مراحل را دنبال کنید:
۱ – قبل از هر کار باید اهداف پروژه مارکتینگ از قبیل به دست آوردن گروه جدیدی از مخاطبان و مشتریان، تقویت برند موجود و مانند این‌ها را به‌خوبی تعریف کرد.
۲ – طراحان محتوا باید نقشه موارد تبلیغاتی مورد نیاز را به‌گونه‌ای طرح‌ریزی و تولید کنند که با اهداف تعیین‌شده هماهنگ باشد و امکان پیاده‌سازی آن‌ از طریق طیفی از گونه‌های مختلف مدیای آنلاین میسر باشد.
۳ – توسعه‌دهندگان وب، کارشناسان شبکه‌های اجتماعی و دیگران، باید راه‌هایی را برای توزیع، پخش، حفظ و نگهداری محتوای آنلاین مشخص و معرفی کنند.
۴ – در پایان، نوبت به مانیتور کردن، حفظ و نگهداری می‌رسد؛ چراکه با وارد شدن آن‌‌ها به شبکه‌های اجتماعی، تالارهای گفت‌وگو، مرور محصول و مانند این‌ها، باید همیشه در حال به‌روزرسانی مطالب بود.

سرانجام تبلیغ و معرفی کلاود
برخی از شرکت‌های بزرگ به این نتیجه رسیده‌اند که درک و توجه به ارزش فناوری مبتنی بر کلاود و منابع آن در ذهن مصرف‌کننده، نقش بزرگی در جلب رضایت مشتری از ابزارها و روش‌های درگیر در تجارت الکترونیک ایفا می‌کند. همچنین می‌تواند باعث ایجاد انگیزه و شور و شوق در پیام‌های مربوط به تبلیغات و بازاریابی شود.
شاید در یک سطح بالاتر، بتوان با وارد کردن کلمه «کلاود» داخل نام محصولات به این هدف رسید. اما بیشتر از هر چیزی باید روی نیاز مبرم به استفاده از کلاود در تبلیغات تلاش کرد تا از این طریق بتوان تصویر درستی از ماهیت اصلی و مزایای این فناوری در ذهن مصرف‌کنندگان ایجاد کرد. وقتی گروه خریداران و مصرف‌کنندگان با مقوله کلاود آشنا شوند، فرصت‌های مارکتینگ برای کسب‌وکارها افزایش پیدا می‌کند.

 

ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را می‌توانید از کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور و نیز از دکه‌های روزنامه‌فروشی تهیه نمائید.

ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه     
ثبت اشتراک نسخه آنلاین

 

کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکه‌ها

  • برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network  اینجا  کلیک کنید.

کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون

  • اگر قصد یادگیری برنامه‌نویسی را دارید ولی هیچ پیش‌زمینه‌ای ندارید اینجا کلیک کنید.

ایسوس

نظر شما چیست؟